Sök
Panasonic TX-32LZD85

Panasonic TX-32LZD85

Toppbetyg för både bild och ljud

2008-09-05

Panasonic TX-32LZD85 är en 32 tummare som inte bara har en bildkvalitet av högsta klass, testarna imponeras lika mycket av det klara och kraftfulla ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 "Eher grosszügig ausgestattet"
What hifi 5/5 "A premium product"
Trusted reviews 9/10 "Reason for cheer"
What plasma 5/5 "Faultless pictures"

Vad tycker testarna?

Det är inte bara bildmässigt som Panasonic TX-32LZD85 imponerar på testarna, de menar också att produkten har ljudegenskaper som heter duga. Det är överlag positiva omdömen med enbart några få negativa synpunkter, däribland att någon eller några pixlar kan flimra till i kanter med hög kontrast samt att priset är lite väl högt.

Video

"Eher grosszügig ausgestattet"

Tyska Video menar att Panasonic TX-32LZD85 är en välutrustad 32 tummare där den fulla hd-upplösningen kommer till god användning. Skärmen uppges göra väl ifrån sig oavsett vilken typ av videosignal som den matas med. Det blir beröm för den höga kontrasten, skärpan och brushantering. Tv:n bedöms sakna den allra djupaste svärtan, men är trots detta en av de bästa lcd-modellerna på detta område. Ljudet är imponerande bra och högtalarna tål att volymen skruvas upp rejält men någon vidare baseffekt förekommer inte.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

What hifi

"A premium product"

Panasonic TX-32LZD85 är enligt What hifi utrustad med ett högtalarpar som, för att sitta i en plattskärm, lyckas väldigt väl med att kombinera tyngd, kraft och detaljåtergivning. Något som kommer väl till pass vid filmer med många effekter. Dialoger framträder tydligt och övertygande. Bilden övertygar också då den är skarp och uppvisar livfulla färger samtidigt som det är full kontroll på scener med mycket rörelse. Det gäller med blu-ray såväl som med dvd, skriver What hifi. Den inbyggda digitalmottagaren får ordentligt med beröm för bilden som produceras. En topprodukt, men en ganska dyr sådan avslutar What hifi. Testaren tittar på ytterligare sju skärmar och placerar produkten på andra plats. Vinnare blir Sony KDL-32W4000.

Källa: What hifi (GB) augusti 2008

Trusted reviews

"Reason for cheer"

Den inbyggda bildbehandlingen hos Panasonic TX-32LZD85 gör enligt Trusted reviews ett mycket bra jobb med att eliminera de rörelseproblem som vanligtvis uppkommer på lcd-modeller. Att bildartefakter uteblir bidrar till att bilden alltid ser naturlig ut. Färger är naturliga, brusnivåerna minimala och skärpa samt detaljrikedom är utav toppklass. Testaren berömmer även svärtan. Högtalarna kompletterar bilden på ett bra sätt och ljudet beskrivs som kraftigt, klart och med ordentlig räckvidd. Att tv:n inte får full pott uppges bero på att det ibland kan flimra till i kanter med hög kontrast vid kamerapanoreringar samt att den är något dyr.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What plasma

"Faultless pictures"

Detta är en tv som har allt man kan önska sig menar What plasma som anser att bilden hos Panasonic TX-32LZD85 är så bra som den kan bli med en lcd-tv. Testaren skriver att oavsett om det gäller spel, film eller tv så är skärpa, detaljåtergivning och färger i toppklass. Pricken över i:et anses vara 100 Hz-teknologin som tillsammans med motion focus gör att rörelseproblemet som finns med lcd elimineras. Även här skriver testaren att det ibland kan flimra till på vissa ställen men då bilden i övrigt är mycket bra och då fenomenet inträffar väldigt sällan så är det i det stora hela av väldigt liten betydelse.

Källa: What plasma issue 51 (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LZD85 är en lcd-tv på 32 tum med full hd-upplösning. Den har bland annat en dynamisk kontrast på 10000:1 och 100 Hz-teknologi. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Anslutningsmässigt finns tre hdmi, dubbla scart, komponent, komposit, s-video och datoringång. Sd-kortläsare för bildvisning och digitalmottagare (dvb-t) finns också. Väger 15,5 kg och har måtten 831x538x103 mm.

Tillverkare: Panasonic