Sök
Philips 32PFL9604

Philips 32PFL9604

Hyllad men dyr

2009-09-08

Philips 32PFL9604 är en 32-tums lcd-tv som får beröm av testarna för anslutningarna, internetuppkopplingen, den fantastiska bilden, det snygga yttre och det fina ljudet. Den enda större invändningen är priset.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Stuns with picture and features"
What video 5/5 "A superb full HD LCD"
Pocket-lint 9/10 "A stellar performer with any video source"
Trusted reviews 9/10 "Another high quality,genuinely innovative tv"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Philips 32PFL9604. Utseendet och byggkvaliteten får beröm av de flesta testare, liksom fjärrkontrollen, även om en testare efterlyser en större sådan. Anslutningsmöjligheterna och internetuppkopplingen imponerar på alla testarna. Den fria uppkopplingen beröms mest för att den finns, men anses för krånglig och långsam, men de anpassade sidorna är jättebra. Bilden är fantastisk i hd och i Freeview. Vissa rörelsestörningar finns, men i stort är rörelsehanteringen också nästintill perfekt. Ljudet är bra och kraftfullt. Alla testare invänder dock mot det höga priset.

What hifi

"Stuns with picture and features"

What hifi tycker att 32PFL9604 är en väldigt bra tv, men att den ändå inte är tillräckligt överlägsen konkurrenterna för att motivera ett så högt pris. Utseendet och materialvalet är otroligt tilltalande, med riktigt aluminium och en snygg fjärrkontroll för att bara nämna några saker. Den har ett nytt menysystem som är sofistikerat och snyggt och dessutom ger tillgång till ett oerhört stort antal bildinställningar. Anslutningsmöjligheterna och tillbehören är också av hög klass. Den trådlösa internetuppkopplingen och de många hdmi-uttagen imponerar. Bilden är också den respektingivande med exceptionellt stabila och rena Freeviewbilder med imponerande detaljnivå. Även på Blu-ray visas en balanserad och detaljerad bild upp med solida svarttoner och lugn och säker rörelsehantering. Helhetsintrycket av bilden är fantastiskt. Dock finns det andra tv-apparater som också är så här bra och de är betydligt billigare.

Källa: What hifi (GB) september 2009

What video

"A superb full HD LCD"

What video tycker mycket om anslutningsmöjligheterna hos modellen. Trådlös internetuppkoppling, dlna, usb-uttag och fem hdmi-uttag är oerhört imponerande. Ambilight är också ett mycket trevligt tillskott. Navigationen är smidig, men det kan bli väldigt svårt att hitta de inställningar man letar efter i den stora mängd som finns tillgänglig. Det saknas enkla tips för att hitta de bästa bildinställningarna. Laddningstiderna är ganska bra, utom när det gäller internetuppkopplingen när de är mycket långa, men det är förstås bättre än ingenting. Bilden är mycket bra med imponerande detaljer och färger och intrycket förstärks av Ambilight. I stort är hd-bilden helt oslagbar, men det finns några enstaka rörelseåtergivningen som ger vissa artefakter i bilden. Uppskalningen av dvd går ganska bra, men det finns en del störningar och kantigheter. Freeviewbilden ser mycket bra ut och ljudet är kraftfullt och bra, även om surroundläget bör undvikas i filmer med mycket dialog. Det är synd bara att modellen är dyr.

Källa: www.techradar.com (GB)

Pocket-lint

"A stellar performer with any video source"

Pocket-lint är mycket imponerade över den fantastiska hd-bilden som hanterar rörelse så bra och har färger och kontrast som slår det mesta. Freeviewbilden ser jättebra ut även den och undviker de vanliga fällorna. Ambilight och de inställningar som kan göras med det är också spännande att prova. Internetuppkopplingen Net tv som går via wi-fi är mycket bra för att vara på en tv. De sidor som är samarbetspartners med Philips fungerar jättebra, men surfande utanför dessa går betydligt segare på grund av långsam scrollning, krånglig inskrivning av adresser och avsaknad av flashstöd. Dock är det fullt godkänt. De många anslutningarna och de överraskande bra högtalarna finns också bland modellens fördelar. Nackdelarna är att 32PFL9604 är dyr, har för få knappar på fjärrkontrollen och att inställningar ofta är onödigt svåra att hitta.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Trusted reviews

"Another high quality,genuinely innovative tv"

Trusted reviews imponeras av Philips uppfinningsrikedom och tycker mycket om inkluderandet av full internetuppkoppling på 32PFL9604. Den inringade tillgång till vissa delar av internet som finns på andra apparater finns här också och slår konkurrenterna genom bra urval och att det fungerar bra i allmänhet. Att fjärrkontrollen styr detta på ett bra sätt och att surffarten är ganska hög är också bra. Den fria tillgången till internet är inte lika bra, då sidorna inte är anpassade till en tv och det slår aldrig ut en pc, men att det finns är ändå ett steg framåt. Anslutningsmöjligheterna är imponerande många och byggkvaliteten är hög, men utseendet är inte lika elegant som på tidigare modeller. Bildkvaliteten är oerhört hög, framför allt imponerar kontrasten och rörelsehanteringen. Kontrasten hjälps av fantastiska svartnivåer, med djup svärta men bibehållna detaljer. Rörelsehanteringen är smidig och även om det då och då i krävande sekvenser kan dyka upp störningar är helhetsintrycket mycket bra. Skärpan och detaljerna är också starka kort. Ljudet är mycket kraftfullt och slår de flesta, om inte alla, rivaler. På den svaga sidan finns ytterst lite. Priset är relativt högt och vissa förinställningar bland tv:ns oerhörda mängd valmöjligheter skulle kunna vara mer strategiskt gjorda.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 12900 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176°/176°
Anslutningar (exempel): 4x hdmi, komposit, 2x scart, s-video, vga, komponent, usb, koaxial ljudutgång
Övrigt: trådlös internetuppkoppling (wifi), bild i bilden, 100 Hz och Ethernetport
Elförbrukning: Iu
Mått: 500x779x89 mm
Vikt: 13,5 kg (15,5 kg med stativ)

Tillverkare: Philips