Sök
Panasonic TX-37LZD80

Panasonic TX-37LZD80

Mår bäst av hd

2009-02-02

Panasonic TX-37LZD80 är en 37 tums lcd-tv med full hd-upplösning som får beröm för utseende och enkelt användande. Bilden blir riktigt bra med hd-material men det finns några små invändningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 "Optimal mit Anschlüssen"
Cnet 6,6/10 "Problem with standard definition pictures"
Hdtv org 89/100 "Very good all round performance"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Panasonic TX-37LZD80 är en snygg och lättskött lcd-tv som producerar ett högtalarljud som är lite bättre än vad som är vanligt. Det blir genomgående beröm för god anslutbarhet, men bildmässigt finns det brister även om hd-material återges detaljerat, skarpt och med goda färger. Testarna har lite olika synpunkter på hur tv:n handskas med svärta och kontrast.

Video

"Optimal mit Anschlüssen"

Med tre hdmi-ingångar, sd-kortplats för bildvisning och övriga anslutningar menar tyska Audio att Panasonic TX-37LZD80 är en välutrustad platt-tv. Fjärrkontrollen anses vara bekväm att använda och tillsammans med den överskådliga menyn är tv:n lättanvänd. Ljudet uppges fungera bra för musik men mindre bra för film då det saknas lite tryck i basen. Bilden har god kontrast vilket gör att skärmen får till ett bra djup i bilden. Med hd-signaler uppges också skärpan vara imponerande. Generellt tycker testaren att panelen kunde ha varit något mer ljusstark. Video tittar också på Sony KDL-40D3500 som blir testvinnare och Grundig 37LXW94-8740HD som hamnar på andra plats, före modellen från Panasonic.

Källa: Video (DE) nr 4 2008

Cnet

"Problem with standard definition pictures"

Även Cnet berömmer Panasonic TX-37LZD80 för sina goda anslutningsmöjligheter och skriver att modellen även är utrustad med de vanligaste förekommande funktionerna, som exempelvis 24p. Bilden med blu-ray uppges bli detaljerad och skarp med starka färger. Det bjuds överlag på en mycket trevlig bild. Bilden via tv-sändningar i standardupplösning blir däremot inte så bra och testaren upplever det som att bildbehandlingen mjukar upp detaljerna alltför mycket när bilden skalas upp. Problemet med detaljåtergivning uppges också förekomma med spelkonsoler men det är långt ifrån lika påtagligt som med tv.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Hdtv org

"Very good all round performance"

Hdtv org menar att Panasonic TX-37LZD80 är en elegant lcd-tv med goda specifikationer. Med blu-ray visar tv:n att den är duktig på att hantera rörelser och såväl skärpa som detaljåtergivning är mycket bra. Färger blir levande och starka utan att kännas överdrivna. Det som imponerar mest i bilden uppges vara de fina färggraderingar som skärmen kan producera. Den enda parametern som känns dålig är svärtan, speciellt om enheten placeras jämsides med en av tillverkarens egna plasmamodeller. Ljudet ur högtalarna uppges vara bra tack vare Panasonics BBE ViVA teknik som ger djup och kraft till ljudet, avrundar Hdtv org.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 11300 kronor

Produktfakta:

Produkt: Panasonic TX-37LZD80
Typ: Lcd
Storlek: 37 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 10000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, 2xscart, komponent, digital ljudutgång
Övrigt: Sd-minneskortsplats
Mått: 943x606x108 mm
Vikt: 22,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic