Sök
Philips 37PFL9604

Philips 37PFL9604

Klockren bild från Philips

2010-02-23

Nya 37PFL9604 från Philips bjuder inte bara på snygg design, omfattande nätverksfunktionalitet, omfattande inställnings- och anslutningsmöjligheter. Den producerar även en bild som helt enkel är klockren och som slår allt i klassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 80/100 "Atemberaubend scharf"
What video 5/5 "Sharp enough to cut glass"
What plasma & lcd-tv 5/5 "Far and away the best"

Vad tycker testarna?

Även om testarna är smått kritiska till prissättningen är Philips 37PFL9604 värd varenda krona. Tillverkaren har inte bara lyckats få till en snygg design utan också topputrustat skärmen vad gäller anslutningar och funktioner. Nätverksdelen hör till de bästa i dagsläget. Bildmässigt så uppges Perfect Pixel HD göra små underverk och skärmen utklassar därför det mesta. Inte bara tack vare att hd-bilder blir utomordentligt bra, utan även att kvaliteten på sd blir så bra att den ibland kan förväxlas med högupplöst material.

Video

"Atemberaubend scharf"

bildb_1Video anser att Philips 37PFL9604 är en mycket välutrustad enhet där nätverksfunktionerna är exceptionellt bra. Som underlag för detta nämns hela 60 olika internettjänster och ett samspel med datorer i hemmanätverket som går lekande lätt att få till. Att teven dessutom stöder flertalet filmformat över nätverket samt att den är mycket enkel att betjäna spär på intrycket. Bildmässigt så får skärmen till en bra bild med analoga sändningar men det är först med den inbyggda digitalmottagaren som produkten visar vad den verkligen går för. Skärpan är mycket hög och färgåtergivningen mycket bra samtidigt som rörelser hanteras mjukt och fint med Perfect Natural Motion aktiverat. Tack vare dessa egenskaper så blir produkten testvinnare när Video jämför den med Panasonic TX-L37G15E, Samsung LE37B650 och Sony KDL-V5500.

Källa: Video (DE) nr 10 2009

What video

"Sharp enough to cut glass"

Med en saftig prissättning förväntas en snygg design och imponerande prestation och det är precis de två saker som Philips 37PFL9604 lyckas leverera. Det skriver What video som börjar med att berömma utförandet för att sedan gå över till den uppsjö av anslutningar som finns tillgängliga. Tillverkaren uppges också ha lagt stor möda på att få till en riktigt bra internetupplevelse som främst begränsas av att det är svårt att använda fjärrkontrollen istället för tangentbord och mus. Det har inte heller snålats på inställningsmöjligheterna där det finns mycket att ta del av och däri ligger det enda negativa som What video ser det. På grund av alla inställningar tar det en lång stund att få till den mest optimala bilden. Men det behövs egentligen inte då bildkvaliteten är bland den absolut bästa för klassen. Skärpan med hd-bilder blir knivskarp och med sd blir resultatet inte långt därifrån. För båda signaltyperna blir också färgerna enastående bra vad gäller intensitet och subtilitet. Färgerna får dessutom en extra skjuts i sitt tryck av att svärtan är enastående djup. Och det hela blir bättre av att panelen också har en exemplarisk rörelsehantering. Philips 37PFL9604 blir därför testvinnare när den jämförs med Toshiba 37XV635D, Panasonic TX-L37G10B, LG 37LH3000 och Sony KDL-37W5500.

Källa: What video (GB) nr 354

What plasma & lcd-tv

"Far and away the best"

bildb_1Priset på Philips 37PFL9604 må vara mycket högt men rättfärdigas till en stor del vid första anblick av en mycket tilltalande design, förekomst av Ambilight som ger illusionen av en större bildyta och en uppsjö av anslutningar. Positivt är också nätverksfunktionen som omfattar både trådad som trådlös anslutning. Den kan användas för vanligt surfande likväl som för att återge ett stort antal olika filformat från datorn. Den funktion som får testaren att glädjas allra mest är Perfect Pixel HD vars Perfect Natural Motion hanterar fler pixlar per sekund än någon annan tv i segmentet. Med hd blir bilden inget annat än fantastiskt bra med oändlig detaljåtergivning, starka och precisa färgar, en svärta som är enormt djup med lcd-mått mätt och en utomordentligt bra rörelsehantering. Men mest överraskande är kanske att sd-material får till en skärpa och detaljåtergivning som måste upplevas för att det ska gå att tro på hur bra det verkligen blir, skriver What plasma & lcd-tv. Som grädden på moset har produkten också mycket kapabla högtalare för att vara en platt-tv och testaren kan bara konstatera att detta är den hittills bästa lcd-produkten i sin klass.

Källa: What plasma & lcd-tv (GB) nr 70

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 5xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, audio, usb, koaxial ljudutgång, ethernet, wi-fi
Elförbrukning: 166 watt (standby 0,15 watt)
Övrigt: Dlna-certifierad med stöd för bland annat mp3, mpeg4, avi, wmv9, h.264, dvb-t, dvb-c, ambilight spectra 2, 100 Hz
Mått: 903x577x89 mm
Vikt: 18,5 kg (med stativ)