Sök
Philips 40PFL8605H

Philips 40PFL8605H

Kompetent och funktionell lcd-tv

2010-09-27

Testarna är genomgående nöjda med denna lcd-tv från Philips, den erbjuder bra bild- och ljudkvalitet och är enkel att såväl installera som att använda.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,8/10 "Sharper-than-average, smooth and grain-free broadcast quality"
Area DVD "Bilddynamik und Kontrast stehen aber in der Relation sehr gut da"
Lemondenumerique

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag nöjda med den prestanda som Philips 40PFL8605H erbjuder. Den är enkel att installera och menyerna är väl genomtänkta. Den medföljande fjärrkontrollen ligger bra i handen och är enkel att använda, även om en testare menar att det inte hade skadat med ytterligare några knappar för kortkommandon. Såväl bild- som ljudkvalitet är överlag bra men en testare tycker att en del artefakter uppstår vid snabba rörelser i bilden. Positivt är dock att man får med flera funktioner som annars endast levereras med dyrare modeller, så som exempelvis support för Wi-Fi.

Cnet

"Sharper-than-average, smooth and grain-free broadcast quality"

Cnet tycker att bildkvaliteten är riktigt bra när man använder sig av standardupplöst material, skärpan är riktigt bra men man behöver ändra inställningarna en del för att inte texten skall upplevas som grynig. Tittar man på högupplöst material finns knappast någonting att klaga på och även spelkonsoler kan kopplas till med bra resultat. En nackdel är dock att en del artefakter uppstår i bilden vid snabba rörelser. Ljudbilden är även den klart godkänd, även om man ger sig på de lite högre volymerna. Testaren menar att prissättningen är klart fördelaktig, man får med flera funktioner som annars endast finns på dyrare modeller, så som exempelvis Ambilight Spectra 2 och support för Wi-Fi. Detta bland annat gör att modellen är väl värd att rekommendera.

Källa: http://asia.cnet.com (US)

Area DVD

"Bilddynamik und Kontrast stehen aber in der Relation sehr gut da"

Area DVD anser att när man tittar på Blu-Ray så får man föga överraskande en mycket bra bild. Vid uppskalning så får man ett ganska genomsnittligt resultat. Den medföljande fjärrkontrollen ligger bra i handen, även om testaren gärna hade sett ett par extra knappar på den för att lätt kunna komma åt de mest användbara funktionerna. Utbudet av anslutningar är bra, varken mer eller mindre än vad man kan vänta sig i den aktuella prisklassen. Installationen går relativt snabbt och enkelt och testaren har ingenting att klaga på. Bildkvaliteten är överlag bra, såväl dynamik som kontrast lever upp till förväntningarna.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Lemondenumerique

$itemComment[$pos].trim()

Källa: www.lemondenumerique.com (FR)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920 x 1080 pixlar
Kontrast: 500 000:1
Ljusstyrka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel):
Mått: 600 x 965 x 50 mm
Vikt: 17,5 kg