Sök
Philips 37PFL9603

Philips 37PFL9603

Imponerande tv till högt pris

2008-11-19

Philips 37PFL9603 är en snygg 37 tummare med full hd-upplösning, dlna-stöd och mottagare för såväl dvb-t som dvb-c. Tv:n får beröm för god återgivning där rörelsehantering och detalj- och färgåtergivning imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Gets an awful lot right"
Hd review 4/5 "An unusually styled TV"
What video 5/5 "Loaded with top technology"
Pocket Lint 9/10 "Fabulously featured"
Chip 5/5 "Bietet eine umfassende Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Det blir mycket beröm för såväl funktioner som bildåtergivningen när testarna tar sig an Philips 37PFL9603. Skärmen uppges lämpa sig mycket bra för högupplösta filmer och tv-spel samtidigt som standardsändningar hanteras riktigt bra. Ambilight-funktionen ger ett visst mervärde till tittarupplevelsen men testarna vill hellre framhäva HD Natural Motion, Perfect Pixel och 100 hertz-tekniken då de menar att dessa funktioner gör mer för bildintrycket. Att skärmen hanterar media från usb och över nätverket är alla positiva till men formatstödet är inte det bästa. Användandet är enkelt tack vare automatiserad installation och enkla menyer men fjärrkontrollen kan vara irriterande att använda då scrollhjulet som sitter på är överkänsligt. Priset anses unisont vara högt.

What hifi

"Gets an awful lot right"

Med 1080p imponerar Philips 37PFL9603 med ren kontrast, ordentlig djupkänsla och mjuk kantdefinition. Det skriver What hifi som också menar att skärmen producerar naturliga färger med övertygande hudtoner. Rörelser hanteras mycket bra och det är bara i extrema fall som artefakter kan uppträda. Anslutningsmöjligheter anses vara mycket bra och att skärmen också har Ambilight ger ett mervärde. Det största kruxet uppges vara att 37PFL9603 är något dyr.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Hd review

"An unusually styled TV"

Hd review skriver att Ambilight är en imponerande funktion som förhöjer tittarupplevelsen. Men viktigare är att bildbehandlingen gör ett mycket bra jobb med att eliminera oskärpa och fördröjningar vid snabba rörelser, problem som vanligtvis associeras med lcd-tekniken. Testaren uppger också att färger blir intensiva och att detaljåtergivningen är imponerande. Svärta återges mycket bra och detaljer framträder även i mörkare delar av bilden i motiv med blandad ljusstyrka. Det blir också beröm för de fyra hdmi-ingångarna och den lättnavigerade menyn. Skärmens nätverksanslutning är en trevlig bonus och det är inga problem att se filer på datorer i nätverket. Men att spela upp dem går inte alltid. Avslutningsvis menar också Hd review att prissättningen är något hög.

Källa: Hd review (GB) nr 11 2008

What video

"Loaded with top technology"

Enligt What video är detta en skärm med mycket goda bildegenskaper, något som blir extra tydligt med blu-ray. Testaren skriver att det högupplösta formatet återges med mycket god detaljrikedom, utmärkta färger och mycket bra kontrast. Rörelser hanteras utmärkt tack vare 100 hertz-tekniken. Skärmen uppges därför också lämpa sig mycket bra för både Playstation 3 och Xbox 360. Film på dvd återges också på ett utmärkt sätt. Där blir bilden fri från brus och både skärpa och färger håller bra klass. Testaren berömmer också ljudåtergivningen och skriver att Philips håller en standard som får övriga tillverkare att skämmas. Nätverksfärdigheterna uppskattas, även om funktionen kunde ha varit något bättre utförd. Installationen går enkelt tack vare en utförlig guide och menyerna är enkla. Men fjärrkontrollen har för små knappar och ett överkänsligt scrollhjul. Philips 37PFL9603 må vara något dyr men är väl värd varenda krona, avslutar What video.

Källa: What video (GB) nr 339 2008

Pocket Lint

"Fabulously featured"

Pocket Lint vill tona ner Ambilight och menar att det bara en funktion bland många då 37PFL9603 är en välutrustad produkt. Skärmen imponerar med mättade färger och fina hudtoner och kontrasten tillhandahåller djup och realistiskt svärta. Uppskalning av standardkällor görs mycket bra, med minimalt med brus och engagerande färgåtergivning. Men återgivningen av standardmaterial saknar lite av detaljåtergivningen i svarta områden och bilddjupet kunde ha varit bättre. Perfect Pixel och 100 hertz anses vara matnyttiga funktioner. Tillsammans hjälper det hanteringen av snabba rörelser och material i 1080p/24 återges utan hack. Ljudet är bra för både spel och film men återgivningen av musik uppges vara förvånansvärt bra. Men medan ljud- och bildegenskaperna är i topp menar testaren att skärmen dras med några andra, smärre problem. Ett problem involverar fjärrkontrollen, som även om den är välutformad, är något frustrerande att använda då scrollhjulet som sitter i är överkänsligt. Testaren anmärker också på att det bara går att spela upp vissa och långt ifrån alla videofiler från usb och via nätverksanslutningen.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Chip

"Bietet eine umfassende Ausstattung"

Tyska Chip menar också att Philips 37PFL9603 har en specifikationslista som lämnar lite att önska med sina omfattande anslutningsmöjligheter, multimediafunktioner och Ambilight. Den senare uppges fungera mycket bra och bidrar till en mer engagerande upplevelse. Men multimediafunktionen är inte den bästa och även här har testaren problem med att återge vissa videofiler. Återgivningen är det inget fel på och Chip skriver att bildkvaliteten blir mycket bra oavsett vilken signalkälla som används. Det som imponerar mest är hur pass väl rörelser hanteras samt djupintrycket och den goda detaljåtergivningen.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Philips 37PFL9603 är en lcd-tv på 37 tum med full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och det dynamiska kontrastförhållandet 30000:1. Det finns mottagare för dvb-t, dvb-c med stöd för mpeg4 och analoga sändningar. Bland ingångarna finns bland annat fyra hdmi, komponentvideo, två scart, dlna-certifierad nätverkslänk, usb och koaxial digital ljudutgång. Mått och vikt med stativ är 953x677x242 mm respektive 23,2 kg.

Tillverkare: Philips