Sök
Panasonic TX-37LZD70

Panasonic TX-37LZD70

Snygg men gråaktig

2008-01-08

Skärmen har ett bra utbud av anslutningar och producerar en bra bild. Dock är inte svärtan bra nog för de allra mörkaste skräckfilmerna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Solid feature count"
What video 5/5 "Incredibly detailed"
Video 76/100 "Sehr solide abgestimmtes Bild"
Cnet 7,6/10 "Connectivity is fair"
Hdtv org 92/100 "Gets close to the best plasmas"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att skärmen är snygg och att den gör bra ifrån sig. Tittar man på standardupplöst material så är det helt ok, även om prestandan blir betydligt bättre om man tittar på högupplöst material. Testarna menar att svärtan inte är riktigt så bra som man skulle kunna önska, den är något gråaktig vilket gör att mörka scener mister lite av sin dramatik. Kontrasten är bra och rörelser hanteras på ett bra sätt utan eftersläpningar. Färgåtergivningen är också bra. Inställningarna är enkla att göra, bildskärmsmenyerna är tydliga och fjärrkontrollen är översiktligt designad. Anslutningsmöjligheterna är ok, även om några testare tycker att endast två hdmi-anslutningar är i snålaste laget.

What hifi

"Solid feature count"

What hifi menar att anslutningsmöjligheterna är ok, man får i stort sett vad man kan vänta sig. Bildmässigt så är kontrasten hög tack vare en så kallad Intelligent Scene Controller, en funktion som automatiskt justerar bakgrundsbelysningen och kontrasten. Bilderna är relativt skarpa och i avsaknad av brus när materialet serveras i standardupplösning. Tittar man på högupplöst material så blir resultatet långt bättre. Bland annat så blir detaljåtergivningen långt bättre. Dock blir mörka scener inte helt ok, svärtan har en tendens att bli något gråaktig. Det är inte något som stör vanliga tv-sändningar, men är man ett fan av mörka skräckfilmer så kan det vara något irriterande. Testaren tycker att prestandan överhuvudtaget är bra, och att skärmen är prsivärd.

Källa: What hifi (GB) dec 2007

What video

"Incredibly detailed"

What video menar att denna skärm är den bästa 37 tums lcd-tv man har sett. Tittar man på blu-ray-filmer får man ett strålande bra resultat, bilden är ljusstark och uppvisar starka färger. Detaljerna är dessutom riktigt skarpa i väl upplysta scener. I mörkare scener får tv:n svårt att mäta sig med Panasonic TH-37PX70 som är en plasma-tv. När man tittar på standardupplöst material får man också ett mycket bra resultat. Färgåtergivningen är naturlig och bilden klar och tydlig. Kontrasten är utmärkt och rörelser återges utan minsta spår av eftersläpningar. Denna skärm är mycket bra, men vill man ha den allra bästa 37-tums tv som man kan få så är Panasonic TH-37PX70 ett något vassare val.

Källa: What video (GB) nr 327

Video

"Sehr solide abgestimmtes Bild"

Video testar förutom Panasonic TX-37LZD70 även Philips 37PFL9632. Testvinnare är Philips 37PFL9632 medan Panasonic TX-37LZD70 får benämningen "köptips". Testaren menar att bilden är riktigt bra. Använder man sig av inställningen "kall" får man ut den bästa prestandan, använder man inställningen "varm" så blir färgerna snarare åt det orangeröda hållet. Fjärrkontrollen är bra, den har en översiktlig design och stora knappar. Dessa kan dock ibland vara något tröga. När skärmen är i surroundläge så producerar den ett riktigt bra ljud, dialog blir stark och fyllig. Dock menar testaren att musik låter något mindre attraktivt.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Cnet

"Connectivity is fair"

Cnet tycker att anslutningsmöjligheterna är bra, en hdmi-anslutning till hade varit bra men två duger ganska långt. Fjärrkontrollen har en utmärkt design och bildskärmsmenyn är mycket tydlig, något som gör tv:n extremt enkel att använda. Tittar man på hd-material så bir resultatet jämställbart med det hos andra lcd-skärmar i samma storlek. Rörelser på skärmen är skarpa och ljusstyrkan är bra när man tittar på färgstarka scener. Prestandan är då rasande bra. När scenerna blir mörka så får skärmen kämpa lite mer, svärtan är inte perfekt utan uppvisar ett gråaktigt drag. Svärtan är inte dålig, den är klart över medel, men det är en svaghet som är svår att ignorera.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Hdtv org

"Gets close to the best plasmas"

Hdtv org menar att skärmens design är klassisk och snygg. Skärmen är försedd med en digital optimerare som reducerar digitalt brus som kommer från själva videokällan. Dessutom reduceras eftersläpningar vid rörelser i bilden. Testaren tycker det är lite snålt att enbart ha tillgång till tv hdmi- och lika många scart-anslutningar. Bildkvaliteten är alldeles strålande, skärpa och detaljåtergivning är mycket bra. Detsamma gäller för färgåtergivning, bland annat är hudtoner riktigt naturliga. Trots att skärmen har en så pass hög upplösning så hanterar den standardupplöst material förvånansvärt väl. Svärtan är bra, men tittar man närmare på fält som borde vara kolsvarta så anar man en viss gråaktighet. Skärmen är bra, men kan inte riktigt matcha de allra bästa plasmaskärmarna.

Källa: www.hdtv.co.uk (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-37LZD70 är en 37-tums lcd-tv med bildformatet 16:9. Upplösningen är 1920x1080 pixlar och kontrasten är 8500:1. Ljusstyrkan är 550 cd/m2. Bland anslutningarna återfinns två hdmi-anslutningar, sd-minneskortsläsare, s-video och pc-ingång. Betraktningsvinkeln är 178 grader. De två högtalarna har effekten 10 watt vardera. Måtten är 1031x588x120 mm och vikten med stativ är 27 kg.

Tillverkare: Panasonic