Sök
Philips 50PF9631D

Philips 50PF9631D

Bakgrundsbelyst och användarvänlig skärm

2007-06-04

Vill man ha en stor högupplöst plasma-tv och samtidigt uppskattar Philips ambilight-funktion så kan 50PF9631D vara värd en extra titt. Med dvb-t och usb.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Can't quite produce a faultless picture"
What home cinema 86/100 "A good rather than great performer"
Home cinema choice 4/5 "Pictures can look noisy"
What video 4/5 "Very impressive black leves"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att 50PF9631D är fullspäckad med funktioner av olika slag, varav en av de bästa är ambilightfunktionen som belyser väggen bakom skärmen med samma färg som för tillfället visas i bild. Installationen går snabbt och enkelt tack vare den automatiska kanalsökningen. Bildkvaliteten är genomgående bra, bland annat imponeras testarna av svärtan. Dessutom är bilden skarp och uppvisar en hög detaljnivå. En testare finner att mörka scener kan ha en dragning åt grönt, medan en annan anser att färgåtergivningen kan framstå som en aning onaturlig. Anslutningsmässigt finns det ingenting att klaga på, det enda man kan sakna är en renodlad d-sub pc-ingång.

What hifi

"Can't quite produce a faultless picture"

What hifi testar förutom Philips 50PF9631D även JVC HD-56ZR7J, LG 50PX4D, NEC 50XRS, Panasonic TH-50PX600, Pioneer PDP-506XDE, Samsung PS-50Q7 samt Toshiba 47WLT66. Testvinnare är Panasonic, Pioneer och Samsung medan Philips hamnar på en delad andraplats tillsammans med JVC, NEC och Toshiba. Testaren uppskattar ambilight-funktionen som gör att väggen till höger och vänster bakom skärmen belyses med samma färg som förekommer i bilden. Installationen går snabbt och enkelt tack vare den automatiska kanalsökningen. Menyerna beskrivs som lättmanövrerade och detsamma gäller för fjärrkontrollen. Spelar man upp dvd-filmer är bilden jämn men den har samtidigt en onaturlig känsla vilket en del kan ha problem med. Dessutom kan vissa spår av instabilitet märkas kring skarpa hörn.

Källa: What hifi (GB) okt 2006

What home cinema

"A good rather than great performer"

What home cinema jämför Philips 50PF9631D med LG 50PC1D, Panasonic TH-50PX600, Pioneer PDP-507XD samt Samsung PS-50Q7HDX. Pioneer utses till testvinnare medan Philips hamnar på en tredje plats. Skärmen erbjuder ett imponerande utbud av funktioner, bland annat är ambilight-funktionen bra. Anslutningsmöjligheterna är bra och svärtan är uppseendeväckande god. Dessutom är bilden både skarp och detaljrik. Testaren noterar en del brus och mörka scener som ibland kan ha en viss dragning åt grönt. Ljudet är dynamiskt och detaljrikt men basen saknar en del pondus.

Källa: What home cinema (GB) awards 2007

Home cinema choice

"Pictures can look noisy"

Home cinema choice tycker att anslutningsmässigt har man egentligen ingenting att klaga på, det enda som saknas är en renodlad d-sub pc-ingång. Bildkvaliteten är genomgående bra, bland annat är färgåtergivningen till belåtenhet. Nivån av svärta imponerar och tillför djup till bilden. Rörelser hanteras bra, objekt som rör sig snabbt är skarpa och flyter fint i bilden. Dock menar testaren att en del brus förekommer. Ljudet är detaljrikt och återger dialog på ett bra sätt. Det saknas däremot tryck i basen och det djup som förekommer hos mer högpresterande tv-apparater. Testaren menar att förekomsten av ambilight-funktionen är ett stort plus och något som gör tv-upplevelsen mer angenäm.

Källa: Home cinema choice (GB) maj 2007

What video

"Very impressive black leves"

What video menar att den funktion som mest talar för skärmen är ambilight-belysningen. Den dämpade bakgrundsbelysningen gör längre tv-tittande till en mer behaglig upplevelse. Testaren tycker inte att bildkvaliteten riktigt kan mäta sig med den hos Philips lcd-modeller. Detta på grund av det brus som finns synligt i bilden. Färgerna bedöms vara både dynamiska och vibranta. Mörka scener blir bra på grund av att svärtan är imponerande djup. Dessutom är bilden ovanligt skarp och detaljrik. Rörliga objekt rör sig över skärmen utan att lida av suddiga konturer eller liknande irritationsmoment. Testaren menar också att ljudet är riktigt bra, det är både rent och kraftfullt men saknar möjligen en aning bas.

Källa: What video (GB) jun 2007

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Philips 50PF9631D är en plasma-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 1000 cd/m2 medan kontrasten är 10000:1. Anslutningarna utgörs av kompositvideo, s-video, scart, komponentvideo, hdmi, usb samt vga via "gemensamt gränssnitt". Dimensionerna är 1327(b)x908(h)x114(d) mm och vikten är 57 kg. Synfältsvinkeln är 160 grader h/v. 50 tum innebär en diagonal skärmstorlek på ungefär 127 cm.

Tillverkare: Philips