Sök
Philips 42PF9965

Philips 42PF9965

Gott om justeringsmöjligheter

2003-09-30

Philips 42PF9965 är en snygg plasma-TV som håller god bildkvalitet och har generöst med justeringsmöjligheter. En av testarna belönar den med titeln "Best Buy".
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Bilden synligt mycket mer detaljerad"
Home Cinema Choice "Gloriously presented"
Mikrodatorn "Kan inte mäta sig med tft-skärmar"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Philips har tagit fram en snygg skärm. Bildkvaliteten får blandade omdömen. Färgåtergivningen är bra, men lite blek. Detaljerna träder fram tydligt men är ibland så skarpa att störningar framträder runt kanterna. 42PF9965 har gott om funktioner för att justera bildkvaliteten. Vid några tillfällen uppstod dock pixelbrus. Testarna verkar ganska nöjda med produkten och trots att den har sina skavanker belönas den med etiketten "Best Buy" hos någon.

Ljud & Bild

"Bilden synligt mycket mer detaljerad"

Ljud & Bild uppskattar skärmens bildkvalitet. Detaljåtergivningen är fin. Färgpaletten är dämpad men med ett generöst kontrastomfång får man fin lyster i bilden efter lite skruvande. Ibland leder den skarpa detaljåtergivningen dock till störningar kring kanterna. 42PF9965 är generellt lite besvärlig att hantera och det är synd att foten är separat tillbehör. Av sju testade skärmar hade Philips 42PF9965 tillsammans med JVC PD-42D30ES bäst bild. Philips TV kan dock stoltsera med lägre pris, varmare färger och datoringång. Även kopplad till datorn får man fin bild i TV:n.

Källa: Ljud & Bild, nr 5 2003
Home Cinema Choice, Sept 2003
Mikrodatorn, nr 10 2003

Home Cinema Choice

"Gloriously presented"

Home Cinema Choice testar LG MZ-42PZ14, Sony KE-42TSE, Sony 42MR1, Thomson 42WM02LU mot Philips TV, som dock utnämns till bäst i test. Den är snygg och större än de flesta. Fyra scart-ingångar ger flexibilitet, men det är synd att det bara finns en uppsättning komponentingångar. Det är också en besvikelse att DVI saknas. Generellt är dock 42PF9965 en användarvänlig TV. Skärmmenyn är välstrukturerad och ger ett trevligt intryck. Det finns många funktioner som gör det möjligt att förbättra bildkvaliteten som har en påtaglig "wow-känsla". Återgivningen av svart imponerar men även andra färger är naturtrogna. Vid ett fåtal tillfällen uppstod pixelbrus och andra bildstörningar. De inbyggda högtalarna ger ett rent och detaljerat ljud. Fjärrkontrollen fungerade däremot inte så bra men TV:n utmärks ändå med "Best Buy".

Mikrodatorn

"Kan inte mäta sig med tft-skärmar"

Mikrodatorn testar NEC LCD4000, Samsung 403T och Sony KE-42TS2E. NEC:s skärm utnämns till bäst i test. Vid datoranvändning kan skrivbordet se lite hoptryckt ut, eftersom upplösningen är udda. 42PF9965 är testets billigaste skärm. Skärpan är bra, men inte jämförbar med TFT- skärmar. Vid vissa typer av mönster kan bildstörningar uppkomma. Skärmens autojustering imponerar inte och testaren var tvungen att skruva en hel del för att få fram bra bild. Färgåtergivningen är mycket god liksom betraktningsvinkeln. De inbyggda högtalarna gör skärmen bred. Ljusstyrkan är acceptabel. Bilden är jämn men vitt och svart är ibland extrema.

Cirkapris: 60000 kronor

Produktfakta: 42-tums plasma TV som kan väggmonteras. På skärmens sidor sitter fyra inbyggda högtalare med uteffekt på 30 watt. Skärmen har en ljussensor och anpassar automatiskt inställningarna efter rummets ljus. TV-mottagare ingår men är fristående. Skärmen har 1024x1024 bildpunkter, ljusstyrka på 600 cd/m2 och kontrast om 400:1. Bland funktionerna finns möjlighet att justera skärpa, färg och kontrast, zoom, barnlås, timer m.m. Progressive scan och Pixel Plus teknologi. Förprogrammerade bild- och ljudinställningar. Anslutningar på signalbehandlare inkluderar fyra scart-kontakter varav tre RGB, komponentvideoingång, två stereoin-/utgångar och 15-pin PC-ingång, ingång för centrumhögtalare och VGA. Vidare S-video, kompositvideo, stereoljudingång och hörlursingång. Anslutningar på skärmen är två VGA-ingångar, TS232C serieport, stereoljud. Mått 1056x754x124 mm. Vikt 37 kg. EISA-award som bästa plasmaskärm 2003.

Modell: Philips 42PF9965