Sök
Philips 28PW6006

Philips 28PW6006

TV + Radio = sant

2002-05-28

Philips 28PW6006 är en widescreen-TV med inbyggd FM-radio. Modellen får omdömen att vara en prisvärd TV även om betygen i testerna är lite blandade.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 "Excellent budget TV"
Home Cinema Choice 4,5/5 "A highly recommended innovative TV"
What Hifi 5/5 "A fine TV for the money"
Total DVD 3,5/5 "Vibrant contrast range"

Vad tycker testarna?

Överlag är testarna rätt nöjda med Philips 28PW6006 och menar att det är en prisvärd standard-TV. Man kommenterar att den saknar flat screen, men har istället inbyggd radio. Som budget-TV är den helt OK anser de flesta. En testare frågar sig om man verkligen vill ha inbyggd radio. Många anmärker på ljudet men påpekar att funktionen Voice Audio Preset klarar att hålla ljudkvaliteten på en bra nivå. Bilden är utmärkt och väl i paritet med de bättre modellerna i en jämförelsetest med andra märken. Kvaliteten på färger och kontrast framhålls särskilt.

What Video & TV

"Excellent budget TV"

What Video & TV erkänner att Philips lyckats bra med att konkurrera på budgetmarknaden för TV-modeller och den extra finessen som inbyggd FM-radio avgör slaget. Sett till priset är det inte förvånande att modellen inte har platt skärm och saknar en 4-pins S-video ingång. Inställningarna och finjusteringarna fungerar smärtfritt och till stor del automatiskt. Bilden är mycket bra. Färg och kontrast brukar fungera utmärkt när det gäller Philips, och denna modell är inget undantag. Bilden är rik på detaljer och ljudet är kraftigt men mjukt. Man är inte helt tillfreds med högtalarna annat än vid inställningen för TV-kanalerna. Fjärrkontrollen har en funktionell design och ligger bra i handen. En utmärkt TV om man inte saknar flat screen.

Källa: What Video & TV februari 2002
Home Cinema Choice april 2002
What Hifi april 2002
Till Total DVD's hemsida

Home Cinema Choice

"A highly recommended innovative TV"

Home Cinema Choice tycker att 28PW6006 är en utmärkt TV till ett bra pris eftersom den har inbyggd radio. Hela designen är enkel och underredet har en anspråkslös, minimalistisk look. Anslutningsmöjligheterna speglar det låga priset då det bara finns två SCART-kontakter och den saknar 4-pins S-video. Inställningarna är lätta att justera och tekniskt okunniga personer kommer att klara detta galant. Högtalarna får kritik då ljudet är hårt och oklart, men Voice Audio Preset ger ett rikt och tonalt ljud. Bildkvaliteten är utmärkt, färgerna och kontrasten är det inget fel på. Som standard-TV ger testaren denna modell bra kritik för utseende och funktion.

What Hifi

"A fine TV for the money"

What Hifi testar förutom Philips 28PW6006 även sju andra TV-apparater, däribland Toshiba 28Z13B, Panasonic TX-28DK1 och Samsung WS-28W63NS. Prismässigt ligger Philips mycket bra till men erbjuder inte särskilt mycket extra funktioner och finesser. Däremot är bilden utmärkt och ljudet bra. Men eftersom ljudet på en transistor kan vara bättre än ljudet i TV:n ställer man sig frågande till finessen med inbyggd radio. Philips egen funktion med Incredible Sourround är testaren också tveksam till. Inställningen sköts lätt och enkelt och eftersom TV:n ser bra ut på plats anser man att den är värd en närmare titt. I testet bräcktes den av Toshiba när det gällde ljud, men när det gäller bildkvaliteten står Philips i klass med både Toshiba och Panasonic.

Total DVD

"Vibrant contrast range"

Total DVD anser att Philips har lyckats bra när det gäller den extra finessen med inbyggd radio utan att ge avkall på TV-kvaliteten. Testaren är nöjd med ljud och bild, särskilt färgåtergivningen och kontrasten som utmärker Philips överlag. Voice Audio inställningen ger bra ljud. En nackdel med radiofunktionen är att det är svårare att ställa in TV:n. Man har svårt att hitta och spara radiostationerna och går lätt vilse bland alla finesserna. Lite tydligare anvisningar efterlyses.

Cirkapris: 5300 kronor

Produktfakta: Philips 28PW6006 är en 28-tums widescreen-TV i sober silver finish. Bildröret är ett Real Flat Blackline S som tar emot både PAL och Secam. Ljudsystemet är Nicam ”Incredible Surround Stereo”, en funktion unik för Philips som ska skapa känslan av att högtalarna är placerade betydligt längre ifrån varandra än de i själva verket är. Modellen har två högtalare och en inbyggd FM-mottagare med lagringskapacitet för 40 kanaler samt smart minne för text-TV med tillgång till favoritsidor. Modellen kan även fås i en 32-tums version. Anslutningar och kontakter för S-video, audio och hörlurar samt ingångar för RGB och stereoljud. Förutom widescreen finns zoom från 4:3 till 16:9. Modellen är utrustad med funktioner som plug-and-play, automatisk inställning och avsökning av kanaler, klocka, video playback NTSC samt individuella bild- och ljudinställningar. Måtten på 28-tummaren är 786x502x526 mm och vikten 33 kg. 

Modell: Philips 28PW6006