Sök
Philips 47PFL9664

Philips 47PFL9664

Dyr toppklassmodell

2010-06-08

Testarna uppskattar modellens mycket fina bildkvalitet. Även ljudet, utseendet och funktionerna får mycket beröm. Kritiken riktas mot priset och mot bildens lägstanivå.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "… a premium product …"
What video 5/5 "Elegant LCD with excellent pictures"
Home cinema choice 4/5 "Top notch, top price"
Av forums 4/6 "a gorgeous looking, large screen HDTV"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att 47PFL9664 på många punkter är en mycket bra modell. Det betonas att Philips har lagt mycket krut på den och på så sätt uppnått en mycket hög bildkvalitet och dels inkorporerat många intressanta funktioner. Vissa testare invänder dock att bildkvaliteten inte har en lika bra lägstanivå och att den mest är anpassad för väldigt sofistikerade bildkällor. Färgerna och detaljnivåerna får dock genomgående beröm. Bland funktionerna nämns Ambilight och Net TV oftast och de uppskattas av testarna. Det yttre är också ett bra säljargument. 47PFL9664 uppvisar ett imponerande utseende, med tunn skärm och snyggt hölje som de främsta kvaliteterna. Till sist imponerar ljudet mycket och slår de flesta andra tv-apparater på alla punkter. Priset noteras av alla testare som högt och kanske för högt för konsumenter utan mycket stora kvalitetskrav.

What hifi

"… a premium product …"

PFL9664_1
What hifi tycker att modellen är väldigt bra, men Philips försvagar själva dess betyg genom att släppa en nästan lika bra modell till ett betydligt lägre pris. Om man jämför de två är dock 47PFL9664 den bättre, med djupare svartnivåer och mer kontrast, men skillnaden är för liten för att rättfärdiga prisskillnaden. Ambilight och mycket goda detaljnivåer ger en oerhört imponerande tredimensionell bild. Dvd får sig ett ordentligt ansiktslyft och generellt imponerar bilden. Ljudet är dock modellens stora trumfkort gentemot sin syskonmodell och alla andra. Här finns bra bas och diskant, klart mellanregister och förvånansvärt mycket kontroll. Slutintrycket innehåller ändå en viss besvikelse över att modellen inte kan slå sin syskonmodell med större marginal. Det finns fler funktioner, exempelvis Net TV och Ambilight, och kvaliteten är ännu ett litet steg högre på många områden, men för de flesta kommer den billigare varianten att räcka gott.

Källa: What hifi (GB) december 2009

What video

"Elegant LCD with excellent pictures"

PFL9664_2
What video framhåller att Philips betonar det yttre hos sina produkter. 47PFL9664 har både ett intresseväckande utseende och en tillräckligt imponerande lista över tekniska specifikationer för att intresset ska fördjupas. När det gäller funktioner är denna modell i Philips toppklass och det enda man egentligen kan säga saknas är led-backlighting. Internetfunktionerna är nästan obegränsade, fem hdmi-ingångar och Ambilight ger ett väldigt bra intryck. Modellens användarvänlighet är mycket hög, då den har marknadens bästa och snyggaste fjärrkontroll tillsammans med intuitiva menyer, guidning till bra bild och möjligheter till avancerade inställningar för den engagerade. Bilden är perfekt när det kommer till hdtv och blu-ray, med färger, svartnivåer och detaljnivåer i världsklass. Dock blir bilden betydligt svagare med mindre sofistikerade bildkällor, framförallt sådana under dvd-nivå. Ljudet är kraftfullt, rymligt och kan nå höga volymer. På de högsta lägena uppträder dock en viss distorsion. Till sist är modellen dyr, men det är en av de bästa apparaterna på marknaden, så även om den inte är ett kap ger den valuta för pengarna.

Källa: What video (GB) issue 358

Home cinema choice

"Top notch, top price"

PFL9664_3
Home Cinema Choice anser att 47PFL9664 är en av Philips allra mest välutrustade modeller. Wifi, webbtillgång och Ambilight lyfts fram som exempel på detta. Utseendet är stiligt och modellen är lagom tunn och ger ett solitt intryck. Fem hdmi-uttag, usb och Ethernet är också uppskattade tillägg. Full tillgång till webben imponerar, men surfandet är inte det smidigaste via tv-systemet. Högtalarna är förvånansvärt bra. Basen är ordentlig och ackompanjeras av en klar diskant. När det gäller bilden har Philips satsat alla sina teknologiska funktioner, vilket leder till en mycket imponerade bildkvalitet. Svartnivåerna är starka, färgerna är levande, detaljerna är många och ljus och mörker hanteras berömvärt. Rörelsehanteringen är oerhört smidig. Dock kan vissa anse att 200 Hz-teknologin nästan gör den för smidig, men effekten går att tona ned eller stänga av, om man så vill. Allt som allt är detta en fantastisk tv. Prislappen skrämmer troligen bort många, men om det är högsta klass som efterfrågas är 47PFL9664 ett bra val.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 180

Av forums

"a gorgeous looking, large screen HDTV"

PFL9664_4
AV forums uppskattar utseendet hos modellen. Dess tunnhet och professionella utseende är påtagliga och gör 47PFL9664 väldigt snygg. Det finns dock ett stort problem med modellen, vilket hindrar den från ett toppbetyg och det är att lcd-teknologin har tydliga begränsningar. Vissa aspekter av bildkvaliteten är bra, exempelvis färgerna och gammaprecisionen, och den allmänna bildkvaliteten är fullt godkänd, men på grund av svagheterna hos lcd blir bilden aldrig riktigt vass. Även om gråskalorna är bra efter viss kalibrering är svartnivåerna inte de djupaste och betraktningsvinklarna är en direkt svag aspekt, eftersom bilden förändras betydligt från sidorna. Videoprocessandet är inte heller fantastiskt och så är apparatens pris för högt satt. Högtalarna ger ifrån sig ett tungt, tämligen imponerande ljud och det finns en del trevliga, om än inte nödvändiga, funktioner. Ambilight och Net TV är exempel på dessa, men om du inte är helt såld på sådana funktioner finns det mer prisvärda modeller med både lcd- och plasmateknologi.

Källa: www.avforums.com (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd Storlek: 47 tum Upplösning: 1920x1080 pixlar Kontrast: 80000:1 (dynamisk)Ljusstyrka: 500 cd/m2 Betraktningsvinkel: Iu Anslutningar (exempel): 5x hdmi, komposit, 2x scart, s-video, komponent, audio, usb, optisk ljudutgång, Ethernet, pc Övrigt: Ambilight Spectra 2, 200 Hz Clear lcd-läge och scanning backlight Elförbrukning: Iu Mått: 1111x694x50 mm (utan stativ) Vikt: 20 kg (utan stativ)