Sök
Philips 52PFL9632D10

Philips 52PFL9632D10

Stor, snygg och kompetent

2008-05-06

Denna rejält tilltagna skärm gör skäl för pengarna och uppvisar bra prestanda. Bilderna håller rätt igenom bra kvalitet medan ljudet inte är riktigt lika bra.
Testkälla Kommentar
Audiovision "Kontrastreiches, farbechtes Bild"
Video "Das Menü des Philips ist trotz Funktionsfülle gut strukturiert"
Cnet "Superb picture quality"
What plasma "Refuses to stand in the shadows"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att 52PFL9632D är mycket prisvärd. Blotta storleken gör tv:n imponerande och den gör sig bra i vilket vardagsrum som helst. Bildmässigt imponeras testarna, ljusstyrkan är hög och gör att den fungerar bra även i rum som inte är helt nedsläckta. Kontrasten är bra och svärtan likaså. Färgåtergivningen är bra och skärpan också. Vidare tycker testarna att rörelser hanteras bra, det förekommer inga synliga eftersläpningar och inte heller något störande brus. En nackdel är att man saknar en dedikerad pc-anslutning, nu måste man använda sig av hdmi-anslutning för detta ändamål. Testarna är heller inte imponerade över ljudkvaliteten.

Audiovision

"Kontrastreiches, farbechtes Bild"

Audiovision menar att tv:n ger ett mäktigt intryck i vardagsrummet. Displayen är rejält ljusstark och gör att bilden syns bra även i rum som inte är helt nedsläckta. Man besväras inte heller av besvärande reflexioner. På kvällen dimmar en ljussensor automatiskt ned bakgrundsbelysningen. Man har tillgång till en uppsjö av inställningsmöjligheter, men dessa är inte alltid helt tydliga och enkla att hitta. Använder man sig av bildinställningen "film" ser analoga tv-bilder naturliga och bra ut. Bildkontrasten är bra och man besväras inte av några artefakter i bilden.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2008

Video

"Das Menü des Philips ist trotz Funktionsfülle gut strukturiert"

Video menar att tv:n har en imponerande snygg design. Upplösningen är bra men man skall å andra sidan inte heller nöja sig med mindre med tanke på priset. Installationen går snabbt och lätt och man behöver knappast gräva ner sig i menyerna för att bli nöjd med resultatet. Bildkvaliteten är bra, färgerna är klara och harmoniska och detaljåtergivningen är bra. Rörelser och kameradragningar i bilden hanteras utan eftersläpningar. Testaren menar att tv:n fungerar bra för den som vill imponera på grannarna, men man får investera lite i ett bättre ljudsystem om man skall övertyga helt. Dessutom tycker testaren att skärmen är så dyr att det finns mindre skärmar som är mer prisvärda.

Källa: Video (DE) nr 4 2008

Cnet

"Superb picture quality"

Cnet menar att tv:n är riktigt imponerande. Anslutningsmässigt är modellen välförsedd, det enda testaren saknas är en pc-ingång. Bildkvaliteten är imponerande, såväl blu-ray- som hd-dvd hanteras med den äran. Rörelser hanteras mycket bra och responstiden är utmärkt. Tittar man på standardupplöst material får man inte riktigt samma kvalitativa känsla. Ljudkvaliteten är inte heller riktigt bra, ljudet känns ganska tunt och kraftlöst jämfört med det hos en del konkurrenter. Det är ok, men ger knappast någon hemmabiokänsla. Testaren tycker generellt sett att skärmen är utmärkt och mycket prisvärd.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

What plasma

"Refuses to stand in the shadows"

What plasma anser att bildkvaliteten som levereras är riktigt bra. Använder man sig av material i upplösningen 1080p kommer bilderna verkligen till sin rätt. Detaljnivån är bra och bilden visas helt utan brus. Rörelser hanteras också bra, ingen eftersläpning så långt ögat når. Imponerande är också färgåtergivningen och även svärtan. Anslutningsmässigt finns inget att klaga på eftersom man bland annat har tillgång till tre hdmi-anslutningar. Testaren hade dock gärna sett en vga pc-ingång också. Ljudkvaliteten är inte riktigt lika bra som bilderna, ljudet är ok för vanligt tv-tittande och spelande men det ger knappast någon äkta hemmabiokänsla.

Källa: http://www.tech.co.uk (GB)

Cirkapris: 34000 kronor

Produktfakta: Philips 52PFL9632D10 är en 52-tums lcd-tv. Anslutningarna utgörs av usb, scart, s-video, tre hdmi, kompositvideo, komponentvideo, 3,5 mm hörlursuttag samt koaxial anslutning. Upplösningen är 1920x1080 pixlar och bildformatet är 16:9. Responstiden är 3 ms. Betraktningsvinklarna är 176 grader både horisontellt och vertikalt. Vikten är 45,4 kg och måtten utan stativ är 1310x824x125 mm.

Tillverkare: Philips