Sök
Panasonic TX-P50V10

Panasonic TX-P50V10

Plasma kan fortfarande

2009-10-19

Panasonic TX-P50V10 visar varför plasma-tv fortfarande är ett bra alternativ till lcd. Fullt med funktioner och bildegenskaper av högsta klass.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Solid overall performance"
Home cinema choice 4/5 "A cracking good screen"
Hjemmekino 6/6 "Den nye plasmamålestokken"
Audiovision 84/100 "Sehr kontraststarkes Bild"
Digitalversus 5/5 "Quite simply excellent"

Vad tycker testarna?

Testarna är alla nöjda med bildkvaliteten hos Panasonic TX-P50V10 och menar att detta är en tv som får till ordentlig svärta och kontrast samtidigt som färgerna blir naturliga. Det blir som bäst med blu-ray men även vid lägre upplösning imponerar bilden. Dock noterar några testare vissa problem med bilden vid upppskalning av lägre upplösning, detta är något som inte har förbättrats från tidigare modeller. Att skärmen har ett 600 hz läge kommenteras av en testare som menar att skärmen detta till trots uppvisar småryckningar. Ljudet är inte nog för att ackompanjera en skärm av den här magnituden och även om det är okej om man jämför med konkurrenterna så rekommenderas en extern ljudanläggning. Beröm får designen samt funktioner som universalmottagare och dlna-certifierad nätverksingång.

What video

"Solid overall performance"

När det kommer till bildkvaliteten så finns det enligt What video mycket gott att säga om produkten. Den har utmärkt svärta och balanserade färger. Bäst blir det givetvis med blu-ray men även dvd och digital-tv anses göra sig mycket bra. Vad som däremot är oväntat är enligt testaren att allt prat om 600 hz kan få det att verka som om skärmen inte har problem alls med rörelser, men så är dessvärre inte fallet. Det rycker lite konstigt i skärmen oavsett vad den matas med. Även om det inte är något stort problem stör det lite när man väl noterat det. Förutom denna lilla anmärkning finns det inte mycket att klaga på. Menysystemet är utmärkt, specifikationerna likaså och funktionerna många, menar What Video.

Källa: What video (GB) nr 349 2009

Home cinema choice

"A cracking good screen"

Även om svärtan hos Panasonic TX-P50V10 inte blir lika djup som hos Pioneer Kuro eller med Samsungs led-tv så är den enligt Home cinema choice mycket, mycket bra. Lägger man till utmärkt skärpa och riktigt bra rörelsehantering får man utmärkt bildkvalitet som resultatet. De förinställda bildlägena är inte de bästa med två undantag. THX-läget som får filmer att visa sitt absolut bästa samt Game-läget. Tack vare alla anslutningar och funktioner fungerar tv:n som en bra multimediaenhet.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 171 2009

Hjemmekino

"Den nye plasmamålestokken"

Enligt Hjemmekino har Panasonic TX-P50V10 mycket bra svärta och utmärkt detaljåtergivning. Svärtan är dock inte i klass med Pioneers Kuro modeller, men nära nog för att det ska vara svårt att se skillnad. Inbränningar är inte heller något problem. Med rätt inställningar blir bilden så pass bra att den utses till testarens nya referens när det kommer till plasma-tv. Även om bilden blir som bäst med hd-material så kan inte testaren undgå att berömma skärmens hantering av standardupplöst material. Resultatet vid uppskalning är inget att skämmas över. Plus även för designen och funktionerna.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2009

Audiovision

"Sehr kontraststarkes Bild"

Även tyska Audiovison anser att bilden vid blu-ray får en utmärkt skärpa med ren och naturlig hantering av rörelser. Tillsammans med fin detaljåtergivning och hög kontrast så blir slutresultatet helt enkelt bedårande. Med standardupplöst material från dvd så blir bilden också riktigt bra men testaren menar att den inbyggda videouppskalningen ibland missar lite och att bildfel kan framträda. Detta tillsammans med att ljudet från de inbyggda högtalarna har en svag bas och begränsat omfång drar ned på helhetsbetyget. I övrigt finns det inte mycket att anmärka på.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2009

Digitalversus

"Quite simply excellent"

På hårdvarusidan lämnar Panasonic TX-P50V10 inte mycket att önska. Även designen är uppskattad med menyer som är enkla att förstå sig på. Fjärrkontrollen har dock långt ifrån lika glamouröst utseende som skärmen. Bildkvaliteten uppges vara rent fantastisk vid högupplöst material. Uppskalningen är också riktigt bra även om det inte är några direkta förbättringar från tidigare modeller. Skärmen lyckas få till naturliga färger och ett ordentligt djup tack vare utmärkt svärta och kontrast. Det enda som kan tänkas störa är enligt Digitalversus den blanka ytan på täckglaset som gör att ljus lätt reflekteras. Men så länge teven inte placeras mitt emot ett fönster eller lampa är det inget problem.

Källa: www.digitalversus.com (US)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-P50V10
Typ: Plasma
Storlek: 50 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 40000:1
Ljusstyrka: Iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komponent, komposit, s-video, optisk ljudutgång
Elförbrukning: 280 watt (standby 0,4 watt)
Övrigt: Digital mottagare (dvb-t, dvb-s och dvb-c), dlna, stöd för bland annat jpeg och divx, 600 hertz samt kortläsare.
Mått: 1241(w)x774(h)x835(d) mm utan ställ
Vikt: 34 kg utan ställ

Tillverkare: Panasonic