Sök
Panasonic TX-L32V10

Panasonic TX-L32V10

Nätverkande tv med ljudproblem

2010-03-08

Panasonic TX-L32V10 är en lcd-tv som levererar bra bild oavsett bildkälla och som bjuder på en del extragodis som nätverksanslutning. Anslutningen är dock begränsad och ljudet får kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 ”At this sort of money, so-so performance just isn't good enough”
Tech radar 4/5 ”Clarity and contrast star on this 32” lcd TV with internet ambitions”
Pocket-lint 8/10 ”It has its limitations, but what the L32V10 does, it does very well indeed”

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt överens om att nya Panasonic TX-L32V10 är en tv som är fint utrustad med anslutningsmöjligheter och har en del smarta funktioner. Bildkvaliteten får beröm och bilderna sägs bli bra oavsett vilken bildkälla som används. På minussidan är det främst ljudet som nämns men lite kritik riktas också mot bildens svärta och tv-apparatens pris som sägs vara lite för högt.

What hifi

”At this sort of money, so-so performance just isn't good enough”

Panasonic 32_1Brittiska What hifi konstaterar att Panasonic TX-L32V10 fortsätter i de fotspår som trampats upp av de senaste modellerna från tillverkaren. Detta innebär dock att tv:n endast klassas som bra istället för som tidigare, utmärkta. På plussidan anser testaren att bildkvaliteten ska nämnas även om svärtan ibland har en tendens att gå åt det blåa hållet. Plus delas ut för alla tv-mottagare, mer negativt är att ljudet är lite för svagt samt att tv:n kostar lite mer än den smakar.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Tech radar

”Clarity and contrast star on this 32” lcd TV with internet ambitions”

 Brittiska Tech radar anser att Panasonic TX-L32V10 är en tv som är enkelt och snyggt designad med ett användarvänligt gränssnitt. Bildkvaliteten bedöms också vara mycket bra och plus delas ut till att den hanterar samtliga bildkällor med mycket gott resultat. På minuskontot listar testaren att det inte finns så många möjligheter för att kalibrering, att bilden har dålig kontrast, att 100 Hz-läget inte imponerar och att mediaspelaren inte klarar av flera av de vanligaste filtyperna. På det stora hela menar testaren att tv:n imponerar men kanske saknar det där lilla extra.

Källa: www.techradar.com (GB)

Pocket-lint

”It has its limitations, but what the L32V10 does, it does very well indeed”

2222Enligt brittiska Pocket-lint imponerar Panasonic TX-L32V10 med en hel del moderna funktioner. Framförallt uppskattas de olika tv-mottagarna och lan-porten. De olika funktionerna är lättanvända tack vare bra fjärrkontroll och fina skämmenyer. Mer negativt är att det inte går att streama video och musik via lan-porten. Bildkvaliteten bedöms vara mycket god oavsett bildkälla medan ljudet får lite kritik för att vara för dåligt.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 20000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komponentvideo, pc-ingång, audioingång, lan
Energiförbrukning: 160 watt (0,3 watt i standby-läge)
Övrigt: VIERA CAST, 100 Hz Intelligent Frame Creation och Motion Focus-teknik
Mått: 777x511x67 mm (utan stativ)
Vikt: 14,5 kg (med stativ)