Sök
Philips 32PW9527

Philips 32PW9527

Philips är bäst igen

2003-02-14

Enligt testarna gör Philips det igen och lanserar den bästa TV:n någonsin med bild som slår rekord och extremt bra ljud.
Testkälla
Home Cinema Test
Video
What Video & TV
What Home Cinema

Vad tycker testarna?

Testarna är klart imponerade av 32PW9527:s prestanda. Framförallt bilden, som får antas vara det viktigaste med en TV, anses hålla väldigt hög kvalitet. Det sägs mycket positivt om Philips Pixel-Plus teknologi som enligt testarna fungerar bättre än någon liknande teknik. Flera hittar små artefakter runt snabbt rörliga objekt men alla anser att det är försumbart gentemot de fördelar som Pixel-Plus erbjuder. Ljudet får bra betyg med bra muller i actionsekvenser utan att dialogen blir otydlig. Flera av testarna säger att 32PW9527 är den bästa TV:n just nu.

Home Cinema Test

$itemComment[$pos].trim()

Home Cinema Test menar att 32PW9527 är enkel att använda, programinställningar går smidigt och Nextview funktionerna är lätta att förstå sig på med få irritationsmoment i handhavandet. Det testaren anmärker på är att vissa knappar på fjärrkontrollen inte är optimalt placerade. Bildkvaliteten är i testarens ögon ypperlig, 100 Hz teknologi förenat med Philips egna Pixel-Plus funktioner ger en bild som överträffar tidigare toppmodeller. Ljudet får höga betyg och är av god Dolbykvalitet. Testaren avslutar med att kalla 32PW9527 för världens antagligen bästa TV med tanke på pris/prestanda.

Källa: Home Cinema Test, Nr 2 2002
Video, Nr 11 2002
What Video & TV, Nov. 2002
What Home Cinema, Dec. 2002

Video

$itemComment[$pos].trim()

Video utför grundliga tester i laboratorium för att få omfattande mätdata vad gäller bildkvalitet. 32PW9527 lyckas ta nytt rekord med 17 av 20 poäng, ett resultat som sänker alla konkurrenter. Efter det vetenskapliga insamlandet av mätdata utförs även ett mer traditionellt test genom att titta på film. Här visar sig Philips inte lika överlägsen. Bildkvaliteten bedöms fortfarande som mycket bra och bara konkurrenter med teknik som liknar Pixel-Plus kan ta upp kampen, men Philips får inte stå på toppen ensam. Ljudkvaliteten bedöms som mycket hög och de inbyggda högtalarna får möbler att vibrera utan att det låter illa. Video testar även Panasonic TX-32PH40 och Toshiba 32ZD26 men Philips tar hem en klar seger kvalitetsmässigt även om den betydligt billigare Toshiban blir köptipset.

What Video & TV

$itemComment[$pos].trim()

What Video & TV anser att Philips senaste TV knappast är snyggast på marknaden men ramen får TV:n att se något mindre ut än vad den är. Den passar därför i vardagsrummet bättre än de flesta. Vad gäller anslutningar menar testaren att man får ungefär det man förväntar sig, även om anslutningen för trådlösa bakhögtalare knappast är standard. Bildkvaliteten är mycket hög, Pixel-Plus fungerar bra och ger bättre bilder än någon teknik som andra tillverkare använder. Endast vid snabba scener kan bilden bli lite suddig men en stor del av tiden anses 32PW9527 leverera de bästa bilderna på marknaden. Ljudmässigt har testaren inget att klaga på, bra bas utan att dialogen försvinner och de trådlösa högtalarna fungerar utmärkt. ”Pictures are magnificent, sound is impressive and feature count excellent for the money” skriver testaren.

What Home Cinema

$itemComment[$pos].trim()

What Home Cinema testar sex tungviktsapparater på 32 tum med 100Hz. Philips anses sakna lite på den estetiska fronten och testaren tycker inte den är särskilt snygg. I övrigt är det dock idel lovord för 32PW9527 framförallt där det verkligen gäller, nämligen bildkvaliteten. Testaren menar att bilderna är detaljrika, kontrasten suverän och färgerna mycket bra. Det enda att klaga på är scener med mycket rörelse där bilden kan bli lite hackig eller suddig. Men det är en väldigt liten nackdel jämfört med hur mycket den imponerar i övrigt. Testaren anser också att ljudet är riktigt bra även utan de trådlösa bakhögtalarna. I detta test får Philips 32PW9527 titeln ”Best in test” och får även dela titeln ”Best Buy” med Toshiba 32ZD26.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Philips 32PW9527 är en 32 tums 100HZ widescreen TV med inbyggd Dolby Pro-Logic. Den klarar PAL och NTSC, har 16x zoom, olika widescreenlägen, paus, stort text-tv minne och bildfinesser. Det som utmärker TV:n gentemot konkurrenterna är framförallt Pixel-Plus teknologin som försöker höja upplösningen upp till fyra gånger. Andra smidiga funktioner är NexTView, Cinema Link, EasyLink, automatisk programinställning, barnlås och lagring av bildinställningar. Vad gäller anslutningar finns tre SCART varav två RGB, uttag för trådlösa bakhögtalare, RF kontakt, audio ut, surround ut. På framsidan finns komposit- och S-video, audio in och hörlursuttag. Mått: 848(W)x550(H)x539(D) mm, vikt 60 kg.

Modell: Philips 32PW9527