Sök
Philips 42PFL9603

Philips 42PFL9603

Funkar med högt och lågt

2009-04-14

Philips 42PFL9603 är inte bara en snyggt utformad 42 tummare med full hd-upplösning. Bilden blir dessutom riktigt bra med både sd och hd. I princip alla bildparametrar får beröm av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Can reward you with quite sensational pictures"
What video 5/5 "A masterpiece in TV design"
Hdtv org 91/100 "A technological tour de force"
Reghardware 85/100 "More connections than the Kennedys"

Vad tycker testarna?

Detta är enligt testarna en tv som har nästan allt. Utseendet är stilfullt och elegant, Ambilight finns med och förstärker tittarupplevelsen, anslutningar kommer i multum och kontrollen över bilden är maximal tack vare ett omfattande menysystem. Ljudet är kraftfullt och bildkvaliteten håller mycket hög klass med såväl sd som hd. Det enda som återkommande egentligen upplevs som lite negativt är att för att få bästa bildresultat så krävs en hel del justeringar inne i menyerna och att snurrhjulet på fjärrkontrollen är något oprecist. Testarna är dock eniga om att det är väl värt att spendera några timmar för att få till den optimala bilden, för detta är helt enkelt en svårslagen tv när det handlar om bildkvalitet.

Home cinema choice

"Can reward you with quite sensational pictures"

Philips 42PFL9603 är en tv som enligt Home cinema choice kan leverera utmärkta bildegenskaper med både hd som sd men som i gengäld kräver en hel del arbete med inställningarna för att få ut den optimala bilden. Den som bara tar sig tiden kommer dock att få uppleva god färg- och detaljåtergivning. Testaren berömmer svärtan och menar att den är bland de djupaste och mest detaljerade som setts från en lcd-skärm. Ljudet är också bra då det producerar ett välupplöst mellanregister, utmärkt klarhet och gott med kraft. Teven har ett vackert utseende och Ambilightfunktionen ger som alltid lite extra skjuts. Avslutningsvis så anses anslutbarheten vara mycket god tack vare fyra ingångar för hdmi, usb-port och nätverksingång. Home cinema choice jämför med ytterligare fyra tv-apparater och korar produkten samt Hitachi UT42MX70 till bästa köp. Deltog gjorde också Sharp LC42LX2E, Toshiba 42XV505DB och LG 42PG6000.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2008

What video

"A masterpiece in TV design"

Det blir mycket beröm för den glaskantade ramen med de rundade kanterna när What Video tar sig an Philips 42PFL9603. Formgivningen tillsammans med Ambilight ger ett riktigt läckert intryck när skärmen sitter på väggen. Anslutningar är också väl omhändertagna med fyra hdmi, usb och nätverk. Även här skriver testaren att skärmen erbjuder omfattande inställningsmöjligheter med sin Perfect Pixel Engine, kanske för många för att avskräcka alla som inte är teknofober. Men den som kan tänkas lägga lite tid på att gå igenom de många val som finns kommer finna det värt mödan då resultatet kan bli utöver det vanliga. Skärpan som genereras anses vara rent hänförande och gör inte bara att hd utan även sd återges klart och rent, långt bättre än många rivaler. Färgerna är samtidigt mycket intensiva utan att tappa greppet om sin utmärkta neutralitet och breda palett. Även kontrasten anses vara extremt bra och ultraljusa toppar bredvid djupa svärtor är inte det minsta problematiska. Alla dessa positiva egenskaper gör tillsammans att bilden blir sensationellt stabil och findetaljerad. Testaren ger även plus för ett bra ljud.

Källa: What video (GB) nr 344

Hdtv org

"A technological tour de force"

Utan synliga högtalare framtill och med rundade hörn så får 42PFL9603 enligt Hdtv org ett utseende värdigt en design-tv. Den omgivande plastramen förstärker inte bara Ambilight-funktionen utan bidrar till det stilfulla utseendet när skärmen är avslagen. Testaren uppskattar de många lägena för Ambilight lika mycket som att funktionen går att stänga av för den som vill. Med standardsignaler så upplevs den inbyggda bildbehandlingen få till en bild som är mycket imponerande. Den överdrivna kontrasten som figurerat i tidigare Ambilightprodukter vid sd-återgivning är borta. Färgerna är dessutom starka, levande och naturliga och med mycket subtila graderingar i hudtoner. Med hd-material blir skärpan och detaljåtergivningen mycket bra och kan utmana vilken annan lcd som helst. Detta i kombination med starka färger ger en oväntat bra bild. Lika imponerande är hur snabba scener hanteras, mjukt och flytande utan minsta tecken till rörelseoskärpa eller andra artefakter. Kontrast och svärta är också bra, kanske inte i klass med de bästa plasmaskärmarna men gråaktighet i mörka delar syns inte till. Nämnvärt är också att skärmen dock kräver en del pill i inställningarna för att få till den bästa bilden.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Reghardware

"More connections than the Kennedys"

Att komma igång med Philips 42PFL9603 är enkelt tack vare den automatiska kanalsökningen men också tack vare de olika guiderna. Användandet förenklas också av den lättanvända fjärrkontrollen även om skrollhjulet som sitter på inte är vidare precist men som tacksamt nog också fungerar som ett styrkors. Med vanliga tv-sändningar noterar testaren en bild med naturliga och mjuka hudtoner utan de överskärpta kanterna som figurerat i tidigare modeller från tillverkaren. Med dvd så framgår hur bred skärmens färgpalett är och hur starka och vackra färger som den faktiskt kan producera. Hd-sändningar imponerar med sin stabila bild även under de snabbaste rörelser och en skärpa som heter duga. Även om högtalarna inte syns så märks de definitivt av. Testaren skriver att det är en kraftfull återgivning där tal framträder tydligt redan från fabriken och inga justeringar behöver göras. Med sina utmärkta egenskaper spår Reghardware att Philips 42PFL9603 kommer att bli en mycket svårslagen tv.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta:

Philips 42PFL9603
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 30000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, koaxial ljudutgång, usb
Övrigt: Ambilight stereo, dlna-certifierad nätverksingång, dvb-t, dvb-c, 100 Hz
Mått: 1054x658x100 mm
Vikt: 27,2 kg (med stativ)

Tillverkare: Philips