Sök
Philips 42PFL9703D

Philips 42PFL9703D

Moderiktig förmåga

2008-09-09

Bildkvalitet, lyxig design och funktioner som dlna-certifiering och ambilight imponerar hos Philips 42PFL9703D, mindre brister hindrar den från genomgående höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 9/10 "Stabil och genomtänkt"
Video 79/100 "Angenehme Stimmung"
Trusted reviews 10/10 "Undeniably one of the best"
Cnet 7,6/10 "You'll either love it or hate it"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag imponerade över Philips 42PFL9703D. Den anses ha ett moderiktigt utseende, bra funktioner och roliga finesser. Den beskrivs stå sig bra i konkurrensen och är väldigt lätthanterad. Bilden får genomgående höga betyg, där skärpa, färgåtergivning och svärta utmärker sig. Det kan dock krävas lite justeringar innan man når den perfekta bilden. En testare finner också att betraktningsvinkeln är ganska snäv, tittar man en bit från sidan försvinner en del av bildens kvalitet. Anslutningarna anses som bra, men det råder lite besvikelse över möjligheterna att ansluta till pc.

Pc för alla

"Stabil och genomtänkt"

Pc för alla gillar utseendet på Philips 42PFL9703D. Testaren drar liknelser till ipod och dess elegans. Finessen med ambilight gör att väggen bakom tv:n lyses upp fint i matchande toner till filmen eller tv-programmet men det kan ta en stund att vänja sig vid ljusspelet. Bildkvaliteten får genomgående mycket höga betyg, skärpan beskrivs som grym och färgerna känns levande. Det är lätt att tycka att 30000:1 i kontrast låter mycket men testaren understryker att det är den dynamiska kontrasten. Det finns inte mycket att klaga på. Menysystemet känns pedagogiskt och överlag är det inte mycket att klaga på. Bäst i test av fyra modeller.

Källa: http://pcforalla.idg.se (SE)

Video

"Angenehme Stimmung"

Tyska Video anser att Philips 42PFL9703D är fullspäckad med trevligheter, till exempel hdmi, usb, ambilight, integrerad subwoofer och nätverksanslutning. Tyvärr har fjärrkontrollen hyperkänsliga knappar som gör att man ofta hamnar i fel meny av misstag. Testaren påpekar dock att Philips har fixat uppdateringar för mjukvaran som avhjälper problemet. Menyerna i sig är bra strukturerade. Högtalarna sköter sig också bra och bildkvaliteten är genomgående hög, men endast småbrister här och var.

Källa: Video (DE) nr 7 2008

Trusted reviews

"Undeniably one of the best"

Trusted reviews gillar ambilight-belysningen vilken beskrivs som både mäktig och elegant. Helheten är mycket tjusig att beskåda. För att fortsätta moderiktigheten har skärmen inga fula högtalare framtill utan ljudet strömmar från baksidan istället. Anslutningsmässigt är den utmärkt och bildkvaliteten följer samma linje. Till och med sportsändningar, som annars ofta är kniviga för lcd-tekniken, utgör inga problem hos denna modell. Testaren är imponerad över detaljrikedom och färgåtergivning, även ljudet är bra. Det skall dock nämnas att det kan behövas lite finjusteringar innan bilden når sin höjdpunkt. Det enda som är lite synd är att betraktningsvinkeln är ganska snäv.

Källa: http://trustedreviews.com (GB)

Cnet

"You'll either love it or hate it"

Cnet har ganska höga förväntningar på Philips 42PFL9703D och konstaterar att den inte riktigt motsvarar dessa. Det är en väldesignad enhet, men testaren noterar att portarna sitter på baksidan och inte nertill vilket kräver lite planering vid väggmontering. Fjärrkontrollen beskrivs som snygg och lätthanterlig. Anslutningarna är många och bra, men att vissa inte kan användas på samma gång är synd. Testaren hade gärna sett bättre pc-anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är inte så bra som förväntat och tv:ns 100 Hz och "natural motion"-tekniker uppvisar vissa brister. I övrigt anses 42PFL9703D vara en stabil tv, med ett moderiktigt utseende.

Källa: http://www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Philips 42PFL9703D är en 42 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och den dynamiska kontrasten är 30000:1. Tv:n har en betraktningsvinkel på 176 grader. De två inbyggda högtalarnas effekt är 2x15 watt och det finns stöd för virtual dolby digital. Ljusfunktion i form av ambilight spectra 3. Den kan spela upp format som jpeg, mpeg1, mpeg2 och mp3 samt har anslutningar som usb, 2xscart, vga, 4xhdmi och s-video. En av ingångarna delar på komponent (YPbPr ) och vga. Det finns även koaxial s/pdif-utgång och nätverksanslutning, tv:n är dlna-certifierad. Måtten är 1054x658x100 mm och vikten är 27,2 kg.

Tillverkare: Philips