Sök
Panasonic TX-32PD30

Panasonic TX-32PD30

Stilfull bildkvalitet

2003-11-06

Panasonic TX-32PD30 får bra omdömen för sina bild- och ljudegenskaper. Dessutom är detta en TV som är lättplacerad och snygg.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "First-class picture, aesthetics, sound"
Home Entertainment 4/5 "It wins on picture quality"
DVD & Hjemmekino 90/100 "Lekre of superdetaljerte bilder"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Excellent colour"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Panasonic TX-32PD30 är en mycket snygg widescreen TV med många bra finesser. Den är lätt att ställa in och de många anslutningarna gör den flexibel för hemmabion. Modellens goda kontrast, färg och svärta placerar den bland de bättre apparaterna. Acuity-tekniken gör att bilden har hög kvalitet. Trots detta upptäcker man ibland flimmer runt rörliga objekt. Ljudet är skapligt men kan förstärkas med en extern anläggning. Sammantaget får TX-32PD30 mycket beröm och modellen väljs bland annat till bästa köp.

What Video

"First-class picture, aesthetics, sound"

What Video är imponerade av TX-32PD30. Detta är en verkligt snygg TV som skiljer sig från mängden med en djupt grön ram som ser mycket sober ut. Många bra funktioner. Menyn är logiskt konstruerad och lättbegriplig, men den verkliga höjdpunkten är att fjärrkontrollen är så genial och enkel. Förutom progressive scan finns Acuity som reducerar störningar i bild och ljud. Bilden kännetecknas av granna färger och stor detaljrikedom. Bilden strålar så mycket att testaren måste justera ner färgerna. Några småfel upptäcks kring detaljer som rör sig. Det kan glimma till ibland, men det är inte särskilt störande. Även ljudet är bra på TX-32PD30. En stilfull TV med bra ljud- och bildegenskaper gör att TX-32PD30 koras till bästa köp hos What Video.

Källa: What Video september, 2003
Home Entertainment oktober, 2003
DVD & Hjemmekino nr 7, 2003
Home Cinema Choice november, 2003

Home Entertainment

"It wins on picture quality"

Home Entertainment testar fem 32-tums modeller från JVC, Loewe, Toshiba och Philips förutom TX-32PD30. Panasonics TV har många bra anslutningar som gör den till ett bra val när det gäller hemmabio. Det finns ingen inbyggd Dolby Digital dekoder, men ljudet är ändå skapligt och man kan koppla till en extern ljudanläggning om man vill ha bättre ljud. Fjärrkontrollen har man svårt att vänja sig vid eftersom den är krånglig att hantera med tillkopplad AV-utrustning. Den progressiva signalen gör att bilden får både djup och klarhet, men testaren upptäcker några störningar kring rörliga detaljer. Färgerna och kontrasten är bra, men det där lilla extra saknas i bilden. Toshiba 32ZP38 koras till vinnare och JVC HV-32D25EJ väljs till bästa köp i detta test.

DVD & Hjemmekino

"Lekre of superdetaljerte bilder"

DVD & Hjemmekino tycker att TX-32PD30 är en kompakt och stilig widescreen, tillika en snygg möbel som inte behöver skämmas för sig i finrummet. Bilden blir briljant och har mängder av bra nyanser och detaljer. Ljusstyrka och kontrast ligger i toppklass även om man ser lite flimmer runt rörliga detaljer, men den kan enkelt konkurrera med de senaste plasmaskärmarna i bilden. En hel del bra finesser finns och ljudet är mycket bra, även om det inte kan mäta sig med ett äkta surroundljud. Det råder inget tvivel om att TX-32PD30 är en av de bättre i sin klass.

Home Cinema Choice

"Excellent colour"

Home Cinema Choice granskar fem widescreen TV från JVC, Philips, Sony och Toshiba mot Panasonic TX-32PD30. Testaren anser att designen på TX-32PD30 är superläcker. Den är ett riktigt litet konstverk med en hel del bra anslutningsmöjligheter. En flexibel TV för hemmabio. Den är enkel att sköta och menyerna verkar självklara och logiska. Acuity-tekniken är ett klart plus och bilden är fenomenal att titta på. Man finner inget av de vanliga digitala effekterna som ibland kan störa. Testaren justerar ner färgmättnaden och finner att det ibland uppstår flimrande effekter i bilden. Ljudet är imponerade med effektiv bas och levande filmljud. Toshiba 32ZP38 koras dock bästa köp med bra bild samt det bästa ljudet före Panasonics TV.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32PD30 är en 32 tums 16:9 widescreen TV med platt Quintrix SR bildrör och synlig bilddiagonal på 76 cm. Acuity är en 10-bitars teknik för optimal bildskärpa. TX-32PD30 ger Progressive Scan i PAL och NTSC och har gott om ingångar inklusive komponentvideo. Det finns också fyra scartterminaler varav en är RGB-kompatibel. 2-kanals NICAM stereoljud med Virtual Dolby, inbyggd subwoofer och en uteffekt på 2x20W. Inställningar för bas, diskant, balans, musik- samt dialogläge. Bland bildeffekterna märks super zoom, 16:9 och 14:9. Det finns automatisk kanalsökning och sortering, hjälpmeny, timer, barnlås, text-TV med minne för 2000 sidor. TX-32PD30 har en fjärrkontroll med multifunktion och väger 59 kg, mått 795x579x533 mm.

Modell: Panasonic TX-32PD30