Sök
Philips 32PF9976

Philips 32PF9976

LCD-TV med stil

2005-07-05

Philips 32PF9976 är en platt widescreen-TV på 32 tum. Testarna överlag gillar bildkvaliteten och designen men ogillar långsamma menyer.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Fjärrkontrollen väcker rena lustkänslor"
Ljud & Bild "Övertygande detaljåtergivning"
HemmaBio 36/50 "Mumligt ljud"

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar designen och en testare är extra förtjust i fjärrkon-trollen. Menyerna kan dock vara något långsamma. Bildkvaliteten är bra för analog TV och från en DVD-spelare är den väldigt bra så länge man använder en digital anslutning. Använder man sig av scart eller s-video är bilden märkbart sämre. Kontakter och inställningsmöjligheter anser alla testare vara goda men ljudet har de varierande åsikter om.

M3

"Fjärrkontrollen väcker rena lustkänslor"

M3 tycker skärmen är snygg och inger kvalitet och finess. Fjärr-kontrollen är bland de bästa som någonsin gjorts anser testaren. Den är grymt snygg och ligger perfekt i handen. Kontaktuppsättningen imponerar och bildkvaliteten är riktigt bra. Färgerna är vackra och väl avvägda men i de allra mörkaste testscenerna blir bilden något brusig. Philips bildfunktion Pixel Plus kan dock användas för att förbättra detta. Ljudet är riktigt behagligt så länge man inte drar upp volymen allt för högt. Det enda som är negativt är att menyerna är något långsamma och att man själv måste montera ihop det medföljande bordsstativet tycker testaren. Produkten fick utmärkelsen "M3 rekommenderar".

Källa: M3, Juni 2005
Ljud & Bild, nr 5 2005
HemmaBio, nr 4 2005

Ljud & Bild

"Övertygande detaljåtergivning"

Ljud & Bild gillar den yttre designen på skärmen och det märks att formgivarna även varit med och gjort menyerna som är väldigt snygga men tyvärr tröttsamt långsamma. Bildkvaliteten är mycket god och en anledning till detta är bildförbättringsfunktionen Pixel Plus. Denna funktion fungerar oftast väldigt bra, men en del bieffekter uppstår om man drar på skärpan allt för kraftigt. Detta märks mest då bilden byter mellan stillastående och rörliga men bieffekterna är ändå mindre än hos många konkurrenter. Priset anser testaren vara ganska högt men ett plus är att det medföljer ett väggfäste utan extra kostnad.

HemmaBio

"Mumligt ljud"

HemmaBio har testat åtta olika LCD-skärmar på 32 tum. Det märks att Philips vet vad de gör när det gäller TV, skriver testaren. Den analoga mottagaren är utmärkt med fin detaljrikedom och klar färgåtergivning. Brusfiltret fungerar också bra. DVD-bilden blir rätt bra om man använder scart-rgb men inte lika bra med s-video. De flesta andra apparater i testet är bättre på denna punkt. Används istället en digital bild via DVI blir bilden betydligt bättre, och aktiverar man 720p upplösning blir bilden otroligt bra. Enda nackdelen är att bildens storlek blir något mindre i detta läge. Högtalarna har en kraftig bas för att vara en plattskärm men diskanten är sämre. Detta gör att ljudet blir något ”mörkt och mumligt” enligt testaren. Philips 32PF9976 hamnar på en 3:e plats totalt och Sony KLV-L32M1 blev testvinnare.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Philips 32PF9976 är en LCD-TV på 32 tum i widescreenformat. Upplös-ningen är 1366x768 bildpunkter och responstiden ligger på 12 ms. Ljusstyrkan mäter 450 candela/kvm och kontrasten är 800:1. Produkten har tre scart-ingångar samt ingångar för s-video, komposit samt VGA eller DVI med HDCP-stöd. För ljud finns det center in, subwoofer ut, stereoljud ut och hörlursuttag. De inbyggda högtalarna har en effekt på 2x15 W. Spelarens mått är 875(b)x610(h)x107(d) mm och skärmen väger ca 20 kg.

Modell: Philips 32PF9976