Sök
Philips 40PFL7605H

Philips 40PFL7605H

Inte bara tv

2010-10-12

Philips integrerar filmtjänster direkt i tv:n. Tanken är god, men tyvärr räcker det inte hela vägen.

Modell Betyg Pris Kommentar
40PFL7605H 18/25 12000 Medelmåttig mediaspelare

En kompetent tv som vill vara mycket mer
Nuförtiden räcker det inte att bara tillverka en tv som har kanonbild. I takt med att intresset för mediespelare som integrerar bild, ljud och videoströmning från datorn och internet växer, vill ju såklart tv-tillverkarna inte vara sämre. Phillips har förstått det här, och i 7000-serien finns det stöd för både medieströmning från datorn och en egen filmuthyrningstjänst. Tyvärr håller det inte hela vägen.

Varde ljus
Phillips har med sitt Ambilight-koncept velat göra tv-tittandet till något mer, något större. Det dynamiska ljuset som omger tv:n och ändrar färg beroende på vilka färger som dominerar i det man tittar på, ska bidra till att man känner sig mer delaktig i det som händer i rutan, vilket jag tycker fungerar bra. Dels gör det automatiskt platsen där tv:n står på snyggare och dessutom ramar det in händelserna på tv:n på ett fantastiskt sätt. Stundtals kan det bli enerverande när färgerna byts titt som tätt, men effekten går att sänka och även att stänga av. Det jag gillar är att Phillips i alla fall visar att de är innovativa och villiga att göra något mer med sina tv-apparater. Dessutom är bilden i 7605H -serien otroligt bra, svärtan och färgerna är fantastiska och tillsammans med Ambilight-effekten är det faktiskt en upplevelse att titta på tv på 7605H, särskilt när det är blu ray, eller annat höguppöst material.

40PFL7605H-1

Inte bara tv, tyvärr
Bortsett från att det här är en mycket kompetent tv när det kommer till bilden, fungerar också 7605H -tv:n som en mediespelare. Du kan strömma video och bilder via din dator till tv:n och dessutom surfa på nätet och kolla youtube-klipp. Den har också en hyrfilmstjänst kallad film2home där man för en billig slant kan hyra de senaste filmerna. Tyvärr är utbudet begränsat och ganska magert. Men det går smidigt att hyra filmerna och det går snabbt att få ner dem till sd-minneskortet man stoppar in i tv:n, men det är på bekostnad av kvaliteten, som inte kan mäta sig med högupplösta filmer på till exempel en Blu ray och när ändå tv:ns bild är så bra vill man ju kunna njuta av material som håller hög standard. Så på grund av det dåliga utbudet och den bristande tekniska kvaliteten, känns det inte särskilt befogat att använda den här tjänsten när det finns så mycket bättre alternativ. Ett stort plus går i alla fall till möjligheten att kunna kolla youtube-klipp direkt i tv:n, vilket är något som fungerar smidigt. Sammanfattningsvis kan man säga att Phillips försök att göra en kombinerad tv och mediecenter inte riktigt fungerar hela vägen, men det är i alla fall ett steg i helt rätt riktning.

Köpa eller inte?
Med en prislapp på runt 12 000 kronor för 40-tumsmodellen ligger 7605H något dyrare än liknande apparater från andra tillverkare. Dock är det en så pass bra tv att det ändå kan vara värt det. Det är en mycket bra tv när det gäller det viktiga – bilden. Dessutom är den lättnavigerad i menyerna och ljudet är, för att komma från en tv, helt klart godkänt.  Att man sedan får ett mediecenter som inte riktigt håller måttet kan man ju se som en bonus, men tv:n är prisvärd även om man inte vill strömma bilder eller surfa youtube via den.

Betyg
Bildkvalitet 5
Ljudkvalitet 3
Design 4
Prisvärde 4
Funktion 2

Totalt 18/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: