Sök
Philips 42PFL9632

Philips 42PFL9632

Läckerbit med bra bildkvalitet

2008-03-31

Läckert designad 42 tums full hd-tv som presterar bra och bjuder på många schyssta egenskaper och funktioner. Bildkvaliteten är superb och testarna gillar även Ambilight-systemet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Sharp and punchy picture”
What video 5/5 “Ambilight’s wow factor”
Cnet 8,6/10 “A great picture”

Vad tycker testarna?

Testarna har kommit till liknande slutsatser gällande denna tv. Designen beskrivs vara banbrytande och stilren för att vara Philips, vilket uppskattas. Bilden har naturliga färger, fin kontrast och djup svärta. Testarna anser att Ambilight-bakgrundsbelysningen hjälper till här. En av testarna tycker ändå att svärtan inte är djup nog och på minuskontot hamnar också att det saknas ingång för dator samt att bilden tenderar att bli lite ryckig vid häftiga rörelser. Testarna vill ändå påstå att Philips 42PFL9632 är ett riktigt bra köp.

What hifi

“Sharp and punchy picture”

What hifi anser att tv:n utseendemässigt gör ett gott förstaintryck. Bilden är bra trots att den vid första användning måste justeras lite. Testaren rekommenderar exempelvis att man stänger av funktionen ”hd natural motion”. Såväl via blu-ray som dvd är bilderna klara med livliga färger och skarpa kanter samt mjuka rörelser. Svärtan är dock inte djup nog vilket påverkar kvaliteten på mörkare bilder. Bildskärpan är riktigt bra och överlag tycker testaren att det är en solid full hd-tv, men det finns konkurrenter som är bättre.

Källa: What hifi (GB) mars 2008

What video

“Ambilight’s wow factor”

Enligt brittiska What video tillhör tv:n en av de bästa i kategorin någonsin. Med sina många egenskaper och funktioner, däri främst Ambilight-systemet, anser testaren att prestationen är otroligt bra. Den uppvisar inga bildfel och bilden via digital tv är av bästa kvalitet. Tv:n anses vara användarvänlig och bildkvaliteten är bra med djup svärta. Även färgpaletten är imponerande med naturliga färger på djur och människors hud. Det ända som testaren vill påpeka som mindre bra är att snabba rörelser kan orsaka lite skakningar i bilden. Ett ytterligare minus ges av testaren som saknar en del viktiga ingångar på tv:n så som pc-ingång. Trots några få brister så menar testaren att 42PFL9632 är det bästa köpet man kan göra just nu.

Källa: What video (GB) issue 331

Cnet

“A great picture”

Philips 42PFL9632 imponerar rent designmässigt på Cnet. Tv:n ser smart och stilren ut och har en skön tillhörande fjärrkontroll. Den funktion som testaren tror kommer att locka de flesta köparna är bakgrundsbelysningen Ambilight. Den funktionen tenderar att förbättra kontrasten och får även svärtan att uppfattas som djupare. Testaren kan tycka att den också presterar riktigt bra bild med fina och naturliga färger. Ljudkvaliteten är också hyfsad vilket är ett bra betyg för en platt tv, menar testaren. Klarar man sig utan alla bonusfunktioner på denna tv finns det billigare altnativ.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: En lcd-tv med full hd-upplösning på 1920x1080 pixlar. Kontrastförhållande är 1200:1 och ljusstyrkan är 550 cd/m². Responstiden ligger på 3 ms och betraktningsvinklarna är 176 grader horisontellt och 176 grader vertikalt. Bland anslutningarna finns, 2xscart, 3xhdmi (1.3), s-video och usb. Högtalarna har en styrka på 2x8 watt. Måtten är 1060(b)x675(h)x125(d) millimeter och vikten är 27,6 kilo.

Tillverkare: Philips