Sök
Panasonic TX-P54Z11E

Panasonic TX-P54Z11E

Plasma i lyxutförande

2009-11-05

TX-P54Z11E är en 54 tums plasma-tv från Panasonic i lyxutförande. Den är imponerande tunn tack vare lösningen med extern mottagare och har bland annat thx-certifierad bild. Testarna menar att bildkvaliteten är utav toppklass.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 86/100 "Gehört zu den besten Flachbild-TVs"
Hjemmekino 6/6 "En fabelaktig skjerm"
Lyd og bilde 5/6 "Den perfekte skjermen for film- og sportsentusiastene"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att detta är en riktigt snygg tv som dessutom är imponerande tunn tack vare lösningen med extern anslutningsbox. Den anses också vara välutrustad då den har omfattande anslutningsmöjligheter, kortläsare och nätverksfärdigheter. Skärmen är enkel att sköta tack vare enkla menyer och vettig fjärrkontroll. Dock så önskar vissa av testarna att inställningsmöjligheterna för bilden vore mer omfattande. Men tack vare utmärkta bildegenskaper, speciellt med den förinställda thx-kalibreringen aktiverad blir slutresultatet ändå utmärkt. Enligt vissa så är både kontrast och färgåtergivning i klass med Pioneers prisade Kuro-serie.

Audiovision

"Gehört zu den besten Flachbild-TVs"

Att återge högupplöst film på Panasonic TX-P54Z11E är ett rent nöje. Det skriver Audiovision som berömmer kontrast, svärta, detaljåtergivning och rörelsehantering. Det som däremot kan ställa till det är icke-progressivt material i 1080i eller 576i. Detta då produktens inbyggda linjedubblering inte gör ett vidare bra jobb med kantflimmer och försämrad skärpa som följd. Men överlåts bara jobbet på anslutna dvd eller blu-ray spelare så elimineras problemet. Tv-sändningar är det däremot inga problem med, snarare så blir bilden nästintill optimal med thx-läget aktiverat. Betjäningen kunde inte ha varit enklare menar testaren som skriver att fjärrkontrollen passar mycket bra i handen och att menyerna inte bara är rejält snygga utan också lättnavigerade. Det är också en riktigt snygg tv där den externa anslutningsboxen bjuder på många ingångar samtidigt som den enkelt går att gömma undan då. Trots problem med linjedubblering menar Audiovision att detta är en mycket bra tv och det är bara synd att den är så pass dyr.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2009

Hjemmekino

"En fabelaktig skjerm"

Panasonic TX-P54Z11E är i Hjemmekinos tycke en riktigt vacker tv som dessutom är imponerade tunn med sina ynka 2,47 cm. Att ingångarna baktill är riktade rakt nedåt gör dessutom att de går att nå trots väggmontering. Lösningen med extern tuner anses också vara praktiskt då den ger enkel tillgång till alla anslutningar. Osd-menyerna uppges vara enkla att betjäna men testaren tycker inte att inställningsmöjligheterna vad anbeträffar bildparametrar är omfattande nog. Den kalibrering som går att göra är dock tillräcklig i praktiken då skärmen levererar en fantastisk bildkvalitet med blu-ray. Testaren menar att svärtan är enorm och får fram de minsta skuggdetaljerna samtidigt som djupet blir rejält trovärdigt. Färgerna är också utmärkta återgivna och lämnar inget att önska. Även med standardupplöst material från dvd och tv-sändningar anses skärmen få till den bästa, möjliga bilden.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 9 2009

Lyd og bilde

"Den perfekte skjermen for film- og sportsentusiastene"

Panasonic TX-P54Z11E lämnar enligt Lyd og bilde inget att önska när det kommer till utrustning och anslutningsmöjligheter. Med tanke på priset är det inte heller att förvänta. Dessutom är användarvänligheten mycket hög både vad gäller fjärrkontroll och osd-menyerna. Ljusstyrkan är tillräcklig stark för att den ska kunna betraktas på dagstid som kvällstid och bilden i övrigt lovordas. Kontrastomfånget är superbra och anses vara i klass med Pioneers prisade Kuro-serie. Testaren berömmer bildbehandlingen och menar att den ger ett bra utslag, speciellt under snabba rörelser. Inställningsmöjligheterna är begränsade men det gottgörs till mycket stor av det förkalibrerade thx-läget som ser till att leverera den bästa filmbilden. Lyd og bilde menar att med thx påslaget blir också färgangivelsen perfekt där allt från hudtoner till snö och gräs återges utan minsta tendens till varken färgstick eller ojämnheter i färgbalansen. Det blir så bra att läget bör med fördel användas också till annat, inte bara vid filmtittande. Högtalarna som följer med bjuder på ett fullt godkänt tv-ljud men skärmen förtjänar att kopplas till en ordentlig hemmabioanläggning, skriver testaren. Priset är den största nackdelen med produkten och testaren hoppas att tillverkaren antigen sänker priset eller lanserar en budgetmodell där bildkvaliteten och den snygga designen behålls.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Cirkapris: 74000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-P54Z11E
Typ: Plasma
Storlek: 54 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 40000:1 (2000000:1 dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 180 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi (1 ut), vga, komponent, komposit, s-video, 2xscart, ethernet
Övrigt: Separat tunerenhet med dvb-t, avtagbara högtalare om 2x10 watt, thx- och dlna-certifierad, viera cast, viera link samt 600 Hz-teknik
Elförbrukning: 320 watt (1 watt vid standby)
Mått: 1,302x819,2x24,7 mm (skärm utan högtalare), 430x59x248,4 mm (tunerenhet)
Vikt: 30,5 kg (utan stativ och högtalare)

Tillverkare: Panasonic