Sök
Philips 50PF9967D/10

Philips 50PF9967D/10

Stor på jorden, liten i orden

2006-04-24

Denna 50 tums tv med digital-tv mottagare kräver ett stort vardagsrum för att komma till sin rätt. Testarna anser dock att konkurrenterna uppnår bättre resultat med avseende på högupplöst material.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - "Utmärkt tv-bild"
Hemmabio 32/50 "Mångsidig och finessrik"
Area dvd 3,5/5 "Hochwertige Verarbeitung"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att bildkvaliteten generellt sett är god, funktionerna Pixel Plus 2 och Ambilight förstorar bilden och gör den behaglig att titta på. En testare anser att hdtv blir något sämre hos denna skärm än hos konkurrenterna, beroende på att Pixel Plus 2 räknar ned bildpunkterna. Testarna tycker också att skärmen borde bjuda på fler digitala anslutningar, men å andra sidan uppskattas datoranslutningen. En testare menar att ljudkvaliteten inte riktigt håller lika hög klass som väntat.

Ljud & bild

"Utmärkt tv-bild"

Ljud & bild påpekar att skärmen har mottagare för såväl analog som digital tv, vilket ger den ett försprång före konkurrenter. Vid vanlig tv-standard är bildkvaliteten utmärkt, rörelser flyter på bra och skärpan är utmärkt. Med hdtv-material blir inte resultatet riktigt lika framgångsrikt eftersom detaljåtergivningen inte håller samma kvalitet som hos konkurrenterna. Testaren uppskattar dock Ambilight-funktionen vilken gör att bilden känns större än bildskärmen. Bakgrundsbelysningen ger intrycket av att bilden fyller upp en betydligt större del av rummet än vad som egentligen är fallet.

Källa: Ljud & bild (se), nr 12 2005

Hemmabio

"Mångsidig och finessrik"

Hemmabio testar förutom Philips 50PF9967D/10 även Samsung PS-50P5H, Panasonic TH-50PV500E, LG 50PY2R och Pioneer PDP-506XDE. Testvinnare är Pioneer medan Philips hamnar på fjärde plats. Testaren tycker det är negativt att det bara finns en anslutning av varje för dvi, hdmi, komponent och vga. Ambilight-funktionen är riktigt snygg och den färgade bakgrundsbelysningen gör det vilsamt för ögonen när man befinner sig i ett mörkt rum. Skärmen kräver dock ett tittavstånd på över tre meter, annars ser man lätt de artefakter som uppkommer i bilden. Datoranslutningen bjuder knappast på någon bild att hurra över, annars blir bildkvaliteten generellt sett relativt bra. Bäst resultat får man via de digitala anslutningsmöjligheterna menar testaren.

Källa: Hemmabio (SE), feb 2006

Area dvd

"Hochwertige Verarbeitung"

Area dvd saknar komponentanslutning och tycker att fler digitala anslutningsmöjligheter hade varit bra. Den digitala anslutning som finns är dock kompatibel med pc. Vidare anser testaren att skärpan och detaljrikedomen hamnar under konkurrenternas nivåer. Dessutom känns det som om bildmenyerna håller en något föråldrad design. Inte heller ljudkvaliteten övertygar. Testaren uppskattar fjärrkontrollen som har övertygande design. Ambilight-funktionen ger en känsla av att bilden blir större och förbättrad. 

Källa: Till Area dvd (DE)

Cirkapris: 48000 kronor

Produktfakta:

Philips 50PF9967D/10 är en 50 tums plasmaskärm i 16:9-format med en maximal upplösning på 1366x768 pixlar, dock maximalt 1024x768 vid anslutning till dator. Modellen har en ljusstyrka på 1500 cd/m2 och kontrastförhållande är 10000:1. Skärmen är utrustad med mottagare för det markbundna nätet. Funktioner som märks är Ambilight och Pixel Plus 2. Betraktarvinkel uppgår till 160 grader h/v. Anslutningarna utgörs av tre scartkontakter (två rgb), dvi-i (hdcp), vga pc-ingång och komponent. Ingången är kompatibel med hdmi. Text-tv med minne för 1200 sidor. Dimensionerna är 1275(b)x880(h)x138(d) mm och vikten är 58 kg. Ett vridbart, matchande tv-ställning medföljer.

Modell: Philips 50PF9967D/10