Sök
Panasonic TX-P50X10

Panasonic TX-P50X10

Stor men inte naggande god

2009-05-12

Testarna är oense angående Panasonic TX-P50X10, det får både bra och mediokra omdömen. Det noteras en hel del brister med hd-material och testarna menar att det finns konkurrenter som är betydligt bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 3/5 "Natural colours"
Home cinema choice 3/5 "Colours and black level are good"
Trusted reviews 9/10 "Amazing value"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Panasonic TX-P50X10 är enkel att använda, fjärrkontrollen har en tydlig och logisk design och detsamma gäller för bildskärmsmenyerna. Testarna är inte odelat förtjusta i bildkvaliteten, tittar man på standardupplöst material blir resultatet bra. Med dvd och framför allt på hd-material får man göra en hel del kompromisser. Svärtan och färgåtergivningen är bra, men ljusstyrkan skulle kunna vara högre. Rörelser hanteras inte heller särskilt bra. Testarna menar att tv:n är okej, men det finns många konkurrenter som presterar bättre.

What video

"Natural colours"

What video anser att man måste titta på hd-material för att tv:n skall komma till sin rätt. Användarvänligheten är hög och menyerna både enkla och tydliga. Standardupplöst material ser inte alltför roligt ut men tittar man på dvd blir bristerna smärtsamt tydliga. Detaljrikedomen är dålig och rörelser hanteras inte särskilt bra. Färgåtergivningen och svärtan är bra. Den generella upplevelsen av tv:n är okej, men den hamnar i bakvattnet av konkurrenterna. Ljudkvaliteten är inte heller någonting som sticker ut som särskilt bra. Testaren rekommenderar att man istället för denna modell investerar i en mindre tv som bjuder på bättre kvalitet.

Källa: What video (GB) nr 345

Home cinema choice

"Colours and black level are good"

Home cinema choice tycker inte att bildkvaliteten är riktigt så bra som den borde vara. Bilden framstår som ganska tråkig, de riktigt fina detaljerna saknas. Dock är ljusstyrkan riktigt bra. Tittar man på vanliga tv-bilder får man ljusa och smidiga bilder, även om de framstår som aningen mjuka i konturerna. Dock är de bättre än hos många konkurrenter i samma storlek. Ljudkvaliteten är godkänd, i ett normalstort vardagsrum får man inga problem med att höra vad som händer. Testaren menar att P50X10 duger bra för att titta på vanligt tv-material, dvd-filmer och liknande, men med blu-raymaterial får man kompromissa en hel del med bilden.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 168

Trusted reviews

"Amazing value"

Trusted reviews menar att designen på TX-P50X10 är riktigt snygg. Tittar man på tekniska specifikationer och anslutningsmöjligheter så är det egentligen ingenting som sticker ut jämfört med konkurrenterna. Användarvänligheten är hög, fjärrkontrollen har en enkel och utmärkt design och bildskärmsmenyn är också mycket tydlig. Testaren är dock inte helt övertygad av bildkvaliteten, färgåtergivningen är inte perfekt. Dessutom skulle ljusstyrkan kunna vara högre. Svärtan är dock utmärkt. Tittar man på hd-material så tycker testaren att tv:n är väl värd att överväga.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta:

Typ: Plasma
Storlek: 50 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 20000:1, (2000000:1 dynamisk)
Anslutningar, urval: 2xscart, komponentvideo, 3xhdmi, pc-ingång.
Övrigt: 2x10 watt högtalare, plats för sd-minneskort
Mått: 1218x769x105 mm
Vikt: 34 kg

Tillverkare: Panasonic