Sök
Panasonic TX-32LZD80

Panasonic TX-32LZD80

Full hd i 32 tum

2008-06-16

Panasonic TX-32LZD80 är en 32-tums lcd-tv med full hd-upplösning. Anslutningsmöjligheter och flera aspekter hos bilden får beröm men kontrasten är inte den bästa.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Mostly impressive results"
Home cinema choice 4/5 "A well-specified screen"
What hifi 5/5 "There's a lot to admire"
Trusted reviews 8/10 "Performs well in many ways"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att detta är en lcd-tv med imponerande anslutningsmöjligheter och den inbyggda bildförbättringstekniken V-Real gör ett bra jobb med att skala upp standardsändningar. Bildkvaliteten uppges vara mycket bra vad beträffar färgåtergivning, skärpa och detalj men solkas av att mörka scener inte återges optimalt. Hade det inte varit för detta så hade TX-32LZD80 varit en topprodukt enligt flera av testarna. Men för priset så anses ändå prestationen vara mycket bra. Det blir också genomgående goda omdömen vad gäller osd-menyerna och ergonomin hos fjärrkontrollen.

What video

"Mostly impressive results"

För priset menar What video att Panasonic TX-32LZD80 bjuder på en utmärkt prestation. Bilden uppges vara imponerande ren och brusfri och teven gör ett mycket bra jobb med att skala upp sd-sändningar. Rörelser hanteras mycket bra och att panelen inte stöder 100 Hz är i praktiken oväsentligt. Med välupplysta scener är färghanteringen utav hög klass men vid vissa situationer återges inte svärtan optimalt och färgerna förlorar lite av sin mättnad. Hd-material återges inte lika skarpt som förväntat men det uppges vara ett pris som får betalas för den goda brushanteringen. Ljudmässigt så bjuder skärmen på en solid bas, klarhet i övriga frekvensomfånget och den har inga problem med att leverera kraft. I övrigt så anser What video att det är en skärm som är enkel att sköta tack vare en väldesignad fjärrkontroll och enkla osd-menyer. Anslutningsmöjligheterna är också de mycket bra.

Källa: What video (GB) nr 333

Home cinema choice

"A well-specified screen"

Home cinema choice tittar på fem olika 32-tummare och placerar produkten på andra plats. Testvinnare blir Philips 32PFL7762D. Panasonics bidrag uppges vara den dyraste teven i testet men detta rättfärdigas med den höga upplösningen, utmärkta anslutningsmöjligheter och stöd för 1080p24. Prestationen är också mycket bra men skärmen är begränsad när det kommer till svärta vilket gör att mörka scener framträder som gråaktiga. Detaljer i mörka delar av bilden blir inte så tydliga som de kunde varit, färger är ändå naturtrogna och färgövergångarna subtila. Dessutom så berömmer testaren hur den hanterar scener med mycket rörelse. Det är mycket bra med tanke på att 100 Hz saknas. Detaljåtergivningen med hd-material är klanderfri, brus förekommer knappt och uppskalningen av standardsignaler är ovanligt bra. En bra tv där svärtan är det enda problemet. Testaren tittade också på LG 32LC46, Sharp LC-32AD5E samt JVC LC-32DA8BJ.

Källa: Home cinema choice (GB) awards 2008

What hifi

"There's a lot to admire"

Panasonic TX-32LZD80 är enligt What hifi en lcd-tv med fördelaktigt utseende, god ergonomi tack vare en utmärkt fjärrkontroll och logiska menyer samt många anslutningar. Bilden från såväl den analoga som den digitala mottagaren uppges vara skarp, detaljerad och naturlig. Rörelser är inget problem, kantframställningen är konsekvent och kontrasten är pålitlig. Med dvd så uppges detaljer framträda väldigt tydligt samtidigt som färger är djupa och övertygande. Full-hd upplösning i denna skärmstorlek ger ingen ytterligare vinst i bildkvalitet gentemot skärmar som har 1366x768 pixlar, men det ska ändå vara sagt att hd-material återges detaljerat, med bra färger och skärpa samt kontroll på rörelsescener.

Källa: What hifi (GB) maj 2008

Trusted reviews

"Performs well in many ways"

Även brittiska Trusted reviews berömmer produkten för de goda anslutningsmöjligheterna. Dessutom så uppges Panasonics nya bildbehandlingsteknik göra ett mycket bra jobb vilket främst ses på hur standardsändningar skalas upp. Återgivning av hd-material drar också fördel av bildbehandlingen och testaren skriver att hudtoner blir mycket bra och att subtila färgskillnader är framträdande. Avsaknaden av 100 Hz märks inte utan det är fint flyt i bilderna. Totalintrycket dras istället ned av det faktum att skärmen har problem med mörka scener. I övrigt en tv att räkna med.

Källa: www.trustedreviews.com (UK)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Panasonic TX-32LZD80 är en lcd-tv på 32 tum med upplösningen 1920x1080 pixlar. Den har dynamisk kontrast 10000:1. Anslutningar omfattar tre hdmi-ingångar med cec, två scart, komponentingång, kompositingång, s-video samt vga-ingång. Dessutom finns digitalmottagare för marknätet samt sd-kortläsare. Vikt och mått med tillhörande stativ är 18 kilo respektive 831x579x225 mm.

Tillverkare: Panasonic