Sök
Philips 32PW9617

Philips 32PW9617

I topp när det gäller pixlar

2002-05-31

En platt widescreen-TV på 32 tum med en teknik som heter Pixel Plus samt en rad möjliga anslutningar och inställningar. Testarna kommenterar främst den fantastiska bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Exceeds anything we've seen"
Home Entertainment 5/5 "The ideal partner for DVD"
What Video & TV 4,5/5 "The real deal"
Essential Home Cinema 5/5 "Thank heaven for Pixel Plus"
Ljud & Bild "Den skarpaste bilden hittills"

Vad tycker testarna?

Designen, bildkvaliteten och färgerna är det som testarna är främst imponerade av hos 32PW9617. De flesta är även överens om att den har lite svårt att hantera snabba rörelser i bilden, men att TV:n har bättre kvalitet än i stort sett alla konkurrenter. Pixel Plus-tekniken är ett stort steg framåt.

T3

"Exceeds anything we've seen"

T3 tycker inte att Philips 32PW9617 har snålat på vare sig design eller funktioner. Det är lätt att komma igång med on-screenmenyn där det finns många funktioner att leka med. Med Pixel Plus är upplösningen otroligt bra och detaljrikedomen bättre än testaren någonsin sett. Djupet i bilden är också anmärkningsvärt vilket ger 3D-känsla. Färgerna är rika och kontrasten utmärkt. Det enda negativa är att bilden inte riktigt hänger med vid snabba rörelser. Ljudet fungerar relativt bra men saknar lite styrka. Produkten är ett stort framsteg med den bästa bilden T3 sett på en 32 tums TV.

Källa: T3, april 2002
Home Entertainment, april 2002
What Video & TV, maj 2002
Essential Home Cinema, nr 12 2002
Ljud & Bild, nr 5 2002

Home Entertainment

"The ideal partner for DVD"

Home Entertainment anser att Philips 32PW9617 är ett stort steg framåt där skärpa och färger är de bästa man sett. Designen är snygg och TV:n har många funktioner och anslutningar som gör den idealisk för DVD då bilden har en filmliknande kvalitet. Dock kan det vara problematiskt att avgöra hur långt ifrån man ska sitta från TV:n, vilket försvårar inställningarna. Ljudet från högtalarna är annars kraftfullt och du får en fantastisk tv och surroundsystem i ett. Även om TV:n inte är den billigaste så detta ett mycket attraktivt alternativ.

What Video & TV

"The real deal"

What Video & TV menar att Philips 32PW9617 har en stilren design. Anslutningsmöjligheterna är många, men man hade önskat mer än en koaxial digital ingång. Att ansluta TV:n är inte det lättaste om ljud och bild ska fungera på ett bra sätt, men den har en lång rad funktioner och finesser som är mycket imponerande. Färger är fantastiska, liksom kontrast, konvergens och skärpa. Detaljer är framträdande och mer tredimensionella än testaren någonsin sett tidigare, men bilden verkar inte alltid hänga med när något rör sig snabbt på skärmen. Ljudet ur högtalarna är mycket bra även om spektrat kunde vara lite bredare. En fantastisk TV annars.

Essential Home Cinema

"Thank heaven for Pixel Plus"

Essential Home Cinema kommenterar att Philips 32PW9617 med sin Pixel Plus inte riktigt når upp till HDTV-standard men det är ändå det bästa på marknaden just nu. Designen är snygg och det finns en rad anslutningar att välja bland. Ljudmässigt är man inte alltför glada i det inbyggda Dolby Digital ljudet med sina begränsningar. On-screenmenyn är annars bra och lätt att använda. Bilden har väldigt bra färger och fina detaljer men däremot kan det bli vissa störningar då ett föremål rör sig snabbt på skärmen, något som dock inte är unikt för den här produkten. Kvaliteten är fantastisk och Essential Home Cinema är allmänt sett mycket imponerade.

Ljud & Bild

"Den skarpaste bilden hittills"

Ljud & Bild säger att Philips med sin 32PW9617 åstadkommer den skarpaste bilden hittills. Att man kan välja mellan olika bildformat är positivt, men när man byter kanal så väljer apparaten sin egen favorit, något som kan vara frustrerande. I övrigt är denna 32-tums widescreen utan tvekan marknadens bästa just nu menar testaren. Detaljer och skärpa är fantastiska, även om det kan bli lite störningar när det är mycket rörelser i bilden. Designen är dessutom väldigt snygg även om det mest är insidan som räknas.

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Philips 32PW9617 är en platt widescreen-TV på 32 tum enligt standarden High Definition TV (HDTV) med Pixel Plus som interpolerar fram fler linjer och bildpunkter för att göra en effektivare och snyggare skärpning. Ljudet är Dolby Digital och med i köpet är tre inbyggda högtalare och två trådlösa bakhögtalare. Anslutningar är bland annat fyra SCART (två med RGB), S-video, ingångar för högtalare, digital ingång och subwoofer-utgång. Bildformatet ligger på 16:9. Det finns tre alternativ för bildformat såsom 100Hx Digital Scan, Double Lines och Pixel Plus. TV:n har zoom, tvådelad skärm för TV och text-TV, Dolby ProLogic, 3D-ljud med flera inställningar. Philips 32PW9617 har måtten 850x550x540 mm.

Modell: Philips 32PW9617