Sök
Panasonic TX-P42G15

Panasonic TX-P42G15

För hemmabiografen

2009-11-03

Testarna är i stort sätt överens. Panasonic TX-P42G15 är en av få riktigt bra 42-tums plasmamodeller med full hd-upplösning, även om det finns snyggare tv-apparater.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Delivers top class pictures"
Trusted reviews 9/10 "Impressed with the level of HD detailing"
Cnet 9,1/10 "Motion is extremely smooth and fluid"
Digital versus 5/5 "We were left speechless by the G15"

Vad tycker testarna?

Panasonic TX-P42G15 får tummen upp laget runt. Det är framförallt bildkvaliteten som renderar de höga betygen. TX-P42G15 passerar test efter test med högsta möjliga betyg för svärta, ljusstyrka, hantering av hastiga rörelser och bildbrus. Kanske är den inte lika snygg som konkurrenternas modeller men den skäms inte heller för sig.

What video

"Delivers top class pictures"

What video konstaterar att det är hård konkurrens i skiktet med 42-tums full hd-modeller. Desto mer imponerande då att Panasonic TX-P42G15 levererar en fullständig upplevelse i allt från bild till ljud. Panasonic har fått kritik förut för att inte kunna hantera hastiga rörelser, ett problem som är helt borta med den här modellen. Det finns även en förinställd spelfunktion med extra snabb responstid för inkoppling av spelkonsoler. En annan användbar funktion är Viera Cast som ger tillgång till internetfunktioner som Eurosport och Youtube. Den senare ser oväntat bra ut nu när internetkanalen börjat släppa flera av sina klipp i hög upplösning. Ljudet är helt okej trots de diskreta högtalarna, även om basen inte direkt kommer få grannarna att knacka i väggarna.

Källa: www.techradar.com (GB)

Trusted reviews

"Impressed with the level of HD detailing"

Panasonic TX-P42G15 har en NeoPDP-panel som möjliggör att man drar ner ljusstyrkan, för att spara energi. Trusted reviews recensent gillar dock ljusstyrkan hos tv:n. TX-P42G15 ger en bild som inte flimrar det minsta och upplösningen beskrivs som fullödig. Standardinställningarna för färger lämnar en del i övrigt att önska och köpare bör lägga lite tid på att kalibrera om dessa.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Motion is extremely smooth and fluid"

Cnet konstaterar att Panasonic TX-P42G15 inte är någon billig tv men NeoPDP-panelen levererar mörkare mörkt och ljusare ljust än det mesta idag. Testaren finnar att den kanske inte är den snyggaste skärmen i butiken, men den skämmer inte heller ut sig i något vardagsrum. Den brittiska testaren uppskattar alla (brittiska) freeview-funktioner men menar att utan bra bild är dessa inget värda. Det är dock inget att oroa sig för, TX-P42G15 excellerar inte bara i färg och svärta utan även när det gäller rörelser och hanteringen av bildbrus.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Digital versus

"We were left speechless by the G15"

Digital versus är överlag mycket nöjda med Panasonic TX-P42G15, men de finns några minus. Den blanka plasmaskärmens yta ger upphov till reflektioner väldigt lätt och det finns brister i mediauppspelningen. I övrigt låter sig testaren imponeras. Panasonic TX-P42G15 springer genom Digital versus samtliga tester med flaggan i topp. Mörkt, ljust, färger, hastiga rörelser, bildbrus - allt hanterar denna skärm skamlöst bra. Även betraktningsvinkeln är formidabel. Platta, inbyggda högtalare är sällan källor till glädje men Panasonic har gjort ett anmärkningsfritt jobb. TX-P42G15 är verkligen en tv för de som satsar på hemmabio.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-P42G15
Typ: Plasma
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 40000:1 (2000000:1 dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: ”Viewing angle free”
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, 2xscart, komponent, pc
Övrigt: Dlna (divx, jpeg, mpeg2), 600 Hz, avchd-stöd
Elförbrukning: Snitt 200 watt (0,4 watt standby-läge)
Mått: 1029x661x97 mm (utan stativ)
Vikt: 25 kg (utan stativ)

Tillverkare: Panasonic