Sök
Panasonic TX-P42V10

Panasonic TX-P42V10

Panasonic TX-P42V10 - Alla tiders plasma

2009-09-25

Plasma eller lcd? En fråga många ställer sig, och både lcd och plasma har sina egna fördelar. Panasonic TX-P42V10 nyttjar plasmans fördelar fullt ut och testarna hyllar den.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi - ”Bristling with features”
Hemmabio - ”Suverän återgivning av nyanser”
Trusted reviews 9/10 ”The best 42in plasma TV you can currently buy”
What satellite & digital tv 4/5 ”Ready to entertain”
Hdtvtest - ”The best picture quality we’ve seen from a Panasonic plasma so far”

Vad tycker testarna?

Om du bestämt dig för en plasma-tv, är testarna eniga om att Panasonic TX-P42V10 är ett toppenalternativ. Med massor av funktioner, ypperlig bildkvalitet och en solid byggkvalitet imponerar den rakt över. Den har dessutom snygg design och tack vare ny teknik är den mer slimmad än andra plasma, även om den inte är lika nätt som en lcd. På den negativa sidan nämns att glasskivan ger mycket reflektioner och att fingeravtryck blir väl synliga. Men kan du stå ut med det så har du en riktigt bra plasma-tv i Panasonic TX-P42V10.

What hifi

”Bristling with features”

Denna tv är fylld av funktioner, och dessutom presterar den vad den lovar. Analog tv kan vara något grynig, men i övrigt finns inget att klaga på. Bra svärta, skarpa och klara färger, rörelser hanteras smidigt. Dvd återges bra, bara 1080p blu-ray gör testaren besviken, även om besvikelsen är minimal. Detaljåtergivningen är inte lika bra som hos konkurrenterna. På den negativa sidan nämner även denna testare att glasskivan ger för mycket reflektioner. En kompetent tv på alla sätt och vis.

Källa: What hifi (GB) juli 2009

Hemmabio

”Suverän återgivning av nyanser”

Tidningen Hemmabio har låtit Panasonic TX-P42V10 duellera mot en lcd-tv från Philips och ställt sig frågan ”lcd eller plasma?”. Svaret blev i det fallet plasma. Det bland annat på grund av att Panasonic har lyckats nyttja plasmatekniken fullt ut i denna apparat och visat alla dess fördelar. Tydlig och stabil bild med låga brusnivåer och precis detaljåtergivning. Den blanka glasskivan orsakar dock en del reflektioner. När Hemmabio sammanfattar omdömet för P42V10 anges ”inget utmärkande” på minussidan.

Källa: Hemmabio (SE) augusti 2009

Trusted reviews

”The best 42in plasma TV you can currently buy”

P42V10 är bland de bästa 42-tums plasma-tvapparater som finns på markanden just nu enligt Trusted reviews, men man påpekar samtidigt att lcd-tekniken förbättrats och konkurrerar kvalitetsmässigt med plasma numer. Bildkvaliteten är toppen och det finns ingen tidsrelaterad rörelseoskärpa alls. Svärtan i bilden är fenomenal och har ett djup som du inte kan få hos en lcd-tv. Färgskalan är exceptionellt bred och färgtonen naturlig. Designen är snygg, men eventuella fingeravtryck syns alltför väl på den blanka glasskivan.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What satellite & digital tv

”Ready to entertain”

What sattelite & digital tv ger extra plus för Panasonics Neopdp panelteknik som ger mindre tjocklek, vikt och energiförbrukning, men fortfarande behåller ljusstyrkan. Som fördelar nämner man bra byggkvalitet, snabb navigering och inbyggd freesat. På den negativa sidan nämns att det finns får få bildinställningsmöjligheter. Man reagerar på att det inte går att justera färgtemperatur i thx-läget. Ljudkvaliteten är så solid som den kan bli från en platt-tv.

Källa: www.techradar.com (GB)

Hdtvtest

”The best picture quality we’ve seen from a Panasonic plasma so far”

Panasonics nykomling är något dyrare än sina föregångare. Men den är väl värd pengarna! Den har en snygg design, och är nätt om än inte lika slank som sina lcd-konkurrenter. En solid pjäs med bra byggkvalitet, och de fyra fläktarna ger endast ett svagt bakgrundsljud. Tv:ns ”webb-på-tv”system, Viera Cast, får gott omdöme jämfört med andra system, även om det långt ifrån kan liknas att surfa på din pc. Kort och gott så är det här en riktigt bra plasma-tv, som är väl värd några extra kronor.

Källa: www.tdtvtest.co.uk (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-P42V10
Typ: Plasma
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: Black/Over 2 000 000:1, Native: 40 000:1
Anslutningar (exempel): hdmi 4, S-video, komposit, audio in, LAN, hörlurar
Övrigt: Dolby Digital Plus
Mått: 1052x709x332 mm (med stativ)
Vikt: 29 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic