Sök
Philips 32PFL9613

Philips 32PFL9613

Snygg både på och av

2009-07-15

Philips 32PFL9613 är en tv som får det att kittlas i alla sinnen, den är inte bara snyggt utformad utan levererar genomgående mycket stark bildkvalitet och ett förvånansvärt bra ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 79/100 "Plastische Bilder"
What video 5/5 "Extravagant picture glories"
Trusted reviews 9/10 "A truly great TV"
Expert reviews 4/5 "Makes a good fist of standard-definition content"
Av magazin - "Hier ist Bildfaszination angesagt"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är det inget snacka om saken, detta är en av de bättre lcd-skärmarna i 32-tumsklassen med traditionell bakgrundsbelysning. Bilden får genomgående beröm och anses bli riktigt bra med allt mellan analoga tv-sändningar och blu-ray. Ljudet håller också hög klass och anses vara ovanligt kraftigt och detaljerat för att komma ur en platt-tv. Det blir också beröm för de många ingående funktionerna, den goda anslutbarheten och sist, men inte allra minst, den förtjusande designen.

Video

"Plastische Bilder"

Tyska Video anser att Philips 32PFL9613 är en tv som har mycket att erbjuda med Ambilight, 100 Hz-teknik, dubbla subwoofers och nätverksfärdigheter. Den senare kräver att en mediaserver installeras på dator vilket inte uppskattas riktigt men lösningen fungerar ändå bra. Anslutbarheten upplevs dessutom som mycket god. Bildmässigt levereras skarpa analoga tv-sändningar och även om små artefakter kan förekomma är helhetsintrycket positivt. Med digitala sändningar förekommer inga sådana störningar och bilden blir snäppet vassare. Hd-material ger ytterligare detalj och dessutom uppges rörelser hanteras smidigt. Även om spökskuggor förekommer är det bara i ett fåtal fall. Ljudet får gott omdöme och anses vara riktigt bra för att komma från en platt-tv även om basen kunde varit ytterligare något djupare. På det hela taget anses det vara en teknikspäckad skärm med goda bildegenskaper. Video tittar på ytterligare fyra 32-tummare och placerar produkten på en andra plats. Bäst i test blir Metz Sirius 32HDTV100R. Deltog gjorde också Sony KDL-32W4000, Toshiba 32XV556D och Samsung LE32A659A.

Källa: Video (DE) nr 3 2009

What video

"Extravagant picture glories"

Även What video tar sig an fem plattskärmar på 32 tum men hos den brittiska testaren blir Philips 32PFL9613 testets vinnare. Det uppges vara en läckert utformad tv där designen förstärks av Ambiligt och med mycket teknologi innanför skalet. Även om priset kan kännas något högt anses det vara mer än berättigat tack vare just de många funktionerna. Panelen anses dessutom producera bland de snyggaste bilderna som hittills setts på en 32:a där skärpa och detaljåtergivning med hd-material är något alldeles extra. Dessutom är Perfect Pixel HD så pass bra att den kan lura ögat att tro att vanligt standardupplöst också är hd. Rörelsehanteringen ser till att oskärpa inte uppstår i samband med snabba scener och färgerna är inte bara dynamiska och välmättade utan också naturliga och med fina toner. Att svärtan dessutom är imponerande djup gör också att färgerna framträder lite extra. Och om bildegenskaperna inte är nog för att övertyga så kommer skärmen också med mycket bra ljudegenskaper, så det finns ingen egentlig anledning att avstå från Philips 32PFL9613, skriver What video. Övriga 32-tummare i testet var JVC LT-32DR1BJ, LG 32LH4000, Panasonic TX-L32X10B och Toshiba 32AV555.

Källa: What video (GB) nr 347

Trusted reviews

"A truly great TV"

Trusted reviews ger ett mycket gott omdöme för utseendet hos 32PFL9613 och menar att detta är en av de snyggaste 32-tummarna någonsin och att hela intrycket bara förstärks av Philips ljusteknologi. Den uppges fungera mycket bra och ljusdioderna matchar färgerna i bilden bättre än någonsin förr tack vare att tekniken uppdaterats markant sen föregångaren. I övrigt anses specifikationerna hos panelen vara mycket lika dem hos föregångaren 32PFL9603 med undantag för att även 100 Hz-teknik inkluderats. Men det är inte negativt då även föregångaren hade riktigt bra svärta. Skärmen uppges också vara mycket kapabel till att reducera brus hos standardupplöst material och samtidigt få till rejält med skärpa och detalj. Det är också en hejare på hd och levererar detaljer och färggraderingar som anses vara smått fantastiska för en 32-tummare. 100 Hz-tekniken uppges eliminera störningar vid snabba rörelser mycket effektivt och den enda invändningen testaren har är att det skulle ha varit lite friare för användaren att kunna aktivera funktionen tillsammans med andra bildförbättringstekniker.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Expert reviews

"Makes a good fist of standard-definition content"

Expert reviews drar också paralleller mellan Philips 32PFL9613 och föregångaren 32PFL9603. Tillägget av 100 Hz är egentligen är onödigt då rörelsehanteringen var utmärkt redan i förra versionen. Dock är det ändå en riktigt snyggt utformad tv som definitivt står ut bland mängden och som dessutom har riktigt goda anslutningsmöjligheter. Produkten får beröm för sin bildkvalitet. Testaren skriver att det är få skärmar som kan få till en lika bra bild med standardsignaler och att uppspelning av blu-ray ger en flytande återgivning med imponerande svärta, utmärkta färger och realistiska hudtoner. Ambilightfenomenet gör dessutom att hela bilden känns större och reducerar samtidigt reflektioner.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

Av magazin

"Hier ist Bildfaszination angesagt"

Oavsett om det är analoga eller digitala sändningar, dvd eller blu-ray som spelas upp så blir bildresultatet genomgående skarpt med bra flyt och fina färger. Det skriver Av magazin som också berömmer kontrast, skärpa och vitbalans. Det är synd att 24p inte stöds men samtidigt är det inget som påverkar alltför mycket. Ljudet är också riktigt bra och produkten har en återgivningen som är klarare, kraftigare och djupare än de flesta konkurrenterna. Även här beröms också den goda anslutbarheten, nätverksfärdigheterna och möjligheten att spela upp media från usb-anslutna enheter. Teven anses också pricka rätt vad gäller designen och menyerna upplevs som logiska och lättskötta.

Källa: www.av-magazin.de (DE)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta:

Philips 32PFL9613
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 55000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 550 cd/m2Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, komponent, usb, koaxial ljudutgång
Elförbrukning: 139 watt (standby 0,15 watt)
Övrigt: Dlna-certifierad nätverksingång, Ambilight, 100 Hz
Mått: 828x543x109 mm
Vikt: 19,2 kg (med stativ)

Tillverkare: Philips