Sök
Philips 42PF9964

Philips 42PF9964

Välpresterande snygging

2003-01-07

Philips 42PF9964 är en 42 tums plasmaskärm som får mycket bra omdömen av testarna för bl.a. god färgåtergivning och hög detaljrikedom.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "There's plenty to like"
What Hifi 4/5 "The overall winner"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Fabulous image quality"
What Video & TV 4,5/5 "One of the best plasmas we've seen"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att skärmen har en mycket snygg design som är ett nöje att sätta upp på väggen. Även prestandan är till belåtenhet, detaljrikedomen är mycket bra och färgerna är skarpa och naturtrogna. Två testare ger skärmen utmärkelsen Best Buy och en tredje utser skärmen som klar vinnare i ett jämförande test. Vad gäller störningar går åsikterna isär, någon anser att skärmen uppvisar mer än lovligt mycket störningar vid panoramabilder medan en annan menar att störningarna är minimala vid ordentlig konfiguration av skärmen.

T3

"There's plenty to like"

T3 anser att Philips nya produkt är mycket inspirerande vid första anblicken. Den är ren och silverfärgad och passar in i de flesta miljöer. Tilläggas kan att de fyra scartingångarna endast matchas av Philips tidigare 32 tums plasmaskärm och de högst rankade CRT-skärmarna. Skärmen hanterar reflexer bra och olika miljöer, ljusa som mörka, hanteras med bravur. Även betraktningsvinkeln når utan problem upp till det gradantal som tillverkaren hävdar. Det finns ett problem och det är störningar. Närbilder visar inte upp några större problem men när det gäller panoramabilder tillkommer en hel del störningar. Skärmen har dock en bra färgskala som utan större problem växlar mellan varma och kalla miljöer.

Källa: T3 okt 2002
What Hifi nov 2002
Home Cinema Choice nov/dec 2002
What Video & TV nov 2002

What Hifi

"The overall winner"

What Hifi testar sex olika 42 tums plasmaskärmar och sätter 42PF9964 som klar vinnare före Fujitsu PDS4234E-S, LG MZ-42PZ10, NEC 42 MP4, Sharp PZ-43MR2E samt Sony KZ-42TS1. Men inte ens Philips är bildmässigt en riktig konkurrent till en bra CRT-skärm eller projektor i samma prisklass. Plasmaskärmar har dock ett trumfkort och det är designen och att kunna hänga den på väggen. Bildkvaliteten är i toppklass. Ljudet är acceptabelt tycker testaren som även berömmer kontrasten och detaljåtergivningen som håller hög klass även i mer avancerade actionscener. Byggkvaliteten får högsta poäng och 42PF9964 utses till testvinnare.

Home Cinema Choice

"Fabulous image quality"

Home Cinema Choice påpekar att denna skärm är en uppdaterad version av Philips 32PF9964. Åsikten är att den har fått ett uppsving i prestanda. Skärmen konfigureras via en välkonstruerad serie elegant animerade menyer och utgör en substantiell förbättring i prestanda jämfört med Philips övriga skärmar. Kontrasten är utmärkt och färgerna rika och rena när skärmen är ordentligt inställd. Det finns inte ett spår av den grynighet som ofta kan upptäckas hos plasmaskärmar. Detaljnivån på DVD-uppspelning är mycket bra och bilderna har ett tredimensionellt djup. Testaren anser att denna skärm är "outstanding" och blir Best Buy.

What Video & TV

"One of the best plasmas we've seen"

What Video & TV tycker att skärmen har en mycket snygg design med svängda hörn och vackert integrerade högtalare. Skärmen tillhandahåller ett menysystem som visar menyer på skärmens vänstra sida och bild- och ljudtillbehör överst. Systemet är generellt enkelt att följa, även om det blir en aning pedantiskt ibland. Skärmen har jämfört med sin föregångare 42PF9952 en mjukhet i bilden och mycket mindre grå störningar på mörka områden. Kontrasten är utmärkt och färgerna robusta och naturliga. Stereohögtalarna är inte så potenta som de ser ut att vara och tillhandahåller knappast ett särskilt dynamiskt ljud men skärmen får även här utmärkelsen Best Buy.

Cirkapris: 80000 kronor

Produktfakta: Philips 42PF9964 är en 16:9 42 tums plasmaskärm med dimensionerna 1164x644x90 mm och vikten 40 kg. Upplösningen är 1024x1024 pixlar och ljuset ligger på 600 cd/m2, frekvensen är 100 Hz. Kontrasten är 400:1 och glaset är antireflexivt. TV-tuner ingår. Fyra högtalare är integrerade och en väggmonteringsbricka finns. Skärmen har fyra scartingångar varav två RGB, Komposit, Komponent och S-Video ingångar. Uttag för hörlurar samt stereoljud.

Modell: Philips 42PF9964