Sök
Panasonic TX-37LZD85

Panasonic TX-37LZD85

Bra bild men inget teknikmonster

2008-07-02

Med snygg design, bra bild även vid snabba rörelser och förvånansvärt bra ljud tycker testarna att full hd-modellen Panasonic TX-37LZD85 är ett bra val. Rent teknikmässigt bjuder den inte på några överraskningar.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “Good facility with motion”
Home cinema choice 4/5 “Smooth judder-less pictures”
Hdtvtest “Great viewing angle”
Tech radar 4/5 “A top TV”

Vad tycker testarna?

De flesta testarna är överens om att TX-37LZD85 har hög kvalitet, många funktioner och mycket bra bildkvalitet. Det är egentligen bara en testare som inte tycker att bilden uppnår vad den enligt specifikationerna lovar. I övrigt anser de att tv:n klarar snabba rörelser bra, även om den inte passar så bra för fotboll och liknande. Ljudkvaliteten är riktigt bra. Att skärmen har god kontrast, bra svärta och fina detaljer konstateras av flera testare.

What hifi

“Good facility with motion”

Enligt What hifi får skärmen högsta betyg tack vare den klara, ljusa och trevliga bilden liksom för att skärmen kan hantera snabba rörelser på ett bra sätt. Även den förvånansvärt goda ljudkvaliteten får beröm. Testaren har egentligen inget negativt att säga om tv:n utöver att den rent tekniskt inte erbjuder så mycket nytt. Svärta återges på ett imponerande sätt och kontrasten är liksom detaljrikedomen bra. I övrigt beröms även ljudet och byggkvaliteten.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Home cinema choice

“Smooth judder-less pictures”

Home cinema choice konstaterar att 37-tummare blir allt mer populära. Panasonic TX-37LZD85 får tack vare 100 Hz-tekniken en dynamisk bild utan eftersläpningar. Det passar dock inte alla typer av tv-tittande. Rörelser flyter på mycket fint och i princip alla andra aspekter gällande bilden är också i det närmsta perfekta, däribland djup och skärpa, dynamik och kontrast. Färgerna är mycket fina och klara. Anslutningarna är många och allt som kan behövas finns tillgängligt. Testaren imponeras även av ljudet och konstaterar att TX-37LZD85 är en tv i toppklass.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2008.

Hdtvtest

“Great viewing angle”

Hdtvtest tycker att tv:n har mycket potential, när man ser till specifikationerna. Upplösningen är hög och funktionerna många. Designen anses vara både stilren och läcker. Bland anslutningarna finns det som behövs, även om det inte finns så mycket extra. Menysystemet är tydligt och lättförståeligt och betraktningsvinkeln beskrivs som fantastiskt bra. Testaren blir dock besviken på skärmens bild då den inte är så klar och detaljrik som den borde. Bilden flyter inte heller på riktigt som den ska och att man inte kan stänga av 100 Hz-systemet är en nackdel.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Tech radar

“A top TV”

Tech radar tycker att Panasonic har lyckats med det mesta gällande TX-37LZD85. Specifikationerna imponerar och designen är tilltalande. Att det finns 100 Hz-teknik gör att priset blir högre än andra modeller från tillverkaren. Testaren anser dock att det kan vara värt att betala för detta, så länge man inte kollar mycket på fotboll då det inte blir helt optimalt resultat. Att kolla på film och liknande fungerar utmärkt. Bilden upplevs då som jämn och rörelserna mjuka. Bildkvaliteten beröms och bilden beskrivs ha ett bra djup och leverera naturliga färger. Tillgången till tre hdmi uppskattas och ljudkvaliteten överraskar.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-37LZD85 är en 37 tum lcd-tv med upplösningen 1920x1080 bildpunkter. 100 Hz-teknologi används. Betraktningsvinkeln uppges till 178 grader. Digital tv-mottagare för det marksända nätet är inbyggd. Dynamisk kontrast är 10000:1. Det finns bland annat tre hdmi-anslutningar, d-sub och sd-minneskortsläsare. Skärmen väger 23 kilo och har måtten 943x606x108 mm utan stativ.

Tillverkare: Panasonic