Sök
Philips 26PF9946

Philips 26PF9946

Snygg i vardagsrummet

2005-05-26

För den som vill ha en exceptionellt snygg LCD-skärm och framförallt för den som skall använda den för att titta på DVD-filmer är det här ett riktigt bra köp.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "Boasts impressive performance"
Video 59/100 "Harmonische Bilder"
Bild & Ljud Hemma 8/10 "Philips har inte sparat på resurserna"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att skärmens design står ut bland konkurrensen och är uppseendeväckande snygg. Möjligheten att gömma anslutningar och kablar bakom luckorna på baksidan ger dessutom en ren och snygg framtoning. TV:n har en hel del roliga och nyttiga funktioner, dock är testarna lite frågande till att Philips valt att dra ner på de analoga anslutningsmöjligheterna. Bilden är snygg och hamnar högt på testarnas listor. Dock är kontrasten en aning svag vilket kräver en del inställningar för att få ut en maximal prestanda.

What Video

"Boasts impressive performance"

Philips-26PF9946-angle

What Video menar att Philips senaste skapelse har en uppseendeväckande snygg design i vitt. Lika uppseendeväckande är dock inte anslutningsmöjligheterna, testaren saknar progressiv scan eller ingång för högupplösta bilder. Testaren saknar också ett alternativ för komponentvideo. Till plussidan hör att skärmen är kompatibel med såväl PC som video, och en välkommen funktion är möjligheten att lyssna på FM-radio. Skärmen tillhandahåller en hel del ytterligare bra funktioner så som snygga och klara menyer och bra inställningsmöjligheter. Skärmens flaggskepp är dock bildprestandan. Den är helt enkelt utmärkt med klara och fina färger, samtidigt som detaljrikedomen är påfallande god. Det finns konkurrenter som har bättre kontrast och svarstiden är ibland något för långsam för analoga signaler. Så snart man kopplar till en DVD försvinner dock alla problem.

Källa: What Video, feb 2005
Video, nr 3 2005
Bild & Ljud Hemma, mars 2005

Video

"Harmonische Bilder"

Video testar förutom Philips 26PF9946 även Loewe Kelos A26, Sharp LC-26GA4E, Grundig Tharus LW68-9510, Hitachi 28LD5200, JVC LT-26C50BU samt Thomson 27LB220B4. Testsegrare är Loewe medan Philips hamnar på en delad femteplats med JVC. Testaren saknar analoga anslutningar och anser att kontrasten kunde ha varit bättre, men i övrigt är bilderna mycket bra. Signalbearbetningen är exemplarisk och resultatet blir naturliga bilder med hög skärpa. Testaren menar att skärmen är prisvärd och eftersom den är försedd med anslutningar till såväl DVI som HDCP så framstår den som en produkt som håller även för framtiden.

Bild & Ljud Hemma

"Philips har inte sparat på resurserna"

Philips-26PF9946-front

Bild & Ljud Hemma jämför Philips 26PF9946 med Grundig Xentia 26LW68-7410, Samsung LW26A33WX och JVC 26A33WX. Testvinnare är Samsung och JVC medan Philips hamnar på en tredje plats. Testaren menar att designen är strålande, och skärmen tål att visas upp var som helst. Samtliga kablar och anslutningar döljs bakom luckor vilket ger ett rent och snyggt intryck. Det är överraskande att Philips har valt bort kompositingången. Skärmen i sig är av hög kvalitet men testaren har sett bättre. Kontrasten och ljusstyrkan är relativt medelmåttiga, men bilden blir ändå riktigt bra. Skärpan är god och bilderna blir naturliga, även om föremålen på skärmen rör sig hastigt. På grund av att kontrasten inte är alltför stark måste man ägna en stund åt inställningarna för att få ut den maximala bildprestandan. Bilden är helt klart bättre i ljusa än mörka rum.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Philips 26PF9946 är en 26-tums LCD-TV med Digital Crystal Clear-teknik. Skärmen visar widescreen och har en ljusstyrka på 450 lumen. Kontrastförhållandet är 400:1. Skärmtypen är LCD WXGA aktiv matris TFT. Bildförbättring sker med hjälp av 2D-kamfilter, 3/2-2/2 filmdetektering, Active Control x ljussensor. Vidare har skärmen bl.a. justering av färgtemperatur, Contrast Plus, brusreducering, Luminance Transient Improver och undertryckning av ojämna linjer. Synfältsvinkeln horisontellt/vertikalt är 170/170 grader. Skärmupplösningen är 1280x768 bildpunkter. Svarstiden är 16 ms. Skärmen har Virtual Dolby Surround samt Dynamic Bass Enhancement, uteffekten är 20 W. Befintliga anslutningar är RGB, CVBS, ljud, s-video, hörlur, PC, DVI-D samt FM-antenn. Dimensionerna är 270(d)x504(h)x788(b) mm och vikten är 15 kg.

Modell: Philips 26PF9946