Sök
Philips 19PFL5602

Philips 19PFL5602

Liten, smart och riktigt snygg

2008-03-25

En liten stilfull 19-tummare från Philips som presterar bra överlag. Enligt testarna passar den utmärkt för sovrummet eller i köket.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 “Well featured”
What hifi 4/5 “Very stylish”
Bild & ljud hemma 5/6 “Bäst på allt”

Vad tycker testarna?

Vill du ha en snygg kvalitets-tv i mindre format så rekommenderar alla tre testare Philips nya 19-tummare. Ljudet är ovanligt bra och bildkvaliteten ren och balanserad, färgerna är naturtrogna. En av testarna menar att den slår ut all konkurrens och utnämner tv:n som bäst i test. Någon testare påpekar att den vertikala betraktningsvinkeln orsakar lite problem om man väljer att placera tv:n för högt och en annan testare tycker att bakgrundsljuset läcker in längs kanterna vid hög upplösning. Slutbetygen hos testarna blir höga och det låga priset gör denna tv attraktiv.

What video

“Well featured”

Philips 19PFL5602 är tilltalande med sin vita ram och rundade kanter, tycker What video. Även fjärrkontrollen är snygg, om än lite klumpig då den är ganska liten. Prestationsmässigt klarar tv:n det mesta utan större problem och är en av de bästa mindre lcd-apparaterna som testaren har stött på. Färgerna är fina och detaljnivån imponerar, det är tack vare tv:ns lilla storlek och minimala problem av ryckningar i bilden. Testaren menar att rörelser kan vara lite problematiska, men att det i jämförelse med större tv-apparater inte är något som distraherar allt för mycket. Tv:n duger gott och väl för sovrummet eller som huvudapparat i ett mindre vardagsrum. Den snygga designen, specifikationerna och prestandan överlag gör denna lcd-tv väl värd sitt pris anser testaren.

Källa: What video (GB) issue 329

What hifi

“Very stylish”

What hifi tycker att Philips 19PFL5602 presterar fint för sin storlek med naturlig och mjuk bildkvalitet på både dvd- och hd-skivor. Den hanterar färger bra och bjuder på höga kontrastnivåer. Överlag är bilden ren och balanserad. Testaren gillar att tillverkaren återigen lyckas kombinera funktion, i form av goda specifikationer, med stilig och fräsch design. Ljudkvaliteten är bättre än på andra jämförbara modeller. Vid hög upplösning kan bilden bli en aning utdragen och bakgrundsljuset tenderar att sippra ut på bilden längs kanterna, menar testaren. Trots detta anses tv:n ha riktigt bra prestanda. En stadig liten tv som får ett stabilt slutbetyg.

Källa: What hifi (GB) mars 2008

Bild & ljud hemma

“Bäst på allt”

Av sju testade tv-apparater blir Philips 19PFL5602 bäst när Bild & Ljud hemma testar. Testaren gillar tv:n starkt och är imponerad av både dess formgivning och prestation. Menysystemet är lättnavigerat och de olika inställningarna är smidiga att ha att göra med, dessutom är fjärrkontrollen lätt och bekväm. Färgåtergivningen är neutral och både gråskalan och svartnivån får ett starkt godkänt. Via digitalbox blir bilden alldeles utmärkt men tv:n presterar bra genom alla källor. Den vertikala betraktningsvinkeln är dock inte så bra.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Philips 19PFL5602 är en 19 tums lcd-tv med upplösningen 1440x900 pixlar. Ljusstyrkan ligger på 300 cd/m² och kontrasten är 1000:1. Det finns integrerad mottagare för digital-tv. Responstiden är 5 ms och betraktningsvinklarna 160 grader horisontellt och vertikalt. Anslutningar som finns är 2xscart, 2xhdmi, YPbPr, s-video, cvbs-ingång, och 7xav. Högtalarna har en styrka på 2x5 watt. Den har måtten 478(b)x370(h)x85(d) millimeter och väger 6,3 kilo.

Tillverkare: Philips