Sök
Panasonic TX-36 PD30

Panasonic TX-36 PD30

Makalös bildkvalitet

2003-10-23

Panasonic stoltserar med en 36-tums TV med fantastisk bild, som är mindre lämpad för analoga TV-signaler. I övrigt blir betygen mycket bra.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "Can exaggerate picture noise"
What Hifi 5/5 "Sound is nothing special"
Video 71/100 "Sehr helles, leuchtendes Bild"

Vad tycker testarna?

Bilden från denna TV är helt makalös menar alla testare. Ljudet är inte fullt så utbyggt, men en testare skriver att fjärrkontrollen är den bästa som finns. Testarna upplever lite problem med bildkvalitet från analog TV, mycket beroende på att bilderna blåses upp på 36 tum och en testare klagar samtidigt över att det inte går att ta in en ljudsignal. Istället får ljudet gå till extern ljudanläggning. Men jisses, vilken bild.

What Video

"Can exaggerate picture noise"

What Video skriver att kombinationen av tydliga menyer och vad testaren anser vara den bästa fjärrkontrollen för TV, gör det till en fröjd att använda Panasonic TX-36 PD30. Tack vare smart utnyttjande av uppdateringsfrekvensen får man lite extra upplösning som ger rikare bild utan den svaga oskärpan, som ofta förekommer hos andra 36-tumsskärmar. Brus syns knappt från DVD, även färgerna är starka och alltsammans gör detta till en utmärkt 36-tums TV. Ett problem uppstår dock med analog TV eftersom signalen bär på störningar som blir uppförstorade. På en 36-tums bildyta syns detta mer och Panasonic har inte riktigt bestämt sig för hur detta ska hanteras. Resultatet är artefakter och ljusa kanter runt rörliga objekt. Ljudet upplevs som mjukt och klart. En fantastisk TV för digitala ändamål.

Källa: What Video and Widescreen TV nov 2003
What Hifi sept 2003
Video nr 8 2003

What Hifi

"Sound is nothing special"

What Hifi ställer Panasonic TX-36 PD30 mot Toshiba 36ZP38P, för att hitta ett alternativ till alla dyra plasmaskärmar. Panasonic TX-36 PD30 har mycket som talar för den. Bilden är den bästa som går att få från en vanlig TV, tack vare att hela 823 linjer har tryckts in på samma bildyta (normalt 625). Själva enheten tilltalar även det estetiska sinnet med sin ofantliga bildyta och smala silverram. Tyvärr är det så att ljudet inte lever upp till samma dimensioner, trots Virtual Dolby. Dessvärre finns inte heller några utgångar för ljud utan Panasonic har tagit för givet att man har en separat ljudanläggning. Bilden är så suverän att man knappt tror sina ögon. En enastående TV som väljs som testsegrare i kombination med surroundanläggning. Toshiba får också fem stjärnor och omdömet "best single solution home cinema package".

Video

"Sehr helles, leuchtendes Bild"

Video korar Philips 36 PW9767 som segrare framför Panasonic TX-36 PD30 i ett jämförande test. Trots att Philips tar hem segern med 77 poäng mot 71 är det Panasonic som utnämns till "köptipset", mycket tack vare sina inre kvaliteter. Testaren uppskattar den progressiva PAL-ingången samt att bilden är mycket skarp och ljusstark. Tack vare klara, naturliga färger och högre ljusstyrka upplevs bilden från Panasonic som den med bäst kontrast. Philips står starka men frågan är om Panasonic inte är hack i häl eller redan förbi inom vissa avseenden.

Cirkapris: 28000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-36 PD30 är en 36-tums widescreen-TV med bildrör och en uppdateringsfrekvens på 100 Hz. Nicam-ljud samt Dolby Virtual surround och inbyggd subwoofer. Stöd för flertalet bildförhållanden utöver 16:9, brusreduktion, progressive scan, stöd för HDTV. Text och bild går att köra i splitscreen. På baksidan finns fyra SCART, ett RF-jack och utgångar för såväl stereoljud som komponentvideo. På framsidan kan man koppla in stereo, S-video samt kompositvideo. Det finns även ett uttag för hörlurar. Vikten är 82 kg och storleken 644x897x588 mm.

Modell: Panasonic TX-36 PD30