Sök
Philips 32PW9556

Philips 32PW9556

Flat skärm, icke-flat design

2002-02-12

Philips 32PW9556 är en 32-tums TV med funktioner såsom NexTViews VCR Link som gör att du kan titta på det du spelar in direkt. Testarna är främst positiva till design och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 "Pretty much perfect"
T3 4/5 "Works like a dream"
Home Cinema Choice 4/5 "Well-stocked with features"

Vad tycker testarna?

Testarna är främst ense om att designen hos Philips 32PW9556  är enastående. Vissa tycker att designen gör att den smälter in i rummet, andra kommenterar det integrerade stället som positivt. Ljudet får fina reaktioner från många av testarna, liksom färgerna och bildkvaliteten i övrigt. Någon tycker att Smart Picture är en bra funktion.

Home Entertainment

"Pretty much perfect"

Home Entertainment jämför Philips TV mot Bush WS767ES, Samsung WS28W8NVE, JVC AV28X10KS, Sony 32LS35 och  Loewe Aconda 9281, där Philips 32PW9556  blev Editor’s Choice och därmed testvinnare strax före Sony och Bush. När det gäller designen tycker HE att det integrerade stället gör utseendet renare och elegantare, de yttre färgerna är alla coola och den lila färgen smälter in riktigt bra i resten av rummet. Färgerna på bilden är extremt naturliga och bra utan några större inställningar, men om man vill göra det så är menyerna lätta att använda. En funktion som Home Entertainment gillar är Smart Picture, idealisk för filmer, sport och vanligt TV-tittande. Ljudet är överraskande bra. Sammanfattningsvis en av de bäst designade apparaterna som också har fantastisk bild och ett mycket bra ljud.

Källa:

Home Entertainment, januari 2002
T3, mars 2001
Home Cinema Choice, november 2001

T3

"Works like a dream"

T3 var först skeptiska till en lila TV-apparat men kom sedan fram till att det inte var så illa och till slut erkänner man att det ser fantastiskt bra ut. De inbyggda benen gör att TV:n också känns stadig, även om en TV i den här storleken alltid är svår att placera. För det mesta tycker T3 att bilden är klar och ren och att Smart Picture är en bra funktion som underlättar att få bilden bra. Ljudet anses vara klart engagerande, även om man poängterar att det inte kan vara något fantastiskt ljud som kommer ut ur de minimala högtalarna. Men för att vara en TV är ljudet mycket bra. Philips 32PW9556 är en utmärkt widescreen-TV med snyggt utseende och funktion som en dröm.

Home Cinema Choice

"Well-stocked with features"

Home Cinema Choice menar att Philips 32PW9556 håller sig i toppen när det gäller design. Det inbyggda stället gör att den blir ännu mer stark designmässigt och ser bättre ut än de flesta. Den lila färgen fångar ögat utan att vara för mycket, men det är bra att det finns andra alternativ för lite mindre vågade. Fjärrkontrollen är attraktiv med bra funktion, liksom menysystemet. Det hade dock varit mer diskret om in- och utgångarna hade suttit på sidan av TV:n istället för som nu under skärmen. Autotuningen tar för lång tid och det är blandad kvalitet på resultatet. Men i övrigt tycker man att det finns många bra och användbara funktioner på den här produkten. När det gäller bilden tycker testaren att bilden är bäst när det gäller studiobilder men bilden är i allmänhet helt okej, med bra färger och fina detaljer, och det är mest småsaker som går att anmärka på. Man tycker även att ljudet är mycket bra och gör TV:n rättvisa med bra bastryck. Home Cinema Choice testade även Hitachi Natura C32WG727N-311, Panasonic TX-32PG30, Sony KV-32FQ75U och JVC Interiart AV32L5EKGY. Sony blev bäst i test före Philips.

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Philips 32PW9556 är en 32 tums superplatt widescreen-TV med en bildfrekvens på 100 Hz. Ljudet kommer från Nicam Stereo och det finns virtuellt surroundljud att använda sig av genom de två inbyggda högtalare på 30 watt. Andra funktioner är NexTView VCR link som gör att du kan titta på det du spelar in direkt. Du har även möjlighet att ställa in bilden på sex olika sätt och det finns andra finesser som Autotuning och Smart picture. Den senare innebär att användaren kan optimera alla bildinställningar, val kan göras mellan Rich, Natural, Soft och Personal. Produkten har tre SCART, varav två är RGB-kompatibla, vidare AV-socket samt stereo audio-utgång. Philips 32PW9556 finns i lila, platina och elfenben. TV:n står på ett integrerat medföljande ställ, väger 75 kilo och har yttermåtten 980x927x557 mm.

Modell: Philips 32PW9556