Sök
Panasonic TX-L37S10

Panasonic TX-L37S10

Skarp men inte kontrastrik

2009-08-10

Testarna menar att Panasonic TX-L37S10 uppvisar förhållandevis bra kvalitet, god skärpa och rörelsehantering men svärtan är för dålig och ljudet imponerar inte.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Clear, detailed pictures with high-definition sources"
Trusted reviews 7/10 "Its flaws are impossible to ignore"
What video 3/5 "An unususlly average TV by Panasonic´s standards"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att bildkvaliteten generellt sett är riktigt bra. Det är framför allt skärpan som imponerar, men även rörelser hanteras bra. Dessutom är betraktningsvinklarna frikostiga. Dock imponerar inte svärtan, testarna menar att svarta fält har en tendens att bli grådaskiga. Testarna menar även att ljudet inte är alltför imponerande, men å andra sidan är detta inte ett ovanligt fenomen bland plattskärmar i samma storlek och prisklass. Tv:n är enkel att använda, bildskärmsmenyerna är översiktliga och väldesignade.

What hifi

"Clear, detailed pictures with high-definition sources"

What hifi anser att betraktningsvinkeln är riktigt bra, bilderna är solida och färgerna är naturliga även om man tittar från en besvärlig vinkel. Använder man sig av Eco Mode blir bilden generellt mörkare, så då bör man justera kontrast och ljusstyrka. Upplösning och skärpa är bra och bruset hålls till ett minimum. Testaren menar dessutom att rörelser hanteras på ett säkert sätt. Ljudet imponerar inte, det framstår som en aning tunt. Dock menar testaren att det endast är en handfull plattskärmar, oavsett storlek, som uppvisar ett bra ljud så detta är knappast någonting som skiljer sig från konkurrenterna.

Källa: What hifi (GB) jun 2009

Trusted reviews

"Its flaws are impossible to ignore"

Trusted reviews menar att TX-L37S10 är bra tack vare utmärkt skärpa vid såväl hd-bilder som standardupplöst material. Svärtan är inte riktigt till belåtelse, den kunde ha varit bättre. Nu framstår svarta fält mest som gråaktiga. Betraktningsvinklarna är generösa, man får en bra bild även om man betraktar skärmen ur en knivig vinkel. Responstiden är bra och rörelser hanteras på ett säkert sätt utan eftersläpningar. Ljudet beskrivs som tunt. Testaren tycker dock att skärmen är godkänd, men bristerna är svåra att ignorera. Panasonic TX-P37X10 är ett prisvärt alternativ, något dyrare men uppvisar långt mycket bättre prestanda.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

"An unususlly average TV by Panasonic´s standards"

What video testar förutom Panasonic TX-L37S10 även LG 37LH7000, Toshiba 37AV635D, Sony KDL-37S5500 samt Panasonic TX-P37X10. Testvinnare är LG 37LH7000 medan Panasonic TX-L37S10 hamnar på en femte och sista plats. Detta till största delen beroende på att varken funktioner eller bildkvalitet motiverar det förhållandevis höga priset. Tv:n är enkel att använda, bildskärmsmenyerna är enkla att överblicka. Bilden är överlag skarp oavsett om man tittar på standardupplöst material eller hd-material. Givetvis är förstås hd-bilderna strået vassare. Dock lämnar svärtan övrigt att önska, svarta fält blir ofta gråaktiga. Testaren är inte alltför imponerad utan skärmens prestanda känns väldigt medelmåttig.

Källa: What video (GB) nr 348

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 20000:1
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 2xhdmi, vga, kompositvideo, s-video, audio, komponentvideo, pc, digital audio.
Mått: 915x577x97 mm (exklusive stöd)
Vikt: 15,0 kg

Tillverkare: Panasonic