Sök
Panasonic TX-32PH40

Panasonic TX-32PH40

Kräver bra bildkälla

2002-12-03

TX-32PH40 är Panasonics progressiva flaggskepp med mycket teknik under skalet. Tillsammans med det designade TV-stället får man enligt vissa av testarna en TV som är både bra och vacker.
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 89/100 "Slående formgivning"
What Hifi 5/5 "This TV is to die for"
What Video & TV 3/5 "Overly processed pictures"

Vad tycker testarna?

Det är lite blandade åsikter rörande Panasonic TX-32PH40, Rent designmässigt är testarna ganska överens om att den tillsammans med det designade stället utgör en vacker pjäs. Men man är inte lika eniga om bildkvaliteten då en av recensenterna klagar på bilden från analoga källor. Övriga förtjusas istället över bilden från en DVD-spelare med progressive scan. Ljudet får goda omdömen.

EyeFi

"Slående formgivning"

EyeFi är överlag positivt ställda till Panasonics progressiva 32PH40. Den serverar briljanta, nästan brusfria bilder med goda nyanser och detaljer. Designmässigt rekommenderas att TV:n kombineras med tillhörande ställ. Testaren noterar att man måste hålla ett visst avstånd från TV-bilden för att inte märka av att bilden lider av störningar längs kanterna. Ljudmässigt är testaren tillfredsställd. Ljudet beskrivs som anständigt och i väntan på ett riktigt surround-system så duger Virtual Dolby.

Källa: EyeFi, Nr 8 2002
What Hifi, sept 2002
What Video & TV, aug 2002

What Hifi

"This TV is to die for"

What Hi-Fi är minst sagt lyriska över TX-32PH40 och öser lovord över denna TV. Två av de saker som gör att TV:n sticker ut i mängden är dess komponentingångar dedikerade för vissa DVD-spelare samt att den kan hantera progressive scan som kan hämtas både från NTSC-källa samt en PAL-källa. Och det är i kombination med en progressiv DVD spelare TX-32PH40 kommer till sin absoluta rätt, med en otrolig svärta, knivskarpa kanter och en stor reduktion av bakgrundsbrus i bilden.

What Video & TV

"Overly processed pictures"

What Video & TV är inte så imponerade av bildkvaliteten hos TX-32PH40. Största problemen uppstår när TV:n skall hantera snabba rörliga bilder som härstammar från analog källa. Exempelvis har raka linjer en tendens att bli veckade, men denna effekt märks inte lika tydligt från digital signal. Progressive scan ökar bildkvaliteten vid DVD-tittande men enbart från NTSC-system. DDM som skall förbättra bilden ger interferensstörningar vilket drar ner helhetsintrycket. Ljudet får desto bättre betyg, både Nicam-stereon samt det virtuella surroundljudet imponerar. Så länge TV:n kombineras med TV-stället så blir det en vacker enhet. Fjärrkontrollen är inte lika vacker men får mycket beröm för sin ergonomi och testaren tycker att fler TV-tillverkare borde snegla på Panasonics fjärrkontroller.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32PH40 är en 32 tums 100 Hz widescreen-TV med plant QuintrixF bildrör och stöd för PAL/PAL60/NTSC samt SECAM. TV:n har komponentvideoingång med progressive scan. Det finns 3 SCART-ingångar (2 RGB), S-Video samt kompositvideo ingång och 2 phonougångar. Högtalarmässigt finns två 10 W stereohögtalare samt 12 W subwoofer. Det finns NICAM-stereo samt Virtual Dolby Surround. Dubbla TV-tuners möjliggör bild-i-bild. Text TV:n klarar av dualtext samt har 1500 sidors minne. Specialdesignat TV-ställ är tillbehör. Måtten är 912x540x588 mm och TV:n väger 59 kg.

Modell: Panasonic TX-32PH40