Sök
Philips 32PW9509

Philips 32PW9509

Suverän bild, många funktioner

2005-02-25

Enastående bildkvalitet parat med bra ljud och en snygg design kan inte medföra annat än en fullträff i testerna för Philips 32PW9509.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”A set that oozes quality”
Essential Home Cinema 5/5 ”Cutting-edge picture”
Home Cinema Choice 4,5/5 “For the connoisseur”
What Hifi 5/5 “A terrific TV”

Vad tycker testarna?

Testarna blir mycket imponerade av Philips uppgradering av Pixel Plus som ger enastående bildkvalitet med bra färger och detaljerad skärpa. Även ljudet upplevs som mycket bra. Designen känns modern och fjärrkontrollen ligger skönt i handen. Nackdelen är att alla funktioner ibland kan ge sämre bildkvalitet. Det krävs också att användaren förstår när en viss funktion ska användas eller inte. Sammantaget får Philips 32PW9509 ändå toppbetyg av testarna.

What Video

”A set that oozes quality”

What Video tycker att bildkvaliteten på Philips nya 32PW9509 ligger nära gränsen för perfektion. Det är Philips första bildrörs-TV med Pixel Plus 2 som är en funktion för att förbättra bilden. Testarna tycker att Pixel Plus 2 är en stor förbättring mot föregångaren och levererar en mjuk men detaljerad bild. Nackdelarna är att bilden i vissa lägen kan bli för detaljerad och nästan övernaturlig. Ljudet är mycket bra och kompletterar bildens utmärkta kvalitet. TV:ns design beröms också. Finishen är två-färgad och känns modern. Testaren tycker det är synd att inte kunna mata TV:n med progressiv komponentsignal. Sammantaget får 32PW9509 ändå toppbetyg.

Källa: What Video, september 2004
Essential Home Cinema, nr 37
Home Cinema Choice, September 2004
What Hifi, januari 2005

Essential Home Cinema

”Cutting-edge picture”

Essential Home Cinema var intresserade av att se om Philips kunde förbättra den redan utmärkta Pixel Plus teknologin. Det som direkt syns är att Pixel Plus 2 eliminerar kantiga linjer och att hudtonerna är förbättrade. Men det finns också nackdelar som syns tydligast i filmer med snabba rörelser. Då hinner inte Pixel Plus 2 med vilket orsaker flimmer och störningar. Då är det bättre att byta till Movie Plus. Ljudet är bra och designen uppskattas. Avsaknaden av komponentingång drar ner helhetsintrycket men testaren tycker ändå det är en fantastisk TV med enastående bildkvalitet och imponerande utrustningslista.

Home Cinema Choice

“For the connoisseur”

Home Cinema Choice tycker att Philips 32PW9509 har så många bildförbättrande funktioner att det är risk att använda dem för mycket och därigenom förstöra bilden. Detta är inte en TV att bara sätta igång utan att använda manualen. Men funktionerna kan, rätt använda, förbättra bilden och förhöja upplevelsen. Bildkvaliteten kan bli mycket bra och det visar sig inte bara i testarnas subjektiva åsikt utan också i testarnas labbtest där TV:n får bästa betyg i färgåtergivning, geometri och kontrast. Testarna tycker att Philips genom Pixel Plus 2 har höjt ribban betydligt för vad som är möjligt att göra genom digital bearbetning av bilden.

What Hifi

“A terrific TV”

What Hifi blir imponerade av hur bra vanlig TV blir med Philips 32PW9509. Bilden förbättras så att den är helt fri från brus och störningar och samtidigt detaljerad. Bildkvaliteten från DVD är mycket bra men testarna saknar möjlighet att koppla in en komponentsignal. Ljudkvaliteten är bra mycket bättre än genomsnittet. Fjärrkontrollen beskrivs i positiva ordalag och testarna tycker den ligger skönt i handen. Philips TV testas samtidigt som fyra andra TV-apparater i samma storlek och vinner testet genom att vara bra inom alla områden. Panasonic TX32PD50 är bättre med DVD-film, mycket tack vare sin komponentingång, och Loewe Nemo 32 har bättre ljud men de faller inom andra områden. Sammantaget levererar Philips en bättre helhetsupplevelse.

Cirkapris: 12900 kronor

Produktfakta: Philips 32PW9509 är en konventionell bildrörs-TV i 16:9 widescreen format och 32 tums storlek. TV:n är utrustad med en mängd funktioner, bl.a. Pixel Plus 2 som förbättrar bilden, 100Hz, Dolby Virtual surround och Active control som kontrollerar ingående signal och förbättrar den. Det finns tre scartingångar, ljudutgång, antenningång, kompositingång och s-videoingång. De inbyggda högtalarna har en uteffekt på 30W. Storleken är 736x489x495 mm och vikten 59 kg.

Modell: Philips 32PW9509