Sök
Philips 32PF9967D

Philips 32PF9967D

Kompetent men ej så kompatibel

2006-07-03

För den som söker en bra allround-tv i medelklassen så är Philips 32PF9967D med inbyggd digitalmottagning ett prisvärt alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 ”A consistent and affordable option”
What home cinema 83/100 ”Well worth an audition”
Home cinema choice 4/5 ”Its pictures delivers the goods”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att anslutningsmöjligheterna kunde ha varit bättre, det är framför allt förekomsten av enbart en dvi-ingång som utgör ett irritationsmoment. Ambilight-funktionen är uppskattad av testarna eftersom det gör bilden vilsammare för ögonen. Bildkvaliteten är annars bra, detaljnivån är hög och färgerna starka och livfulla. Ljudkvaliteten är godkänd, men röster har enligt två av testarna en tendens att bli något ihåliga.

What video

”A consistent and affordable option”

Philips 32PF9967D sidanWhat Video menar att tv:n är snygg, men anslutningsmöjligheterna är en besvikelse. En enda dvi-ingång är alldeles för snålt. Ambilight-funktionen är uppskattad eftersom den belyser väggen bakom med samma bakgrundsljus som bilden har och därmed blir bilden vilsammare för ögonen. Bildkvaliteten är god, detaljnivån är genomgående hög och skärpan är bra. Dessutom är färgerna starka och naturliga samtidigt som kontrasten imponerar. Ljudmässigt är prestandan godkänd, såväl höga som låga toner hanteras utan större problem även om röster kan låta något ihåliga. Tv:n är visserligen gjord för att passa in i gapet mellan högpresterande lcd-apparater och billigare sådana. Dock finns ingenting medelmåttigt med denna modell utan den håller bra och hög klass. Skärmen får beteckningen ”Best buy”.

Källa: What video (GB) apr 2006

What home cinema

”Well worth an audition”

What home cinema testar förutom Philips 32PF9967D även LG RZ-32LZ55, Loewe Individual 32S, Panasonic Viera TX-32LXD60 samt Toshiba 32WLT66. Testvinnare är Toshiba medan Philips hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Loewe. Testaren är inte särskilt imponerad av anslutningsmöjligheterna, med många källor att ansluta blir det minst sagt trångt på baksidan. Bilden håller en mycket bra detaljnivå, och färgerna är vibranta och levande. En del regnbågsskimmer uppstår kring rörliga objekt vilket är ett minus. Ljudkvaliteten är riktigt bra, bland annat tas höga toner utan att högtalarna låter ansträngda. Skärmen är inte perfekt, men kombinationen av pris, funktioner och bra prestanda gör den åtråvärd.

Källa: What home cinema (GB) jun 2006

Home cinema choice

”Its pictures delivers the goods”

Home cinema choice tycker inte att anslutningsmöjligheterna är särskilt bra, en enda dvi-ingång är alltför begränsande. Dessutom ställer sig testaren frågande till varför man använder Pixel Plus 2 istället för den allra senaste varianten. Dock är det positivt att skärmen är försedd med en digital tuner. Därutöver är ambilight-funktionen bra eftersom den gör skärmen vilsam att vila ögonen på. Bilderna håller en genomgående hög kvalitet där detaljnivån är bra och färgerna vibranta, och de digitala störningarna skiner med sin frånvaro. Ljudkvaliteten är bra men inte helt perfekt på grund av att basen inte riktigt räcker till. Tal låter inte heller alltid helt naturligt.

Källa: Home cinema choice (GB) maj 2006

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Philips 32PF9967D är en 32 tums lcd-tv med en upplösning på 1366x768 pixlar. Den har en ljusstyrka på 6000 cd/m2 och en kontrast på 6000:1. TV:n är hd ready och har inbyggd digital dvb-t mottagare. Responstiden är 6 ms och betraktningsvinkeln är 176 grader både horisontellt och vertikalt. Ambilight med autoanpassning till videoinnehåll. Anslutningsmöjligheterna utgörs av en hdmi-kompatibel dvi-ingång med hdcp, YPbPr, vga pc-ingång. Dimensionerna är 875(b)x610(h)x147(d) mm inklusive stativ. Vikten är 22 kg.

Tillverkare: Philips