Sök
Philips 47PFL9732D

Philips 47PFL9732D

Lyser upp din vardag(srumsvägg)

2008-04-10

En 47-tums lcd-tv med full-hd-upplösning. Allt är inte perfekt, men helhetsintrycket är ändå att Philips 47PFL9732D är ett bra alternativ i klassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Prylportalen 4/5 ”En tv för i första hand HD-källor.”
Home theater 90/100 ”An appealing choice for a general-use tv.”
Les numeriques 4/5 ”Contraste un peu faible et noir trop clair.”
Dingz 6/6 ”Det beste bildet vi har sett på en LCD.”

Vad tycker testarna?

Testarna har varierande åsikter angående Philips 47PFL9732D. En testare tycker att den är mindre lämplig för vanlig lågupplöst tv medan en annan anser att även vanliga tv-program vinner i detaljåtergivning och bilddjup. Alla är eniga om att bilden är mycket bra när man tittar på högupplöst material. Någon testare tycker att färgåtergivningen kanske inte är den allra bästa och att svärtan kunde vara ett snäpp vassare. Alla gillar designen, både skärmen och fjärrkontrollen får beröm. Den låga kontrasten kritiseras av två testare medan en anser att kontrasten är mycket bra. Testarna var ambivalenta vad gäller Ambilight-funktionen.

Prylportalen

”En tv för i första hand HD-källor.”

Prylportalen skriver att den aktuella modellen från Philips kanske främst kännetecknas av Ambilight-systemet som gör att väggen bakom tv:n lyses upp i färger som ska matcha det som visas på skärmen. Funktionen går dock att stänga av. Testaren gillar designen med en ram som inte är enfärgad och glasfoten som bedöms vara snygg. Även fjärrkontrollen beröms för sin sparsmakade design och rejäla tyngd. Testaren saknar en vga-anslutning, så vill man ansluta datorn måste det göras via hdmi eller dvi och adapter. Enheten har en mängd bildförbättrande funktioner, testaren gillar inte allt men är nöjd med 100 Hz-tekniken. Man avslutar med att säga att bild och ljud blir mycket bra om källan är av högupplöst typ. För vanliga tv-sändningar lämpar sig apparaten sämre.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Home theater

”An appealing choice for a general-use tv.”

Home theater har testat fyra nya tv-apparater med 100 Hz-teknik och upplösning på 1080p. Skärmstorleken varierar mellan 46 och 52 tum. Testsegrare blev Toshiba Cinema 52LX177 med 92/100, på andra plats hamnade Samsung LN-T5271F med 91/100. Philips delade tredjeplatsen med Sony Bravia KDL-46XBR4. Testaren konstaterar att Philips är den billigaste enheten i testet. Att installera och finjustera bilden är bra anpassat för folk som inte tycker sådant är så roligt. När man slår på apparaten första gången så får man se en serie bilder på delad skärm där man får välja den bild man gillar bäst, sedan kalibrerar apparaten sig själv i enlighet med användarens val. Anslutningarna bedöms vara bra. Philips bildförbättringsprogram ger en aning bättre bild, men även utan får man oftast en tillfredsställande bildkvalitet. Färgåtergivningen är bra, även om grönt tenderar att bli en smula övermättat. Det enda testaren är mindre nöjd med är kontrasten.

Källa: hometheatermag.com (US)

Les numeriques

”Contraste un peu faible et noir trop clair.”

Les numeriques börjar med att konstatera att en 47 tums tv är både stor och tung, det krävs två personer för att få apparaten på plats. Att följa inställningsprogrammet för att kalibrera bild och ljud är enkelt men testaren blir inte helt nöjd med färgåtergivningen, färgerna anses vara lite övermättade. Kontrasten bedöms också vara lite för låg. Gråskalor lyckas Philips bättre med och det kompenserar en del för övriga brister. Allvarligare tycker testaren att det är att man får skuggeffekter vid snabba rörelser. Försöker man kompensera för detta får man i stället en ryckig bild.

Källa: www.lesnumeriques.com (FR)

Dingz

”Det beste bildet vi har sett på en LCD.”

Norska Dingz har testat den aktuella modellen från Philips och ställt den mot en plasmaskärm, Pioneer PDP-4280XA. I slutbetyg blir det dött lopp mellan de båda apparaterna. Vad gäller modellen från Philips så är testaren mycket nöjd med designen och Ambilight-funktionen uppskattas. Fjärrkontrollen får beröm för sin design. Detalj-, färgåtergivning och svärta är också till belåtenhet. Att kontrasten är så pass låg som 1200:1 märks inte. Däremot anses betraktningsvinklarna vara lika usla som på alla lcd-modeller. Det som saknas är en dvi/vga-ingång för dataspel, men det går att använda någon av hdmi-ingångarna istället för en praktiskt taget perfekt bild.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Philips 47PFL9732D är en full-hd lcd-tv på 47 tum med upplösningen 1920x1080 pixlar. Det finns inbyggd digital dvb-t-mottagare. Tre hdmi-ingångar (v1.3). Ljusstyrkan är 550 cd/m² och kontrasten 1200:1. Betraktningsvinklarna uppges till 176 grader. Tv:n har Ambilight, d.v.s. bakgrundsbelysning som omger bilden. Måtten är 1170(b)x736(h)x125(d) mm och den väger 34,5 kilo utan stativ. Apparaten kan placeras på stativ eller vesa-fäste för väggmontering.

Tillverkare: Philips