Sök
Philips 32PFL5522D

Philips 32PFL5522D

Ny budget-tv imponerar

2008-06-05

Philips budgetalternativ i 32-tumsklassen imponerar på testarna. Full fokus på bra bild och mindre kraft på extrafunktioner öppnar för ett riktigt prisvärt köp.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 “Value-tastic”
What video 4/5 “An impressive set”
Tech radar 4/5 “A solid performer”
Hdtv org 82/100 “All round budget performer”

Vad tycker testarna?

5522D får många fina omdömen av testarna. Man är rörande överens om att den ger väldigt mycket tv relativt till sitt pris. Bildkvaliteten får beröm, framförallt den djupa svärtan. Såväl högupplöst som standard-tv tycker man hanteras riktigt bra. Man uppskattar även den exklusiva designen och menysystemets användarvänlighet. Ljudet och anslutningsmöjligheterna får blandande recensioner. Det enda övergripande problemet är fartränder tillsammans med hd-material, något som uppfattas olika allvarligt av testarna. Överlag anses 5522D vara ett mycket bra budgetköp i 32-tumsklassen.

T3

“Value-tastic”

Brittiska T3 är imponerade av 5522D och ger mycket beröm. Man uppskattar framförallt bildkvaliteten som inger respekt med stark svärta och god färgåtergivning. Det genomskinliga glasstativet ger också ett mycket fint intryck. Därtill imponerar ljudet på testaren, vilket anses förhöja filmupplevelsen rejält för den som inte har ett separat högtalarsystem. Kombinerat med en duglig dvd-spelare bjuder 5522D på en fin filmkväll. Dock så finns det ett par problem. HD-användare lider av problem när det är mycket rörelse på skärmen, liknande fartränder. På grund av detta rekommenderas 5522D främst till användare med standardupplöst material. Därtill saknas en vga-ingång för pc, vilket innebär att en av de två hdmi-ingångarna måste användas istället. Överlag anses ändå 5522D erbjuda väldigt mycket för sitt låga pris.

Källa: T3 (GB) april 2008

What video

“An impressive set”

5522D får fina omdömen av What video. För sitt pris så bjuder Philips budgetval på riktigt fin bild, med fullt duglig svärta och god detaljåtergivning. Likt många av dess konkurrenter har den vissa problem med lågupplöst standard-tv, men tillsammans med en stabil dvd-spelare eller högupplöst material imponerar 5522D rejält. Anslutningsmöjligheterna är mer i linje med tevens pris, testaren hade gärna sett en separat ljudutgång samt ytterligare en rgb-kontakt, men dubbla hdmi-anslutningar får ändå beröm. Man uppskattar även menysystemets enkelhet medan ljudet inte imponerar nämnvärt. Överlag anses 5522D vara ett bra köp för den som inte vill spendera en förmögenhet på sin tv. Den ger framförallt mycket bild för pengarna, medan det istället har sparats en aning på extrafunktionerna.

Källa: What video (GB) nr 332

Tech radar

“A solid performer”

Tech radar gillar även de 5522D. Bildkvaliteten får beröm för sin djupa svärta och fina färgåtergivning. Den enda kritiken riktas mot de fartränder som stundtals dyker upp tillsammans med hd-material. I övrigt imponerar 5522D med fin bild, även vid standardupplösta tv-sändningar. Man uppskattar även dess goda anslutningsmöjligheter och användarvänliga inställningar. För sitt pris bjuder 5522D på väldigt mycket, därtill så ser den mycket dyrare ut än vad den egentligen är. Utan att spela motståndarna av banan så känns 5522D mycket stabil. Ett gott val enligt Tech radar.

Källa: www.techradar.com (GB)

Hdtv org

“All round budget performer”

Testaren hos brittiska Hdtv org ser många goda sidor hos 5522D. Den beskrivs som en mångsidig budget-tv väl värd att titta närmare på. Beröm får bland annat den exklusiva designen samt de förhållandevis goda anslutningsmöjligheterna. Bildmässigt imponeras man mest av svärtan, som är mycket djupare än vad som förväntas av en tv i den här prisklassen. Detta möjliggör även för god färgåtergivning i övrigt. Den övergripande bildkvaliteten är för övrigt god, oavsett högupplösta eller standardupplösta källor. Det enda problemet är fartränder tillsammans med hd-material, dock kan dessa uppfattas som väldigt störande av känsliga personer. I övrigt är ljudet bra och 5522D anses vara ett prisvärt köp överlag. Den som kan leva med fartränderna bör absolut titta närmare på Philips lågbudgetalternativ.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 5800 kronor

Produktfakta: Philips 32PFL5522D är en HD ready 32-tums lcd-tv med inbyggd analog samt digital tv-mottagare. För förbättrad bildkvalitet finns bildbehandlingssystemet Pixel Plus HD. Ljusstyrkan är 500 cd/m2, kontrasten 7500:1 och svarstiden 8 ms. Maxupplösning är 1366x768 pixels och stödda bildformat är upp till 1080i. I anslutningsväg finns 2 hdmi, 2 scart (1 rgb), 1 s-video, 1 komponent, 1 komposit samt ett hörlursuttag. För en fiktiv surroundupplevelse används ljudsystemet Incredible Surround, högtalarnas kraft är 2x10 W. Inklusive stativ är måtten 805x609x210 mm och vikten 17,5 kg.

Tillverkare: Philips