Sök
Philips 40PFL9704

Philips 40PFL9704

Definitionen av lyx

2010-04-09

Philips har inte snålat på varken design eller funktion när de lanserar den nya 40PFL9704. Bild, byggkvalitet och funktioner tillhör det definitiva toppskiktet men den kostar också därefter.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 "The very definition of a premium TV"
Chip 90/100 "Das Bild wirkt sehr gut"
What Hifi 5/5 "Impressive contrast"
Hdtv org 93/100 "Outstanding picture performance"
Tech radar 5/5 "One luscious LED TV"

Vad tycker testarna?

Så gott som alla testare anser att Philips erbjuder en bildkvalitet som är något av det absolut bästa som går att få tag på idag. Även om prislappen är hög, får man förutom bildkvalitet en väldigt kompetent och elegant tv. Ljudkvaliteten anses även den vara väldigt bra. Testarna har svårt att hitta något väsentligt att anmärka på. Priset är relativt högt och den kräver viss inställning för att komma till sin fulla rätt, men rätt inställd blir resultatet bra oavsett bildkälla. Den borstade aluminiumfinishen ger ett sobert och rejält intryck och känns modern och fräsch i kontrast till den svarta pianolack som dominerat marknaden de senaste åren.

Trusted reviews

"The very definition of a premium TV"

40pfl9704_front
Trusted reviews anser att Philips 40PFL9704 är fantastisk på att leverera högupplöst material, men imponerar om möjligt ännu mer vid SD där bilden är både ren och skarp. De påstår också att den stundtals erbjuder den bästa bildkvalitet de sett på en lcd-tv. Ljudkvaliteten gör inte någon besviken, utan bjuder på både djup bas och ren diskant. Tv:n må vara dyr och det finns möjligtvis mer prisvärda alternativ, men byggkvalitet, funktion och känsla är överlägsen konkurrenterna och den är själva definitionen av lyx.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Chip

"Das Bild wirkt sehr gut"

Enligt Chip får Philips 40PFL9704H anses som något av det bästa just nu. Bilden är väldigt bra oavsett källa. Framförallt svärta och kontrast imponerar och detsamma gäller avsaknaden av rörelseoskärpa tack vare 200 Hz bilduppdatering. Man får dock vara lite försiktigt så att man inte drar upp skärpan för mycket, då detta kan leda till alldeles för onaturliga bilder. I övrigt erbjuds fantastiska och praktiska funktioner, som bland annat möjligheten till internet direkt i tv:n. De gillar den påkostade byggkvaliteten och den sticker verkligen ut från mängden i det avseendet. Du får allt du kan begära, förutom ett lågt pris.

Källa: www.chip.de (DE)

What Hifi

"Impressive contrast"

40pfl9704_back
Priset är väl tilltaget enligt What Hifi och är inget man skulle se som direkt billigt. Men för pengarna får man en fantastisk bild med imponerande kontrast, utmärkt ljud, elegant design och superb byggkvalitet. Som väntat med Philips är denna tv fullproppad med diverse bildförbättrare, som fungerar väldigt bra. Speciellt Perfect Pixel HD som får standardupplösta bildkällor att se nästan högupplösta ut. Responstiden på 1 ms och 200 Hz gör att snabba scener känns helt naturliga utan några ryck eller hack i bilduppdateringen. Kontrast och svärta jämförs med Pioneers Kuro plasma-tv och anses vara något av det bästa på marknaden.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Hdtv org

"Outstanding picture performance"

Hdtv org betonar att detta är en väldigt snygg pjäs i sin borstade aluminiumskrud. Borta är den svarta pianolacken som dominerat tv-marknaden de senaste åren. Tv:n är inte bara snygg utan sätter ny standard i bildkvalitet, som de påstår är det bästa de sett till dags dato oavsett tidigare modell av plasma eller lcd. Högupplöst material ser som väntat fantastiskt ut, men det är standardupplöst material som imponerar mest och Philips har gjort ett bra jobb i sina bildförbättringsfunktioner. De påpekar dock att bilden inte passar alla och att den kan se aningen behandlad och överdriven ut, nästan för skarp. Svärta och kontrast är så gott som perfekt och jämförs med dyrare plasma-tv. Ljudet anses vara väldigt bra och det är endast priset kan ses som negativt. Men bortsett från det så anses den vara den bästa lcd-tv man kan köpa för pengar idag.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Tech radar

"One luscious LED TV"

Philips fortsätter sin tidigare framgång inom tv-segmentet och lanserar en modell som är något av det bästa Tech radar sett. De gillar kopplingsmöjligheterna och speciellt antalet hdmi-ingångar, men reagerar över avsaknaden av digital ljudutgång. De anser att de inbyggda trådlösa internetfunktionerna är en kompromiss, vars tanke är god men inte speciellt användbar eller njutbar, utan fortfarande görs bättre på en dator. Bildkvaliteten är klanderfri och imponerar speciellt på standardupplöst material, men det är ljudet som får denna modell att stå ut bland sina konkurrenter. Det finns billigare och mer prisvärda alternativ bland plasma-segmentet, men denna modell ska inte räknas bort, för om man har råd att betala för den så får man en ljuvlig tv.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Typ: Led
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 5000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (exempel): 5xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, audio, usb, ethernet.
Övrigt: 200 Hz, Pro LED, Perfect Pixel HD, HD Natural Motion, DLNA, Perfect Colour, DVB-C, DVB-T, Wi-Fi.
Elförbrukning: 92 watt (standby 0,15 watt)
Mått: 987x630x260 mm
Vikt: 22,6 kg (med stativ)