Sök
Philips 42PF9731D

Philips 42PF9731D

Bakgrundsbelyst hemmabio

2007-01-15

Testarna är eniga om att Philips 42PF9731D med full hd-tv presterar riktigt bra även om den inte når upp till samma standard som de allra vassaste konkurrenterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 78/100 "Prima Farbwiedergabe"
Sound & vision "Offers slick style and a clean picture"
Ljud & bild "Skärpan är utomordentligt fin"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skärmen har en snygg design. Bildkvaliteten är också riktigt bra även om någon testare menar att svärtan kunde ha varit bättre. En annan testare anser också att jämfört med de vassaste konkurrenterna försvinner en del detaljer. Detta upptäcker man dock endast om man jämför skärmarna bredvid varandra. Bildkvaliteten blir klart bäst när man använder sig av digitalt bildmaterial och vid analoga sändningar blir resultatet sämre. Ljudet får klart godkänt även om en del dynamik saknas. Anslutningsmöjlighetern bra och för den som vill koppla sin pc till skärmen finns alla möjligheter man kan tänka sig.

Video

"Prima Farbwiedergabe"

Video skriver att för den som vill koppla sin pc till skärmen finns det i stort sett inga begränsningar. Anslutningar för såväl vga som usb samt 7.1-kanals ljud gör att man kan titta på jpeg-bilder, lyssna på mp3-filer och titta på filmer i en mängd olika format. Dessutom gör nätverksanslutningen att man kan streama film direkt över nätverket. När man kopplar en pc till skärmen får man också ett bra resultat med fullgod skärpa. Använder man sig av analoga sändningar blir resultatet inte hundraprocentigt utan en viss mängd brus uppstår. Via dvd-spelare eller digital tv-mottagare blir resultatet betydligt bättre. Skärpan är exakt och färgåtergivningen naturlig. Ljudkvaliteten är fullt godkänd även om testaren anser att det saknas en del dynamik. Röster låter dock naturligt.

Källa: Video (DE) nr 12 2006

Sound & vision

"Offers slick style and a clean picture"

Sound & vision menar att skärmen är snygg, men att den suger åt sig fingeravtryck och reflekterar en del ljus från rummet. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra och gör det möjligt att koppla in i stort sett vilken elektronisk utrustning som helst. Testaren tycker också att bildkvaliteten är riktigt bra för att vara en lcd-tv även om svärtan kunde ha varit något bättre. Ambilight-funktionen som lyser upp väggen bakom skärmen med ljus i samma färgskala som visas på bilden är vilsamt för ögonen. Dock kan detta uppfattas som störande för om man inte är van. Brusreduceringsfunktionen fungerar bra och ser till att material som sänds via s-video rensas från irritationsmoment.

Källa: Sound & vision (US) september 2006

Ljud & bild

"Skärpan är utomordentligt fin"

Ljud & bild förklarar att med Digital Natural Motion räknas nya bilder fram mellan originalen, något som ger en otroligt bra mjukhet i panorerande scener. En del bieffekter uppstår visserligen, men om man inte är en garvad hemmabioveteran med falkögon så upptäcker man dom knappast. Svärtan är godkänd men inte mer. Jämfört med en del konkurrenter så tappar till exempel moln en del detaljrikedom men det är ingenting som syns om man inte jämför tv-apparaterna sida vid sida. Skärpan är annars mycket bra jämfört med konkurrenterna. Testaren tycker dock inte att skärmen lämpar sig som datorskärm. Dessutom är kontrastomfånget från sidorna inte så bra som det skulle kunna vara. Såväl svärta som lyskraften i vita fält minskar nämligen betydligt när man tittar från sidan.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2006

Cirkapris: 37000 kronor

Produktfakta: Philips 42PF9731D är en 42-tums lcd-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar och bildförhållandet 16:9. Ljusstyrkan är 550 cd/m2 och den dynamiska skärmkontrasten är 4000:1. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinklarna såväl horisontellt som vertikalt är 176 grader. Skärmen är försedd med funktionen ambilight och det finns mottagare för dvb-t. Anslutningarna utgörs av dubbla hdmi, dubbla scart, komponent, vga, två usb samt minneskortsläsare med flera fack. Det finns även ethernet och s/pdif. Dimensionerna är 1095(B)x764(H)x114(D) mm och vikten är 35 kg.

Tillverkare: Philips