Sök
Philips 30PF9975

Philips 30PF9975

Topprankad plattfot

2003-10-22

LCD TV är ännu inte riktigt lika bra som bildrör men Philips 30PF9975 kommer bra nära en perfekt bildupplevelse menar de flesta testare.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Minst och nättast"
Video "Alles, was ein guter Fernseher braucht"
HemmaBio "Alles, was ein guter Fernseher braucht"
What Video "Almost flawless"

Vad tycker testarna?

Philips 30PF9975 får bra kritik överlag, det är en nätt och smidig TV som fungerar utmärkt att hänga på väggen. Bilden får genomgående mycket bra omdömen. Man hittar inte mycket fel på kontrast, detaljrikedom och skärpa. Ljudet är dock inte alla lika imponerade av och en separat ljudutrustning kan behövas. Alla är nöjda med det digra utbudet av anslutningar och kopplingar men det är synd att de sitter undertill skärmen. Fjärrkontrollen är greppvänlig och enkel att hantera. Menysystemet är snyggt men långsamt. Det är dock bilden som dominerar omdömena och det råder delade meningar om Pixel Plus-tekniken. Ibland blir det riktigt bra men från och till känns bilden onaturlig och överdriven.

Ljud & Bild

"Minst och nättast"

Ljud & Bild testar Philips 30PF9975 mot konkurrenter från Samsung och Sony. 30PF9975 är smalare och lägre än övriga två och det går utmärkt att hänga den på väggen. Bästa ljudet fås med en separat ljudanläggning eftersom det inte finns högtalarutgångar. Alla kontakter och kopplingar sitter under skärmen och det är klurigt att komma åt dem. 30PF9975 erbjuder Pixel Plus-teknik som optimerar antalet bildpunkter och testaren anser att den har bästa bilden. Kontraståtergivning och detaljskärpa är bra, men helt knivskarp blir den inte jämfört med ett vanligt bildrör.

Källa: Ljud & Bild nr 9, 2003
Video nr 9, 2003
HemmaBio nr 9, 2003
What Video november, 2003

Video

"Alles, was ein guter Fernseher braucht"

Tyska Video jämför tre bildrörs-TV med plasma- och LCD-skärmar. Philips 30PF9975 har en meny som är föga överskådlig även om det är snygga texter på skärmen. Ljudet är acceptabelt men den största fördelen är ändå den verkligt fina bilden. Finessen med Pixel Plus-tekniken är att bilden blir mycket harmonisk. Toppbetyg för avspelning av DVD-filmer. En riktig bioupplevelse och bättre än så här blir det inte menar Video. Även fjärrkontrollen är funktionell med större knappar som gör det enkelt att justera och ställa in. Även om Sony har satsat på en snygg design så vinner 30PF9975 utan tvivel den här testomgången med sin fina bildkvalitet.

HemmaBio

"Alles, was ein guter Fernseher braucht"

HemmaBio tycker att 30PF9975 är en lyxig TV. Fjärrkontrollen är gedigen och greppvänlig men saknar tyvärr snabbknappar för bildinställningarna. Det animerade menysystemet är snyggt att se på, men i testet anser man att det är lite fånigt i längden och inte helt användarvänligt, då det tar lite tid att ta sig igenom de mest elementära inställningarna. Samtidigt finns en hel del justeringsmöjligheter för optimal bildkvalitet. Ljudet är skapligt och balanserat, bilden är bättre. Man anser att Pixel Plus-tekniken både har för- och nackdelar. Det blir stundom fina konstrastdetaljer men ibland blir det för mycket av det goda och bilden känns onaturligt skarp. En del pixlighet upptäcks ibland, men i det stora hela är skärpa, kontrast och färger mycket bra för en LCD-skärm. Ytterligare en fördel med 30PF9975 är att det finns många kopplingar och anslutningar. Även om modellen är bland de bättre LCD-TV Hemmabio testat, är det svårt att rekommendera en modell som kostar fem gånger mer än en utmärkt TV med bildrör.

What Video

"Almost flawless"

What Video tycker att 30PF9975 är en nätt och smidig TV. Menyn fungerar enkelt, även om den är lite långsam att ta sig igenom. Fjärrkontrollen verkar funktionell och enkel att använda. Man talar varmt om Pixel Plus tekniken och anser att färgerna blir mästerliga. Bra kontrast och levande färger även i dunkla bildpartier. Varken darr eller kornighet kan upptäckas i bilden. Ljudet kompletterar bilden och testaren uppfattar ett klart separerat stereoljud med mycket detalj och stunsig bas. Genom virtual surround hörs hela tonskalan med bra ljudeffekter. 30PF9975 har ett digert utbud av kontakter och kopplingar som gör den flexibel, en av de bästa LCD-TV testaren sett.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Philips 30PF9975 är en 30 tums 16:9 LCD/TFT TV med WXGA aktiv matris upplösning på 1280x768 bildpunkter. Digital Natural Motion samt Pixel Plus-teknik, bilden ställs in efter rådande ljusförhållanden. Fyra inbyggda högtalare, samt fyra Scart. Vidare ingångar för S- och komponentvideo samt PC. Utgångar för stereoljud och hörlurar. Bordsstativ ingår. 30PF9975 mäter 891x489x110 mm (BxHxD) och väger 18 kg.

Modell: Philips 30PF9975