Sök
Philips 36PW9607

Philips 36PW9607

Tung storebror

2002-11-20

Philips 36PW9607 är en tungviktare på 79 kilo med många anslutningar och funktioner, som får mycket beröm av testarna. Med 36 tum och Pixel Plus anses den vara i en klass för sig.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Superb set"
Home Cinema Choice 4,5/5 "About the best 36 in TV"
What Hifi 4/5 "Impressive home cinema"

Vad tycker testarna?

Pixel Plus ger bra detaljåtergivning hos Philips 36PW9607. Designen får beröm från alla testare, liksom anslutningar och funktioner. Att TV:n är mycket tung nämns också. Vissa anslutningar saknas menar en del testare, som optisk ingång, digital ingång och komponentvideo. Bildkvaliteten imponerar även om vissa testare upplever en del störningar i bilden. Ljudet från högtalarna får överlag godkänt.

What Video & TV

"Superb set"

What Video & TV menar att Philips 36PW9607 imponerar med Pixel Plus som gör upplösningen bättre, samt en rad bra funktioner. Designen gör TV:n elegant men å andra sidan är den väldigt tung att flytta. Trevligt med dubbla RGB Scart men synd är att det inte finns optisk ljudingång. Autotuningen fungerar snabbt och smidigt. Onscreen-menyn är däremot lite komplicerad med tanke på alla inställningar. Bildkvaliteten är dock fantastiskt bra med fin skärpa och livliga bilder. Färgerna är naturliga och djupa, kontrasten ger bra svärta. Några små störningar kan uppstå med snabbrörliga objekt på skärmen, men det är inget större problem tycker testaren samlat.

Källa: What Video & TV, juli 2002
Home Cinema Choice, juli 2002
What Hifi, okt 2002

Home Cinema Choice

"About the best 36 in TV"

Home Cinema Choice säger att designen hos Philips 36 tums TV gör den snygg och stilren men också mycket tung. Anslutningarna är många och två RGB Scart imponerar. Funktionerna är många, bland annat nämns Digital Natural Motion liksom Active Control. Pixel Plus gör att bilden blir mer detaljerad och när det gäller bildkvaliteten är HCC mycket positiva. Skärpa, detaljer och realism är fantastiskt bra och färgerna är livliga och trovärdiga men ibland kan det upplevas som att vissa sektioner i bilden är ljusare än andra. Ljudet från högtalarna är lite snålt men uppgradering med lösa högtalare är möjligt.

What Hifi

"Impressive home cinema"

What Hifi anser att du får mycket för pengarna hos Philips 36PW9607. Färgreproduktionen imponerar och så gör även apparatens design. Den är oerhört tung men känns smidig när den är på plats. Det finns många bra anslutningar men testaren saknar komponentvideo ingång. Bildkvaliteten är mycket bra med fina färger och rörelser i bilden utan störningar. Detalj- återgivningen är imponerande för att vara hos en så stor skärm. Högtalarna och ljudet får godkänt. En bra TV där det dock finns konkurrenter som har bättre anslutningar och funktioner.

Cirkapris: 28000 kronor

Produktfakta: Philips 36PW9607 använder liksom lillebror 32PW9617 Pixel Plus för att öka detaljåtergivningen i bilden. 36 tum widescreen TV med Dolby Digital dekoder, ProLogic Dolby 3 stereo, 100Hz Digital Scan, Pixel Plus, NexTView support, 3D sound. Andra funktioner är dynamisk kontrast, nattläge, barnlås och timer. Zoom på maximalt 16x samt Dual-screen och olika widescreeninställningar. Fjärrkontroll och två bakre satellithögtalare medföljer. S- och kompositvideo, stereo audio, hörlursingång, fyra Scart varav två RGB, RF, audio line för bakre högtalarna, line out för främre högtalare (tillval), elektrisk digital ingång samt subwoofer utgång. Philips 36PW9607 väger 79 kg och har måtten 941x608x576 mm. Priset är omräknat från engelska pund.

Modell: Philips 36PW9607