Sök
Philips 32PFL7404

Philips 32PFL7404

Imponerande bild till bra pris

2009-11-09

Philips 32PFL7404 är en tv med imponerande bildkvalitet och en mängd fina funktioner. Modellen anses vara mycket enkel att använda och bedöms som otroligt prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 ”It's the best LCD TV here”
What video 4/5 ”Plenty of quality where it counts”
Hdtv.org 91/100 ”Outstanding picture performance”
Pocket-lint 8/10 ”A hot performer that won't break the bank?”

Vad tycker testarna?

Testarna är av åsikten att Philips 32PFL7404 är en mycket bra tv till ett riktigt bra pris och även om det finns en del punkter där det märks att det är en budgetprodukt så drar det inte ner betyget. Testarna menar att apparaten är enkel att installera, justera och använda. Mycket tack vare den fina fjärrkontrollen som får mycket beröm. När det gäller bildkvaliteten anser testarna att den är otroligt bra med djup svärta, fin detaljnivå och levande färger. Speciellt när det gäller hd-material. På det stora hela så är testarna överens om att Philips nya tv är en mycket prisvärd produkt.

What hifi

”It's the best LCD TV here”

Brittiska What hifi har gjort ett stort test på åtta olika 32-tums tv-apparater. Philips 32PFL7404 blir testets vinnare där den hårdaste utmanaren ansågs vara Sony KDL-32V5500. Testaren menar att Philips tv är en robust maskin med imponerande specifikationer. Vidare anses det att det tar en stund att installera och ställa in tv:n, fast menyerna är lättnavigerade. Bildkvaliteten är mycket imponerande både när det gäller vanlig tv eller blu-ray med skyhöga detaljer, djup svärta och övertygande färger. Slutsatsen som What hifi drar är att detta just nu är den bästa lcd-tv:n i klassen.

Källa: What hifi (GB) november 2009

What video

”Plenty of quality where it counts”

What video menar att det är synd att Philips har valt tekniken Pixel Precise HD istället för Perfect Pixel HD men att annat kanske inte var att vänta på en budgetprodukt. Dessutom saknar testaren internetmöjligheter och Ambilight. Apparaten bedöms vara mycket enkel att använda då menyerna är simpla och fjärrkontrollen väldigt funktionell och bra. Bilden anses vara riktigt bra utan störningar och med bra kontrast och detaljer. Högtalarna får inte lika mycket beröm men anses duga till att få fram både ljudeffekter och dialog.

Källa: What video (GB) december 2009

Hdtv.org

”Outstanding picture performance”

Brittiska Hdtv.org menar att detta är Philips försök att göra en tv som säljer lika bra som dess kvalitet. När det gäller kvaliteten bedöms den vara sådär när det gäller standardupplöst material då den riktiga svärtan saknas. Med hd-material blir resultatet dock lysande. Bilden bedöms ha riktigt hög detaljnivå och mycket fin realism och förbättras ännu mer av tv:ns bildbehandling. Ljudet är inte lika bra men på det stora hela tycker Hdtv.org att Philips gjort en utmärkt tv till ett mycket bra pris.

Källa: www.hdtv.org (GB)

Pocket-lint

”A hot performer that won't break the bank?”

Brittiska Pocket-lint anser att Philips 32PFL7404 är en spännande produkt om man tittar på vad den lovar och erbjuder i form av specifikationer och anslutningar. Fjärrkontrollen bedöms vara strålande då den både är enkel och välbyggd. Vidare så anser testaren att tv:n passar bra till personer som inte orkar engagera sig så mycket i kalibrering. Detta då den har sin Smart Settings-meny som gör det enkelt att få till inställningar som passar personlig smak. Bildkvaliteten bedöms vara mycket bra med fin svärta och levande färger och högtalarna klarar av att leverera ganska imponerande ljud. En mycket prisvärd tv, enligt Pocket-lint.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta:

Philips 32PFL7404
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, hdmi-cec, 2xscart, s-video, usb, s/pdif-utgång
Energiförbrukning: 88 watt (medel) 0,15 watt (standby)
Övrigt: Pixel Precise HD, HD Natural Motion
Mått: 762x470x88 mm
Vikt: 9,8 kg

Tillverkare: Philips