Sök
Philips 37PF9986

Philips 37PF9986

Kompetent med stark bild

2004-12-30

Testarna är förtjusta i denna 37-tums LCD-TV och menar att såväl bild som ljud är bra liksom anslutningar och inställningsmöjligheter. Man ger dock minuspoäng för det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 “A true bigscreen LCD”
Video 71/100 “Enorm viel Schärfe”
Audio 90/100 “Setzt neue Masstäbe”
M3 8/10 “Bilden är kanon”

Vad tycker testarna?

Samtliga anser att 37PF9986 är oerhört snygg, och en testare menar att skärmen mest kommer till sin rätt om den monteras på väggen. Man är imponerad av bilden som testarna menar är färgstark, med ett realistiskt djup samtidigt som man inte upplever några större eftersläpningar vid snabba rörelser. Ambilight är en mycket bra funktion som ger tittandet en extra dimension.

What Video

“A true bigscreen LCD”

What Video menar att skärmen ger ett mycket stilistiskt intryck med glaset omgivet av matta ramar i svart och silver. Anslutningsmöjligheterna är bra men What Video saknar komponentanslutningar. Detta gör att de som har progressive scan i sin DVD måste koppla komponent till VGA och sedan VGA till DVI, vilket kan bli en aning krångligt. Dock tillhandahåller Philips adaptrar för detta. Skärmen har ambilight, vilket gör att ögonen skonas eftersom skärmen sänder ut ett ljus som går i ton med det som visas i bilden. Dessutom Pixel Plus 2 som dämpar eventuella störningar och gör att man får en renhet i bilden som är ovanligt hos skärmar av denna storlek. En viss grad av skimmer uppstår runt objekt som rör sig sakta, och en del snabba objekt kan uppfattas som blinkande. Dock kan man sätta på Movie Plus mode som gör att dessa irritationsmoment vanligen försvinner. Ljudet är utmärkt, avslutar testaren.

Källa: What Video, okt 2004
Video, nr 10 2004
Audio, nr 11 2004
M3, nr 10 2004

Video

“Enorm viel Schärfe”

Philips-37PF9986-side

Video testar och jämför Philips 37PF9986 med Panasonic TH-37PA30E. Skärmen har en enormt stark skärpa, även när den inte är inställd på högsta möjliga upplösning. Man gillar ambilightfunktionen, som med sin färgade bakgrundsbelysning fungerar bra. Installationen går smärtfritt tack vare en väldesignad och lättförståelig meny som under navigeringen täcker hela skärmen. Testaren tycker också att bilden är strålande med ett realistiskt djup och en skärpa som ger en fin och naturlig återgivning av detaljer. Snabba rörelser utgör inte något som helst problem för skärmen. Fjärrkontrollen är snygg och ligger bra i handen. Philips blir testsegrare.

Audio

“Setzt neue Masstäbe”

Audio jämför Philips 37PF9986 med Panasonic TH-37PA30E och Sony KE-P37XS1. Testsegrare är Philips 37PF9986. Testaren menar att skärmen sätter nya rekord för kontrast. Man anser att mörka scener är bra för att vara LCD-TV, men de kan fortfarande förbättras. Bilden har en stark skärpa och saknar helt artefakter. Svärtan är överraskande bra. Ambilightfunktionen uppvisar en raffinerad och snygg bakgrundsbelysning. Rörelser på skärmen är flytande och utan eventuella eftersläpningar vilket är ett stort plus, anser testaren. Philips 37PF9986 utses till testsegrare.

M3

“Bilden är kanon”

M3 menar att skärmen är enormt snygg. Man gillar ambilightfunktionen som tillför det lilla extra till TV-tittandet, samtidigt som det blir enormt snyggt. Detta gör att väggmontering ger skärmen mest rättvisa. Tillgången till många anslutningsmöjligheter är mycket bra, anser testaren vidare. Inställningen är enkel eftersom apparaten själv ställer in kanalerna, men det går irriterande långsamt. I övrigt är menyerna riktigt bra och utförliga med många möjligheter. Ljudet är överraskande bra och man kan gott använda TV:n som centerhögtalare i ett hemmabiosystem. Bilden har mycket naturliga färger och är mjuk, samtidigt som skärpan är mycket god. Testaren ger ett minus för det oerhört höga priset.

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Philips 37PF9986 är en 37-tums LCD TV med dimensionerna 605x1000x96 mm och en vikt på 24 kg. Den har 16:9-format samt WXGA-upplösning 1366x768 pixels, kontrastförhållande 800:1 och ljusstyrka 450 cd/m2. Kommer med progressive scan och är kompatibel med HDTV. Inbyggda ljussensorer, NXT stereohögtalare, Virtual Dolby, Incredible Surround, Ambilight och Pixel Plus 2. Skärmen har inbyggd subwoofer. Anslutningsmöjligheter är tre scart (2 RGB), DVI-I, subwoofer ut, stereoljud ut, centerkanal in, stereoljud in, S-video in, kompositvideo in, stereoljud in samt uttag för hörlurar.

Modell: Philips 37PF9986