Sök
Philips 32PW9308

Philips 32PW9308

Enastående bild

2004-04-30

I jämförelse med konkurrerande märken är denna 32-tummare både prisvärd och har en kolossalt bra bild.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "Simply irresistable"
Home Cinema Choice 4,5/5 "The best has just got better"
Essential Home Cinema 5/5 "A very reasonable price"

Vad tycker testarna?

Philips 32-tummare har kanske inte utseendet för sig, men trots detta får den mycket fina betyg. Modellen har inte särskilt mycket anslutningar, bara två Scartkontakter där en hanterar RGB. Menyn är lite tung att knappa sig igenom och kanske beror det på alla inställningar och finesser. Pixel Plus tekniken har utvecklats och nu kan man även ställa in bilden på Movie Plus. Det ger en formidabel bildkvalitet med fina färger och detaljer. Så bra att modellen vinner överlägset i tester där man jämför den med konkurrenterna. Ljudkvaliteten ligger inte på samma exceptionella nivå, men det är ändå skapligt. Ytterligare en fördel är modellens konkurrenskraftiga pris.

What Video

"Simply irresistable"

What Video jämför tre märken där Philips konkurrerar med Sony och Panasonic. Även om 32PW9308 ser futuristisk ut är det inte den snyggaste modellen enligt What Video. Man hittar inte något överflöd av anslutningar utöver två Scartkontakter. Men det finns en hel del inbyggda finesser och givetvis Pixel Plus och Movie Plus. Med alla finesser fungerar menyn lite trögt. Men TV:n har bra prestanda om man ser till bilden som ligger på toppnivå. Detaljerad bild med vibrerande färger och fin vitbalans. Kontrasten är fenomenal och svärtan perfekt. DVD-filmer kan inte komma ut bättre än så här, skarpt utan några som helst störningar. Ljudet är inte lika bra. Även om det finns bra tonsegregering och kraftig bas, så finns inte mjukheten i den högre diskanten och ljudet har en tendens att låta lite hårt. Även om det är svårt att kora en vinnare så segrar 32PW9308, eftersom den inte enbart har en fantastisk bild utan också en mycket attraktiv prisbild.

Källa: What Video september 2003
Home Cinema Choice november 2003
Essential Home Cinema nr 30, 2004

Home Cinema Choice

"The best has just got better"

Även Home Cinema Choice jämför märken som Toshiba, Philips, Sony, JVC och Panasonic. Man är lite besviken över att 32PW9308 enbart har två Scartkontakter, särskilt när det enbart finns en RGB-anslutning. Menyn verkar lite i krångligaste laget med alltför många underkategorier att knappa sig igenom och det hela fungerar i långsammaste laget. HCC är imponerad av alla finesser i TV:n och som avsevärt höjer bildkvaliteten utöver det vanliga. Bilden visar mycket detaljrikedom med väldigt små störningar. I den här modellen har man verkligen lyckats utveckla Pixel Plus tekniken till nästintill perfektion. Färgerna är sagolika och levande och bilden ser totalt sett mycket naturlig ut. Ljudet känns inte lika kompetent, men på det stora taget ganska acceptabelt. Sammanfattningsvis rankas modellen högst i testet och väljs till bästa köp eftersom priset ligger på en angenäm nivå. Panasonic TX-32PD30 och Toshiba 32ZP38 får lika höga poäng och väljs också som bästa köp, med utmärkta bildegenskaper till rimligt pris.

Essential Home Cinema

"A very reasonable price"

Essential Home Cinema testar Philips TV mot Sony, Toshiba, JVC och Panasonic. Samtliga har 32-tums bild och ligger på ungefär samma prisnivå. När det gäller 32PW9308 särskiljer sig bilden väsentligt utöver konkurrenternas bildkvalitet, eftersom tillverkaren har förfinat och utvecklat Pixel Plus tekniken ytterligare ett snäpp genom Movie Plus som nästan helt eliminerar skimmer och störningar. Bildkvaliteten är bland de bästa man skådat. Späckad med detaljer, bra kontrast, vitbalans och svartnivå samt mycket naturtrogna färger. Även i övrigt är TV:n mycket välkonstruerad, trots att modellen inte är direkt vacker. Baktill sitter de få kontakterna. Snygg fjärrkontroll som även är funktionell. Ljudet håller inte samma fenomenala nivå som bilden, men testarna är ändå så pass nöjda med modellen att den även här koras till testsegrare. Även Toshiba har fina bildkvaliteter men kan inte slå vinnaren eftersom den kostar en rejäl slant mer.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Philips 32PW9308 är en 16:9 widescreen Nicamstereo TV med 32-tums bildrör och 576 linjers upplösning, bildrör Real Flat Blackline A100 Hz med Pixel Plus teknik som dubblerar antalet bildpunkter på varje rad och ökar antalet rader i bilden med 33 procent. TV:n har dubbel skärm, så att det går att se bild och text sida vid sida. Bland finesserna finns Dolby Sound, Digital Natural Motion och Digital Crystal Clear som ska öka upplösning och kontrast. Modellen har en inbyggd sensor för att anpassa ljusinställningarna efter rummet. De fem inbyggda högtalarna har en uteffekt på 30 W. Det finns två Scartanslutningar och en A/V-anslutning för video eller spelkonsol. TV:n finns i silverfinish och är 847x549x539 mm stor samt väger 60 kg.

Modell: Philips 32PW9308