Sök
Panasonic TX-32PB50

Panasonic TX-32PB50

Widescreen med DTS

2002-02-11

Panasonic TX-32PB50 är en widescreen TV med dekoder för både DTS samt Dolby Digital. Sammantaget får bilden bra omdömen medan ljudkvaliteten inte når samma fina klass.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 "Fails to satisfy sonically"
Net Edition 64/100 "Gut"
Home Entertainment 3/5 "Poor picture"
Essential Home Cinema 4/5 "Lacks that extra touch"

Vad tycker testarna?

Meningarna går isär hos testarna om Panasonic TX-32PB50. Några menar att bilden är perfekt medan en testare kritiserar både bild och ljud. De flesta testerna ger sämre resultat för ljudet då det varken är kraftfullt nog eller harmoniskt. Någon nämner att Panasonic TX-32PB50 har bra möjligheter till olika kopplingar och antalet finesser framhålls också. DTS och Dolby Digital är ett plus. I jämförbara tester klassas flera andra modeller högre än Panasonic TX-32PB50.

What Hifi

"Fails to satisfy sonically"

What Hifi nämner fördelar i form av DTS och Dolby Digital samt en snygg design. Bildkvaliteten är mycket bra, också när det gäller DVD. Färgseparation och kontrast framhålls särskilt i testet. När det gäller ljudet påpekar testaren att detta inte ligger i paritet med bilden alls. Visserligen lyckas högtalarna fördela ljudet bra i rummet, men det finns ingen kraft i själva ljudet och volymen når heller inte optimala nivåer. För det här priset hade What Hifi förväntat sig en klart bättre ljudkvalitet. I tidningens jämförelsetest rankas både Philips 32PW9616 och Samsung WS-32W8V högre.

Källa: What HiFi feb 2002
Till Net Editions hemsida
Home Entertainment dec 2001
Essential Home Cinema nr 8 2001

Net Edition

"Gut"

Net Edition jämför fem lika modeller. Förutom Panasonic TX-32PB50 synas också Philips 32PW9616 samt Loewe XELOS 5381 ZW, JVC AV-32Z10 EU, Toshiba 32ZP 18P. Samtliga modeller har Dolby Digital teknik men ingen av modellerna når topplacering i testet då alla har sina brister. Loewe får poäng för fina högtalare, Panasonic för flexibilitet och kopplingsmöjligheter, Toshiba för hög skärpa, Philips för bildharmoni och färg samt JVC för sina två RGB uttag. Sammantaget rekommenderar testaren att hellre köpa delarna (TV, receiver, högtalare) separat och skräddarsy systemet.

Home Entertainment

"Poor picture"

Home Entertainment testar JVC AV-32P10EKS, Hitachi C36WF83ON samt Toshiba 36ZP18P jämte Panasonics TV och rekommenderar dels Toshiba, som är snygg och har en hel del bra finesser. Dels väljer man också Hitachi till Editor’s Choice, en TV som får ett stort plus för ljudet. Beträffande Panasonic TX-32PB50 anser sig inte testaren vara nöjd med bilden som är något mörk men otroligt skarp, och detta är problemet då bilden blir för accentuerad i vissa delar. I ljudet finner man några mindre brister som att dialogen blir för platt.

Essential Home Cinema

"Lacks that extra touch"

Essential Home Cinema är nöjda med Panasonic TX-32PB50 vad gäller finesser och bildkvalitet. Den är väldigt användarvänlig och lätt att förstå sig på samt att installera. Däremot låter sig testaren inte imponeras av den slätstrukna designen och av ljudet som är alltför centrerat till mitten. Bildkvaliteten är däremot god och färgerna är mycket bra, även om bilden kunde vara skarpare. Sammantaget är Panasonic TX-32PB50 en bra TV i vardagsrummet för sitt pris.

Cirkapris: 20500 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32PB50 är en widescreen TV med en synlig bilddiagonal på 76 cm och 100Hz-teknik samt Dolby Digital och DTS (Digital Theater Surround). Måtten är 777x576x532 mm och den väger 59 kg. Några av finesserna utöver de dubbla mottagarna för bild-i-bild är progressive scan, DQ DAF eletronkanon, antistatbehandling. Panasonic TX-32PB50 har 3x SCART varav en RGB samt 2 uttag för S-VHS. Givetvis finns uttag för hörlurar och externa högtalare. Modellen bygger på ett AFB Dome högtalarsystem och två externa bakhögtalare samt en inbyggd centerhögtalare är inkluderade. Modellen kommer med fjärrkontroll och ett minne som kan lagra 500 textsidor.

Modell: Panasonic TX-32PB50