Sök
Philips 32PFL9603

Philips 32PFL9603

Imponerande bildresultat

2008-09-22

Philips 32PFL9603 är beviset på att även en 32 tummare drar nytta av full hd-upplösning då den producerar en bild av högsta klass. Det blir också plus för ordentliga ljudegenskaper och nätverksfunktionerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 79/100 "Multifunktions-Geber"
Chip 5/5 "Alles drin, alles dran"
What video 5/5 "Not for the fainthearted"
Trusted reviews 9/10 "Even the pixels seem to have pixels"

Vad tycker testarna?

Philips 32PFL9603 är enligt testarna en lcd-tv som producerar mycket bra bildkvalitet och ett tydligt exempel på att full hd-upplösning är till nytta även på en 32-tummare. Den imponerar rakt igenom förutom med analoga tv-sändningar där slutresultatet inte är bättre än hos någon annan standard-lcd. Ljudet får idel positiva omdömen och det är enligt testarna förvånande bra. Mycket godis i form av funktioner och inställningsmöjligheter samtidigt som menyerna är enkla att förstå. Fjärrkontrollen är ergonomisk, men väldigt känslig vilket gör det lätt att hamna i fel kategori. Att teven har nätverksfärdigheter uppskattas rakt igenom testfältet men en testare önskar att formatstödet hade varit bredare.

Video

"Multifunktions-Geber"

Philips 32PFL9603 är inte bara snygg, den erbjuder även mycket funktionalitet. Det skriver tyska Video som mest imponeras av nätverksanslutningen för återgivning av musik, bilder och video. Menyerna beskrivs vara överskådliga och lättnavigerade men en överkänslig fjärrkontroll gör att det blir lätt att hamna fel. De inbyggda högtalarna anses vara mycket potenta och klarar av att hantera både musik och filmljud med övertygelse. Bildmässigt så flimrar det något när den analoga mottagaren används men med digitalmottagaren produceras en färgstark och skarp bild. Med hd-signaler blir bilden mycket bra även om testaren kan tycka sig upptäcka små artefakter av mycket mild form lite här och där. Rörelser hanteras dock med bravur i hd-material.

Källa: Video (DE) nr 6 2008

Chip

"Alles drin, alles dran"

Tyska Chip är starkt imponerad av bildkvaliteten hos Philips 32PFL9603 när det är blu-ray, hd-tv eller film från en dv-kamera som återges. Skärmen uppges producera skarpa och kontrastrika bilder med naturliga färger. Fast när det gäller analoga pal-sändingar blir bilden bara ok och inte märkbart bättre än hos någon lcd-tv. Testaren berömmer produkten för de många anslutningarna och skriver att nätverksfärdigheterna är ett utmärkt tilltag. Men stödet för format som kan strömmas över nätverket upplevs vara alltför begränsat. Användarvänligheten är mycket hög tack vare strukturerade menyer med informativa hjälptexter samt en ergonomiskt utformad fjärrkontroll. Den senare är dock väldigt känslig och kräver en del övning innan den kan användas dagligen. Den största nackdelen är dock priset som är väldigt högt satt, avslutar Chip.

Källa: www.chip.de (DE)

What video

"Not for the fainthearted"

Detta är enligt What video en mycket snyggt utformad tv som dock inte lämpar sig för den som vill ha något enkelt. Det finns nämligen en hel del funktioner och finesser som man förr eller senare bör lära sig. Anslutningsmöjligheterna är över all förväntan och även här uppskattar testaren nätverksfärdigheterna. Med både standard- som hd-material uppges skärmen producera en utomordentlig skärpa, något som inte förväntas av en 32-tummare. Svärtan går djupt och ger mörka partier ordentligt med detalj samtidigt som färger är livliga och naturliga på samma gång. Alla positiva bildegenskaper levereras dessutom utan att artefakter uppkommer när diverse bilbehandlingsfunktioner är aktiverade. Men det gäller att ha rätt effekt påslagen och rätt avslagen beroende på signalkälla, uppger testaren. Ljudet får också gott omdöme och anses vara förvånansvärt kraftfullt.

Källa: What video (GB) nr 338

Trusted reviews

"Even the pixels seem to have pixels"

Trusted reviews konstaterar att 32PFL9603 är den absolut snyggaste platt-teven som Philips hittills tillverkat. Bra med anslutningar och även här imponerar nätverksmöjligheten. Bildbehandlingsteknikerna är många och fungerar mycket bra. Med hd-material blir detaljrikedom och skärpan båda mycket höga och detta utan att några traditionella lcd-artefakter uppträder. Det upplevs vara så pass bra att testaren skriver att Philips 32PFL9603 en gång för alla bevisar att även en 32-tummare drar nytta av full hd-upplösning. Flytet i bilden anses dessutom vara riktigt bra och teven uppges eliminera jidder mycket effektivt. Vidare så är svärtan imponerande djup, färgpaletten dynamisk och subtila färgövergångar hanteras med finess utan minsta tillstymmelse till bandning. Det enda negativa testaren har att säga om bilden är att man kan ana lite bildartefakter vid snabba bildrörelser, men i övrigt beskrivs den vara felfri.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Philips 32PFL9603 är en 32 tums lcd-tv med full hd-upplösning på 1920x1080 pixlar. Tv:n är utrustad med ambilight spectra 2 (belysning bakom tv:n). Den har en dynamisk kontrast på 55000:1, ljusstyrka på 500 cd/m2 och pixelresponstid på 4 ms. Betraktningsvinkeln är 176 grader. Dlna-certifierad nätverksingång och usb från vilka mp3, jpeg, mpeg1 samt mpeg2 kan återges. Anslutningsmässigt finns också fyra hdmi med stöd för 1080p/24, dubbla scart, tre komponent, datoringång samt vardera av s-video och komposit. Digitalmottagare (dvb-t) med stöd för ca-modul finns också. Väger 16,3 kg och har måtten 828x543x109 mm.

Tillverkare: Philips